dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Csobot Adél: Forog a film

Forog a film

Hiszel -e az álmodban?

Bár lenne film ez a hét rendezném én a végét
s ha játszani volna kedvem, lennék a főszerepben
nincs bűn és nincsen vétkes a csók és a koktél édes
ha valami kimarad éppen az lehet az ismétlésben

Refr.
Feltárul egy új világ és köztünk egyre kisebb már a távolság (távolság)
kell a bátorság (bátorság) érzem most csak rajtam áll, hogy a nevem
végül hol lesz majd a stáblistán
Egy hang azt súgja belül:
Indulj ez az a hely ahol a cola és a popcorn sose fogy el
nem vagy egyedül egy álom körülölel hidd el,
hogy te is lehetsz legjobb valamiben míg forog a film

Lesz néhány vágatlan kép senki nem sejti a végét
csak játszunk szenvedéllyel s eloszlik végül a kétely
nincs préda s nincs megtorló a tánc és a ritmus forró
ha valaki lemarad éppen majd nézi az ismétlésben

Refr.

Indulj ez az a hely ahol a cola és a popcorn sose fogy el
nem vagy egyedül egy álom körülölel, hidd el,
hogy te is lehetsz legjobb valamiben míg forog a film

Bár véget ért az éjjel, mégis maradnék, mert néhány bók jól jön még
hajnal felé minden szerelemfényben ég a film forog tovább örökké

Hiszel- e az álmodban?

Indulj ez az a hely ahol a cola és a popcorn sose fogy el
nem vagy egyedül egy álom körülölel, hidd el,
hogy te is lehetsz legjobb valamiben míg forog a film (2x)

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Átadták az Öröm a Zene díjakat

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek.

Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert. A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. 

Összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, 5 határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki). Az elmúlt hétvégén e tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat Budapesten, az Analog Music Hall-ban. Minden eddiginél erősebb és színesebb felhozatal állt színpadra, a funky népzenei acid jazz-től kezdve a »80-as évek glam rockján és a trip hop-on át a pszichedelikus alterrockig bezárólag.
 
Az együtteseket egy nyolctagú zsűri véleményezte, nevezetesen Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Horváth Gergely (rádiós szakember, a Petőfi Kulturális Ügynökség tanácsadója), Cselőtei László (zenei újságíró, az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke), Nagy Szabolcs (kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke), Lombos Márton dalszövegíró, valamint a 2019-es nyertes Antares zenekarból Dér Dávid, Kovács Botond és Pap Dávid. A grémium végül a Lanou zenekarnak adta a fődíjat – ők a veszprémi V. Élő-Zene Tehetségkutatóról jutottak be -, akik így a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kapnak hangszer és hangtechnikai fejlesztési támogatást, és 2,5 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket kívánta elismerni. Az év zenésze Áron András Apey lett, és pusztumusz díjat kapott a kategóriában Siklósi Örs. Az év helyszínének a miskolci Ady Endre Művelődési Házat választották. Az év zenepedagógusának járó díjat Gyémánt Bálint vehette át, és posztumusz díjban részesült Szappanos György. Az év felfedezettjei a Kellene kis kert zenekar, az év hangmérnöke Mezei Márton, az év hangtechnikusa Benkő Kristóf, az év fény- és látványtechnikusa Lukácsovics Máté, az év zenei újságírója Draveczki-Ury Ádám, az év hangszerjavítója Váradi Péter (Peter Crow Design) lett. Az év különdíjasa elismerésben Hermann János részesült, e kategóriában posztumusz díjat kapott id. Tornóczky Ferenc.