Előadó: | Blues Company |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Szabó István (Blöró) Szabó István |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
"Csak egy jó hely van New York City, de Kispirics a pálmát viszi."
Kispiricsi falu végén folyik el a kanális.
Enyém leszel kis angyalom, megbaszom az anyád is.
Házunk előtt eperfa áll, oda szarok mindig alá.
Arcomat lágy szellő fújja, de büdös a lábam ujja.
Ne félj kislány nem lesz bajod, mert a paplan alatt baszok (nyalok).
Lábam között fütyül a szél, az én nudlim ettől kemény.
Erős lecsót főztem Móron, be is fostak tőle jókor.
Kicsi vagyok, majd megnövök a tökömre vödröt kötök.
Csupa lomb a tölgyfaág, verem a farkam mégse fáj.
Akkor voltam boldog nagyon, három napig állt a faszom.
Múltam bátran letagadom, aki rám szól pofán baszom.
Elrepült a nyílvesszőm, felállott a hímvesszőm.
Sok sört ittam tegnap nagyon, kidurrant a húgyhólyagom.
Konyhaszekrény, hokedli, felállott a nokedlim.
Volán taxi, Buda taxi, Sápon a legjobb baszni.
Kék az ég és zöld a fű, áll a faszom nagyszerű.
Apacuka fundaluka, csupa szőr a seggem luka.
Csipkebokor a szél fújja, minden sarkon áll egy kurva.
Kopasz csirke, vadliba, ráverek a nudlira.
Árok partján nőstény pocok, öreganyám baszni kocog.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál