dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Irie Maffia: Hé Te!

Hé Te!

Te Busa! x6

Refrén:
Azt mondom hé te
Kezed az égbe
Rezeg a gége
Szemek a fényben
Pereg az élet
Te meg csak élvezd
Hátha megérted, hogy mi a lényeg. x2

Mi az élet csak úgy van?
A múlt liheg a nyakunkban
A jelen jelen van csak ugyan
De a jövő még nincs a markunkban.
Hozzuk az újat, nem húzunk ujjat
A zsigerünkben a szubkultúra
10 év turné zenei túra
Nekünk az életünk a trubadúra.
Egyszer rád kacsint a csintalan szem
Máskor máshogy lát soha ne bízd magad el
Türelem kell hozzá, mert ez nem bagatell
Egyetlen megoldás sem marad el.
Mindkét végén égetem már régóta a gyertyát
De én így is élvezem amit látott ez a szempár
100 millió élet kezdődött és ért véget
Amíg él bennem a tettvágy addig még bőven teszek rá.
A ráncok a bőrbe vésve, de mosoly van a képen,
Ez az, ami túlvisz minket minden nehézségen.
A zenével élők réges régen hanghullámon szörfölünk
Oszlatjuk a téveszméket a fületekbe költözünk.

Refrén x2

Tudod fiam az élet olyan akár a szkander.
Vagy TE nyomod le vagy TÉGED nyomnak le.
Ettől a mély űrtől nem véd a szkafander.
Vagy léhűtő leszel vagy beloopolt pattern.
Persze, hogy nehéz de véletlenbe ne reménykedj,
Mert csak ha teszel érte akkor vesznek észre.
Az élet mint egy nagy motor be kell rúgni, hogy működjön
Hogyha elkapkodod akkor ne várd, hogy üldözzön.
Ahhoz túl rövid az út de néha nem árt a luxus
Álmodozók vagyunk, mert a felét átalusszuk.
Szélmalom harcot űzünk a sorsunk térhálójában
Amíg lobog a belső tüzünk addig lesz fény a homályban.
A remény hal meg utoljára a végtelen idő tengerében
Mindenki más úton járva vágyik az eredményre
Emlékeink installálva agyunk bőröndjében
Memóriánkba képek, pillanatok összessége.

Refrén x4

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Három magyar verset zenésített meg új kislemezén a Kontraszt zenekar

A Kontraszt zenekar levette a polcról régi versesköteteit és modern zenei köntösbe öltöztette kedvenc verseit, így megszületett első versmegzenésítés lemezük: a Lennék valakié, melyen úgy hallhatunk hármat a magyar irodalom legszebb versei közül, ahogy ezelőtt még sohasem. 


A DAL SZÖVEGÉT ITT TALÁLOD.

 

AZ ALBUMOT PEDIG ITT.


A többnyire újhullámos alterpop zenét játszó Kontraszt zenekar hangzásvilága mindig is változatos volt, saját bevallásuk szerint azért, mert nem szeretnék a dalokat korlátok közé szorítani, nem keretezik be magukat egyetlen stílus határaival. Ez jellemző az új EP-re is: a három versmegzenésítésből álló lemezen helyet kapott a folk-popos Dal a rózsákról (Juhász Gyula), az elektronikus hangszerelésű Egyedül (József Attila), és a letisztult, mégis erőteljes, zongora alapú Szeretném, hogyha szeretnének (Ady Endre) is.

 

A lemezt stílusosan A magyar költészet napja előtt jelentették meg, és arról is meséltek, hogy miért döntöttek versmegzenésítések mellett.

 

„Sokszor látjuk közösségi média oldalakon, hogy rengetegen osztanak meg számukra fontos dalszövegeket. Ennek mindig örülünk, mert a legjobb dolog, ami történhet egy dalszöveggel az, ha valaki magáénak érzi, de eszünkbe jutott az is, hogy verseket miért nem szokás megosztani? 


Egészen csodálatos az, amikor százéves verseket olvasok, és a saját gondolataimat találom meg bennük. A verseskötetek a polcon olyanok, mint az időkapszulák.


A régi költőink ugyanazt érezték mint mi, ugyanolyan problémákkal küzdöttek, mint mi, de a mód, ahogy kimondták és leírták ezeket az érzéseket, átgondolt, kifinomult és gyönyörű. Ez igazi művészet – de akkor miért nem ez folyik a csapból is? Szerettünk volna hozzájárulni, hogy a versek szikráját lánggá élesszük, ezért modern zenei környezetbe helyeztük őket, és megpróbáltuk felerősíteni a mondanivalójukat anélkül, hogy egyetlen szót is megváltoztattunk volna bennük.”

 

– magyarázta a Kontraszt énekesnője, Mirtse Korinna. Szerzőtársával, Csizmazia Zsolt gitárossal 2019 óra alkotnak közösen, színpadra pedig Balázs Misivel (billentyű), Molnár Péterrel (basszusgitár) és Holdosi Attilával (dob) közösen viszik a Kontraszt-dalokat.

 

„A lemez alapötlete Csizitől ered, a megzenésítések koncepciója pedig bennem született meg, de a dalokhoz a zenekar minden tagja hozzáadott valamit, és szerintem ez így lett kerek. A felvételi és produceri munkálatokat Balázs Misi látta el csakúgy, mint az előző, Múltidő albumunknál.” - mesélt a lemez keletkezési körülményeiről Korinna. A három dalból egyhez videoklip is készült Bikali Sándor operatőri munkálatai közreműködésével. A látványt egészen különlegessé teszi a Molnár Viktória (Szoknyavarázs) szoknyatervező által készített ruhaköltemény, ami a dal egy pontján kiemelt szerepet kap.


 


„A Dal a rózsákról című versben annyira hangsúlyos szimbólum a rózsa, hogy nem szerettük volna kihagyni a klipből, de a rózsa mindig veszélyes terep: nem akartuk túlromantizálni a koncepciót. Innen jött az ötlet, hogy Juhász Gyula piros és fehér rózsáit egy nagy piros szoknya szimbolizálja, ami a vers fordulópontján átváltozik fehérré. Viki gyönyörű szoknyái megemelték a klip látványvilágát, öröm volt közösen dolgozni vele, szeretjük, amikor a különböző művészeti ágazatok összekapcsolódnak.”

 

Az irodalom, a zene és a divat mellé még a festészet is betársult: a kislemez borítóját Molnár Éva (AKVA Wallpapers) festette meg, így a Lennék valakié igazi összművészeti projekt lett.

 

A kislemez dalai élőben is megszólalnak majd a Kontraszt egyetlen tavaszi koncertjén, melyet április 6-án tartanak az A38 hajón, a Magidom zenekarral karöltve.

 

A lemez és a videoklip az NKA támogatásával készült.

 


 

Koncert esemény itt.


Koncert jegyvásárlás itt.


 

Fotók: Bikali Sándor