dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Sebezhetetlen Produkció: Kedveseim...

Sebezhetetlen Produkció - Kedveseim...

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Sebezhetetlen Produkció
Album: Keressük!
Szövegírók: Teleki Tibor Ákos
Zeneszerzők: Teleki Tibor Ákos
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 1754 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Kedveseim...

Egy kedves gesztus csupán, ez a vers nem más,
Nem leszel tőle szomorú, nem leszel tőle leprás.
De egy pillanatra legalább s lelkembe tekinthetsz,
Talán meglepődsz utána, talán csak legyintesz.
De bárhogy is lesz majd, ne feledd sosem,
Egy írnok vagyok és nem valami totem.

Kedves Tamás​! A jóság vajon máig benned honol?!
Mert az emberek zöme nem a vonat után lohol.
S a szerelvény lehet, hogy könnyedén lehagy,
Te bizony barátom egy példakép vagy!
Egy különleges ember, nem valami sablon,
Ildi azért szeret, hogy értelmet kapjon.

Kedves Anna​! Tudom, hogy máig is tetszem,
De mégsem emiatt vagy Te a kedvenc exem.
Hanem, hogy mindenedből elszántság fakad,
Szeretem azt benned, hogy nem félted magad.
S ahogy megmondtad egyszer: "Egy mosoly az élet!"
Hát, ahogy elnézem a Tiedtől, egy halott is feléled!

Kedves Orsolya​! A lelked máig is túl szenzitív,
Menekül is előre minden épp eszű férfiszív.
Hiszen az elméd sajnos igen nyughatatlan,
Hiába telik meg, ha a szíved lakhatatlan.
De én azt mondom mégis: Ne add fel baby!
A valóság meglátod, az álmaid átlépi…

Kedves Ferenc​! De nem a milliomos fajta,
Nem gyerek már, de mégsem fog az idő rajta.
Szellemi vezetőm s az eszméim mentora,
Egy prédikáló rapper?! Öcsém…ez mekkora!
De viszont „2009”-ben az igazság kiderül,
Hisz engem is utálnak, ha valami sikerül.

Kedves Éva​! Te vagy az örök béke fája,
Meghurcolt lelkemnek egyetlen „Eiva”-ja.
Tegnap még Bongyorka de vajon ma ki,
Orrcimpát ráncoló infantilis maki.
Belőled fakad, amit énbennem szeretnek,
Bár, hogy is alakul el sosem feledlek.

Kedves Tiborcz​! Sosem győznek le a bitek,
S bár olykor, ahogy tudok én is besegítek.
De fel sem érem azt a sok tudást ott benned,
Mi mutatja az utat, mikor mit kell tenned.
Mi azzá tesz, ami a sablonokon átnyom,
Hogy tisztelhetlek haver: Köszönöm barátom!

Kedves Tünde​! Szívedre-e pár sor talán hatott,
Mert áldás, hogy a szíved megtalálhatott.
Hisz minden melletted ébredés: Álom,
S míg élek a szépséged szolgálom.
Titkon minden vágyadat lesem,
Ezáltal leszel örök hitvesem.

Hát, ennyi volt mára ez a kis zöngemény,
Pár rövidke sor és nem egy sikerregény.
Én azonban továbbra is őszintén hiszem,
Ez úton egyszer még valamire viszem.
A lelkem most kiürült s fellélegeztem,
Értetek lettem ily Sebezhetetlen​!

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai

Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal.


Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében, 2024. június 14-én este Balatonfüreden, a Kongresszusi Központban kerül majd sor.  A június 12-15. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban megrendezendő legnagyobb hazai filmes mustrán az életműdíjasokhoz kapcsolódóan többek között olyan filmeket nézhet majd meg a közönség, mint a Kontroll, a Csak szex és más semmi, a Macskajáték és az Angi Vera. A tavalyi nagysikerű Cannes-i vetítés után itt lesz majd először látható a Sziget a szárazföldön című klasszikus frissen restaurált verziója is.

 

Az idén 87. születésnapját ünneplő Elek Judit Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező és forgatókönyvíró, a Balázs Béla Stúdió alapító tagja, 1956 és 1961 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja volt Máriássy Félix osztályában. Az 1967-ben készült stílusteremtő lírai dokumentumfilmje, a Meddig él az ember. 1968-ban készítette el első nagyjátékfilmjét, a dokumentarista és játékfilmes technikákat izgalmas vegyítő Sziget a szárazföldönt Kiss Manyival a főszerepben. Az 1983-as Mária-nap című filmje Szendrey Júlia életének motívumai alapján készült. Mindhárom alkotást bemutatták a Cannes-i Filmfesztiválon. 1989-es Tutajosok című munkája az Európa-szerte nagy figyelmet kapott tiszaeszlári per témáját dolgozza fel.1994-ben saját kisregényét vitte filmre Ébredés címmel, gyerekkori élményeiről. A tavalyi nagysikerű Cannes-i vetítés után itt először láthatja majd a hazai közönség a Sziget a szárazföldön című filmjének frissen restaurált verzióját.


Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész, a MMA rendes tagja, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja már négyéves korában szerepelt színpadon. 1970-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Várkonyi Zoltán osztályában, majd 37 éven át a Madách Színház tagja volt. Kamera elé először 1966-ban állt, azóta több mint 50 filmben és tévéjátékban szerepelt, melyek közül a Nem szoktam hazudni, A veréb is madár, a Hahó Öcsi, a Gyertek el a névnapomra és Az élet muzsikája című filmekre a legbüszkébb.  Legismertebb szerepeinek egyike az 1978-ban bemutatott Abigél című tévésorozat Zsuzsanna nővére. A Magyar Mozgókép Fesztiválon a Macskajáték című filmjét vetítik, mellyel egyben a nemrégiben elhunyt Eötvös Péter Kossuth-díjas zeneszerzőre is emlékezünk.


Gulyás Buda Balázs Béla-díjas magyar operatőr, egyetemi tanár 1949-ben született. 1979-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Olyan legendás sorozatoknak volt az operatőre, mint a Linda, az Angyalbőrben, a Família Kft. és olyan népszerű filmeket fényképezett, mint Bujtor István Hamis a baba (1991) és Három testőr Afrikában című filmje 1996-ban, vagy Goda Krisztina három közönségsikere, a Csak szex és más semmi című 2005-ös vígjáték, a 2006-ban készült Szabadság, szerelem és a 2008-as Kaméleon. A fesztiválon az általa fényképezett Csak szex és más semmi filmet nézhetik meg a filmbarátok.


Selmeczi György a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész, karmester, operarendező, érdemes művész 1952-ben született Kolozsváron. Először a bukaresti Zeneművészeti Főiskolán, 1975-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait. 1976-tól 1977-ig Pierre Boulez, majd 1979-ben Daniel Charles irányításával dolgozott Párizsban. Magyarországon kívül Európa számos országában hangversenyezik karmesterként, zongoraművészként és zeneszerzőként. Közel hatvan film zenéjét jegyzi, melyek között olyan ikonikus alkotások is szerepelnek, mint az 1978-ban készült Angi Vera, a Megáll az idő, az Idő van és a Szirmok, virágok, koszorúk a nyolcvanas évekből. Legutóbb a 2022-ben készült Toldi - A mozifilm című animáció zenéjét komponálta. A Magyar Mozgókép Fesztivál az Angi Vera vetítésével tiszteleg előtte.


Deimanik Tamásné Baba Balázs Béla-díjas fénymegadó közel ötvenéves pályafutása alatt olyan filmeken dolgozott, mint a Ripacsok, az Örökség, a Kopaszkutya, a Dögkeselyű, a Könnyű testi sértés, a Szirmok, virágok, koszorúk, az Idő van, a Roncsfilm, a Csinibaba, a Valami Amerika vagy A martfűi rém. A fesztiválon az általa fényelt Kontroll című filmet vetítik.


A Magyar Mozgókép Fesztivál a magyar film ünnepe a csodálatos Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek. Idén június 12-15. között a legújabb magyar alkotásokkal, izgalmas sztárokkal, felejthetetlen moziélménnyekkel várja a közönséget Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében.


Fotó: MOZ.GO