Előadó: | Ambrus Kyri |
---|---|
Album: | Jawa John/ Mezzaluna |
Megjelenés: | 1965 |
Hossz: | 2:40 |
Szövegírók: |
Tardos Péter |
Körmendi Vilmos |
|
Kiadó: | Qualiton |
Stílus: | Hully Gully |
Címkék: | Keressük! |
Nékem senki se mondja, szívem eleped,
mindenki unja ezt az esetet.
Nékem olyan kell, (hully gully) aki érdekel.
Ne üljön az félszegen sarokba,
ki nekem udvarol,
ne dadogjon rémesen habozva,
ha mégis átkarol.
Nékem senki se mondja, szívem eleped,
mindenki unja ezt az esetet.
Nékem olyan kell, (hully gully) aki érdekel.
Akit, ha táncra hív a zene,
új ritmust hall, nem sápad bele.
Nem mondja azt, hogy fáj a feje,
menjünk haza, vár a mama.
Ne üljön az félszegen sarokba,
ki nekem udvarol,
ne dadogjon félszegen habozva,
ha mégis átkarol.
Bátran fogja meg, ej-ej, ő a kezemet,
mondja, hogy ej-ej, szép a te szemed!
Ő az, aki kell, (hully gully) ő már érdekel.
Akit, ha táncra hív a zene,
új ritmust hall, nem sápad bele.
Nem mondja azt, hogy fáj a feje,
menjünk haza, vár a mama.
Ne üljön az félszegen sarokba,
ki nekem udvarol,
ne dadogjon félszegen habozva,
ha mégis átkarol.
Bátran fogja meg, ej-ej, ő a kezemet,
mondja, hogy ej-ej, szép a te szemed.
Ő az, aki kell, (hully gully) ő már érdekel.
Ő az, aki kell, ő az esetem,
más nem érdekel, hívom, keresem,
míg nem jön felém, (hully gully) addig várom én!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál