Előadó: | Kovács Erzsi |
---|---|
Album: | Szeretlek Budapest / Rejtély |
Megjelenés: | 1960 |
Hossz: | 4:25 |
Szövegírók: |
ifj. Kalmár Tibor Kalmár Tibor |
Majláth Júlia |
|
Kiadó: | Qualiton |
Stílus: | sláger |
Címkék: | Keressük! |
Néked szól a vallomásom,
bár te nem figyelsz, tudom,
és a hangom meg se hallod,
mégis el kell mondanom.
Nálad élek évek óta,
mégis mindig új maradsz,
mindig számíthat az ember rád,
te vén, kedves kamasz.
Budapest, szeretlek, Budapest,
betelni nem tudok veled.
Budapest, tündérszép Budapest,
csalódni benned nem lehet.
Aki csak egyszer látott téged,
az soha már el nem feled.
Budapest, imádott Budapest,
a legszebb név a te neved.
Évek múlnak el feletted,
és te egyre szebb leszel.
Kérlek, legalább a nőknek
áruld el, hogy mit teszel.
Friss vagy reggel, mikor ébredsz,
szép vagy késő délután,
és az éjszakai hűvös fényben
még szebb vagy talán.
Budapest, szeretlek, Budapest,
betelni nem tudok veled.
Budapest, tündérszép Budapest,
csalódni benned nem lehet.
Aki csak egyszer látott téged,
az soha már el nem feled.
Budapest, imádott Budapest,
a legszebb név a te neved.
És ha valakit az élet
tőled idegenbe űz,
végleg elszakadni nem tud,
száz emléke idefűz.
Jó vagy rossz legyen a sorsa,
szíve mindig hazatart.
este rádiónál könnyes szemmel
így dúdol egy dalt:
Budapest, szeretlek, Budapest,
betelni nem tudok veled.
Budapest, tündérszép Budapest,
csalódni benned nem lehet.
Aki csak egyszer látott téged,
az soha már el nem feled.
Budapest, imádott Budapest,
a legszebb név a te neved.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál