dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
NKS: Rest cash attack betörök - Barbár RMX

NKS - Rest cash attack betörök - Barbár RMX 18 éven felülieknek!

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: NKS
Album: Keressük!
Szövegírók: Zsiga Balázs
Dulna Róbert
Für Tibor
Bognár Krisztián
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 5, összesen 4783 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Rest cash attack betörök - Barbár RMX

/Deego/
A rappem szórakoztató, kivégez, ha hallgatod
Ez Cosa Nostra bro, aki csak szóra fogható
Rappelni kezd-ez fogcsikorgató
A spanom másfél mázsás tanker-vontató
Az én nevem D aka flaszterkoptató
Beakad minden horog nem a kereszt hisz ez faskókatoktató
NKS-BF ez kettővel osztható
Lenyomunk mindenkit mint a szalagos nyomtató
A logika megbukik eléggé szoptató hogy
A zene létezik mégsem kézzelfogható
A rugó az lett ez örök mozgató
Kiszáradt a szám a söröm hozható
Az igazság mint mi gyomorforgató
Hús-vér emberek a donor fogható

/Nos'Chez/
Éjjel-nappal Chicagoztók mi a gecinek ?
Liánokon himbálóztok,csimpánzok a kitrákotty
Rapetekkel ne menjetek bele rap attackbe
Még mindig minket hallgatnak a betonrengetegben
I nomine patris et spiritus sancti - harmadnapra feltámadunk várd ki!
Kapaszkodhatsz tőlem egy szakadt strófa túl gizda
Te vagy a costa én meg a katasztrófatúrista
Úgy fest akárhol kimondom az igazságot
A hullák faszáról szopjátok le az izzadságot
Kisdobos kis drogos a kisokost üsd fel, már megbasztunk
Mindenkit de sose kúrtunk szűzzel
Aki már be van azt nem feketíted be
Az a gebasz hogy nincs revans me' nem ismerlek
Brenkó vagy,smekkelsz ránk a Youtube-on
Letiltod a kommenteket hogy miért azt tudom!
Hol volt hol nem volt túl az óperencián ahol a kurta farkú malac kúrt
Élt egy crew a Kriminal
Akkor még csak anyád csöcsét szoptad
Úgy dadogtad a rapet hogy habira vettek
Engem meg erre teremtettek nigguh!
Hátulról jössz mint a fodrász
Mert olyan kurva egyenes ember vagy mint a Nike pipa
A becsületedbe fújom az orrom, te meg olvadsz mint a Carte d' Or-om
Bitch funky picsa
Kriminal Beats 4life underground old school all starz hiphop heroez!
Kihagytam valamit dilók?
Azt kívánom hogy a vonat szabja rád a nadrágot
Kapjál agyrákot ha meglátsz minket vágjál haptákot!
A szádból a rímek nem jönnek csak a seggszag
A zeném ópium ha mélyre szívod lenn tart
Rossz álmok jönnek aztán rájössz majd hogy ébren vagy
Ha rapből akarsz megélni valószínű éhenhalsz

/Zenki Mefisto/
Te valahol a szar és a baromság közt vagy félúton crossover
Akárhogy osztod el prosztónak lenni ma olyan posztmodern hogy fel se tűnt mennyire fals lett szegény flótás,nézd mennyi album és mégis félnótás maradsz
A paraszt itt nem üti a vezért
Ezért nem harapsz Buksi szaladj nyald meg a gazdád kezét!
Mint Karak Vukot:tanítalak hogy szívj egy dagadt slukkot magadtól kéne tudnod hogy hord egy csapat mezét
Egyszemélyes hadsereg csak a szája nem az Uzija nagy Tesó minket kóstolsz fel?
Azt buzi-e vagy!?
Az évek alatt nem tudom hogy melyik félcédulát tépték le de csicskákkal nem beefeleknem raklak fel a térképre te prosztó
Addig ráglak amíg be nem unlak!
Ilyen csicskákból száz egy csepp tintámba belefullad
Neve nulla te szakadék vagy a hegyek után én a saját fejem után megyek a sas nem kapkod a legyek után
Inkább legyek hulla mint vesztes
De rest cash attack me' betörök te irigy kurva itt egy ezres!
Keress melót mert a melódiád csak diákcsíny de úgy csinálsz mint mikor a 2pac nevet B.I.G-n
Hé csírák minden amit csináltok csak mascara tovarisi konyec hasta la vista faszkalap!
A világ a miénk itt a brigádom imádkozz az életedért ficsúr!
Sose tartozhatsz a ligához!

/Tibbah/
Nem prosztót hoztunk hanem gyönyörű kelmét csak prosztóba adjuk be hogy robbanjon az elméd
Baszd meg a prosztodat azt öten se nézték te posztmodern csicska vagy egy selejt termék
Vágod a bandám éjjel-nappal fosztogat mi térddel kúrjuk ki az összes rossz fogat
Az elénk sosem áll aki folyton osztogat
Úgy rágnánk szét mint a kurvák a toastokat
Kerüld a crew-t mert neked itt csak fasz terem te mindig rosszkor volták kurva roszz helyen
Egy kiégett dekk vagy csak a poros flaszteren de mi azért toljuk hogy a rap az klassz legyen
Ötcsillagos a verda a tankba egy kis diesel a BF NKS-el keverve breezer
Mi kézszázzal tépünk te max csak tízzel a gigádra lépünk hogy a gőgtől ne hízz el

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál