dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Riddler: Jéghegy km. Köteles Leander

Jéghegy km. Köteles Leander

Riddler
A hangom, a zeném mindig a jéghegy legteteje
A többi attól függ, mekkora részed teszed bele
Az énem fele veled van, ismered a hollót
De van amit nem tudsz meg rólam tizszer ennyi sorból sem
Folyton megy a zene és írok rá, mert hajt a vágy,
De hogy neked mennyit ad, ez az igazán rajtad áll
A szabadság, ha rappelek, a rímekből verze lesz
Így adok át trackekkel, a hitemből perceket,
A gengszter rap vicces, persze lehet ez ettől jó
Nem tudom haver, nekem ez sohasem erről szólt,
Feltölt a szó, ha alkotok, a szárnyam visszanő,
És érzem azt, ha hallgatsz, az rakja rád a libabőrt,
Szikkadt földet öntözünk, nem nő virág itt lent,
Rég nem mozgat az, vajon fentről ki lát minket,
A celebkedés nem pálya, sötét zsákutca,
A mi sikerünk furcsa és számunkra más út van,
Más utat követünk, ezerszer mondtam én is,
Egész albumok szólnak erről, mégsem sokan érzik,
Magunknak írunk, így nálunk van az előny,
De ha mások is megértik, az adja az erőt,
Felnőttünk és velünk együtt a szavak,
Rég hordjuk már, de nem lett elnyűtt az anyag
A hangom, a zeném mindig a jéghegy legteteje
A többi attól függ, mekkora részed teszed bele


Refrén(Köteles Leander)
Az én utam egy egyirányú út ahová megyek,
Lábam nem ér a földre, szívemet két kezemben viszem,
A jéghegyen leteszem, hogy a nap szárítsa el.


Nomagróf
A hangom, a zeném, mindig zúz-ráz a hideg,
Mert nem torzítanak a képek a vásznon, amit feszítek,
Napról napra élünk, a körünkben ez nem ritka,
Senki sem tudhatja holnap mennyire lesz tiszta,
Én sem úszom meg, mert keresik a hibákat,
Laborban csekkolják a vért és a pisámat,
Ami ma rám ragad, azt cipelhetem örökké,
Ez van, az óra nem jár visszafelé, egynap
Felkel az ember és már harminc plusz
Ugyanaz a retek panel, minden reggel ugyanaz a tömött busz,
A kutad lassan kiszárad, látod azért írunk,
Hogy legyen miből gyújtanod lángot,
De a dumánk csak a felszín, az erő az te magad,
Egy jéghegy, nem tudhatod mennyi lappang a csúcs alatt,
Mindig képviseld, ami saját,
Hiába fogynak a barátok és gyűlnek a parák
Csak ne rántson magával a közöny
Nem motívál se hírnév, se pénz már,
Megvan az utam, amin szövöm,
Ha igazán értenéd akkor tudnád
A processz többet jelent, mint a végtermék
Csináljuk, mert szeretjük, mert keressük a kihívást,
Te se hagyd, hogy elnyomják benned a kreativitást,
Más nem teremt erőt, csak a képzelet ereje
És csak tőled függ, hogy mekkora részed teszed bele..

Refrén

Hírek
Hírek

IX. Music Hungary Konferencia

2021. 11. 17-18., Hangvilla, Veszprém

A zeneipar talpra állítása a IX. Music Hungary Konferencia fókusza

A mai napon tartotta sajtótájékoztatóját a Music Hungary Szövetség a Kobuci kertben a IX. Music Hungary Konferencia bejelentése kapcsán, melyet idén is a veszprémi Hangvillában tartanak majd november 17-18-án. Az idei Konferencia fókusza és célja, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez,  diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez. 

A sajtótájékoztatót Weyer Balázs, a Szövetség elnöke nyitotta, aki beszédében elmondta, hogy az újrakezdés idén mást fog jelenteni, mint tavaly, mikor még ennyire sem látták, mi áll előttük. Ki kell használnia szakmának ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon a szakma újraindulni, és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Véleménye szerint megszerényített mindenkit az elmúlt másfél év, megtanította őket arra, hogy mennyire sebezhető a zenei szakma, és megtanultak segítséget kérni - még akkor is, ha sokszor nem kaptak, vagy nem azt, nem úgy, nem akkor kapták, mint amire szükségük lett volna. Weyer Balázs arra is rávilágított, mennyire erősen aktivizálta és összefogásra késztette a pandémia mind a Szövetséget, mind az egész iparágat. 

Kádár Tamás, a Szövetség társelnöke ezután arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a Szövetségen belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására. Igyekeznek olyan stratégiát kidolgozni, ami az egész  szektor számára segítség lehet, így született meg tavaly a PwC hatástanulmánya is, ami a koncert- és fesztiváljegyek áfájának 5%-osra csökkentésének hatását vizsgálta. Erről elmondta, hogy nemcsak nem okozna kiesést az államháztartásnak, de a kapcsolt iparágakon keresztül még több bevételt is termelne, és a szakma minden szegmensének segítséget, sőt, nemzetközi szinten versenyelőnyt is adna, ezért ezt a kitűzött célt kiemelten kezeli a Szövetség. Majd ezután röviden kitért a nemrégiben elindított Őszi Hacacáré program piactorzító hatására és arra, hogy az ingyenes rendezvények nagy száma a versenypiaci környezetet rombolja. 

Temesi Bertalan zenész, a Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Szövetség nem kritikára, inkább párbeszédre törekszik a döntéshozókkal és a szakmán belül. Arról is beszélt, hogy a zenészek és a zenei szakemberek számára mennyire megterhelő volt ez az időszak, az egyértelmű anyagi problémák mellett lelkileg és mentálisan is, mely problémára fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Arról is beszélt, hogy jelenleg súlyos probléma a pályaelhagyás, és kérdés, hogy ezek a zenészek és szakemberek visszatérnek-e majd a művészeti szektorba, ha az idei őszi szezon is bizonytalan. 

Az idei konferenciaprogram kurátora dr. Süli András, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ez a krízishelyzet sokkal intenzívebbé tette a szakmai diskurzusokat. Ennek eredménye lett a Konferencia struktúrájának megújítása is. Tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe, így idén novemberben is itt kerül meredezésre a konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával. Idén is novemberben, 17-18-án tartják majd a Hangvillában, illetve kísérőprogramokkal egyéb veszprémi helyszíneken. A kétnapos konferencia nyitónapja a számbavétel jegyében telik; mik is azok a lehetőségek, amikhez nyúlhat jelenleg a zenei szakma, míg a 18-i nap fókusza és célja, hogy együtt keressenek megoldásokat a pandémia utáni újrakezdéshez, a szektor talpra állításához és ellenállóbbá tételéhez. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az EU támogatási rendszeréről, közösségi finanszírozásról és a zenészek direkt támogatásáról, valamint új technológiákról, mint az NFT is lesznek beszélgetések. Az újítások közül azt is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a program összeállításánál a fiatalabb generáció képzésére is, így kiírnak majd egy pályázatot fiatal szakemberek számára kedvezményes jegyekre, illetve a programba beépítettek nekik szóló tréningeket és zenei-, videós és podcast listening sessionök is.

Weyer Balázs zárszójában hozzátette, hogy a fiatal szakemberek mellett a fiatal zenészekre is hangsúlyt fektetnek idén, hiszen a Konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase is lesz, mely a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósul majd meg, ahol feltörekvő zenészek és előadók kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt a későbbiekben szeretnék majd nemzetközi szintre is kiterjeszteni. Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén itt, a Konferenciához kapcsolódóan tartják majd ezt a találkozót is.  A Konferenciára a Tixa felületén lehet kétnapos jegyet vásárolni.