dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Rico: Szavak

Szavak

Összecsuklanék gyomrom görcsbe de mi a fasznak
Horhérok fejeznek, akasztanak
Talán sírok mert szörnyű, könnyű könnyek között
Lakattal zárt boros könyvek
Néz rám és lapozz belém, olvass majd tépj szét
Mutass nekem pédát fejemre gerendák hullanak a szürke oriás felhőkből
Csak a saját erőmből kell pozitívra faragnom a negatív vágyamat
Kisgyerekként ágyalatt rejtőztem hogyha féltem, vagy csak úgy poénból
Mert tettszett hogy nem értettem még dolgokat az életről
Talán mostse értem de négyen kisérnek
Ajándékomat meg kaptam megcsonkított szárnyal
Egyre hevesebben élek
Félek a magánytól, félek a haláltól
Hisz olytávol de mégis közel egyre csak ver a szívem
Tollam folyik, üzenek
Mert minden kincsem ez ahogy másnak a kerékpár,
Mondom elégmár elég a sok szarból
Karóba húzott fonalak, oldalak egy könyvben
Csúsztatott szikék, pengék
Vág fel az eremet nemmég!
Nem szeretném mégsem
Hisz nemvagyok szép nemvagyok erős vagy bajnok
De tisztelettel vallok mellém áltál feléd hajlok
Hajlítom a gonosz rosszat mien meglepetést hozhat
Mit mutatnak mások én nem látok a jövőbe a műfajhoz kötődve
Próbálok cselekedni (próbálok cselekedni)

Az ördögöm a sátán saját magamat látván
Szánalomra méltó futok hiába az miértjó
Bele fulladok hibámba
Magadnak csináld a trét
Sajnálom én megbántam hogyha összetörve áltam
Miértnem fényképeztél le csokoládét majszolva
Hajszolva az örömöt torkomon akadt falatokkal
Sötétben fura alakokkal
Bár összevertek volna arrol szolna most minden
Akkor biztos hogy sirnál de hidd el hogy könnyen tovább bírnál lépni
Aki érti az tudja könnyem egyenlő a nulla
Nincs miért hullajtni mulatnom kéne mással
A vallomásokkal örökre felhagyni a faszba

Szavamat csak az gátolja hogy egyszerű és átlagos
Csupán áltatos busszúvágy ingere hajt bele a gyászba
Égő cigivel a számban több ezer ember fohásza
Egészen idáig nyúlik a hang dallama a fülembe mondja
Fuj mien ronda ocsmány figura az árbóc
Evezzetek rabszolgák hiszen ez a ti sorsotok
Én nem várom a kolompot, a csengőt hogy meg szólaljon
Itt hagyom hisz ugy akarom ahogyan lesz
Valahol ezt hallotam
Mikor markoltam a keveset akkor is elesett tőlem
A szerencse meg a vidámság az királyság volt nem?
Túl messze van még nem látom a családomat megbántom
Flegmán válaszolok nekik akik merik megteszik
De ez annyira kielégit hogy elsem mondom megnyugtat
Világos lett minden igen most is fáj de nem érdekel már hogy tilos
Hiszen a véremsem piros hanem fekete és sűrű
Egy aprócska gyűrű egy aprócska ujjra húzva
Tudom hogy rég volt de kattintanék a bagódra
Azonnal karommal jeleznéz hogy értse meg mndenki
Nem falazok nem leszek már olyan mint rég
Ostoba kis buta gyerek, mostmár merek küzdeni
Hogy vágyaim teljesüljenek mertem üzenni
Agyamben a fény szivem még sötét de be válallom
Lefekszek és az életemet ujra álmodom

Hírek
Hírek

IX. Music Hungary Konferencia

2021. 11. 17-18., Hangvilla, Veszprém

A zeneipar talpra állítása a IX. Music Hungary Konferencia fókusza

A mai napon tartotta sajtótájékoztatóját a Music Hungary Szövetség a Kobuci kertben a IX. Music Hungary Konferencia bejelentése kapcsán, melyet idén is a veszprémi Hangvillában tartanak majd november 17-18-án. Az idei Konferencia fókusza és célja, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez,  diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez. 

A sajtótájékoztatót Weyer Balázs, a Szövetség elnöke nyitotta, aki beszédében elmondta, hogy az újrakezdés idén mást fog jelenteni, mint tavaly, mikor még ennyire sem látták, mi áll előttük. Ki kell használnia szakmának ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon a szakma újraindulni, és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Véleménye szerint megszerényített mindenkit az elmúlt másfél év, megtanította őket arra, hogy mennyire sebezhető a zenei szakma, és megtanultak segítséget kérni - még akkor is, ha sokszor nem kaptak, vagy nem azt, nem úgy, nem akkor kapták, mint amire szükségük lett volna. Weyer Balázs arra is rávilágított, mennyire erősen aktivizálta és összefogásra késztette a pandémia mind a Szövetséget, mind az egész iparágat. 

Kádár Tamás, a Szövetség társelnöke ezután arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a Szövetségen belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására. Igyekeznek olyan stratégiát kidolgozni, ami az egész  szektor számára segítség lehet, így született meg tavaly a PwC hatástanulmánya is, ami a koncert- és fesztiváljegyek áfájának 5%-osra csökkentésének hatását vizsgálta. Erről elmondta, hogy nemcsak nem okozna kiesést az államháztartásnak, de a kapcsolt iparágakon keresztül még több bevételt is termelne, és a szakma minden szegmensének segítséget, sőt, nemzetközi szinten versenyelőnyt is adna, ezért ezt a kitűzött célt kiemelten kezeli a Szövetség. Majd ezután röviden kitért a nemrégiben elindított Őszi Hacacáré program piactorzító hatására és arra, hogy az ingyenes rendezvények nagy száma a versenypiaci környezetet rombolja. 

Temesi Bertalan zenész, a Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Szövetség nem kritikára, inkább párbeszédre törekszik a döntéshozókkal és a szakmán belül. Arról is beszélt, hogy a zenészek és a zenei szakemberek számára mennyire megterhelő volt ez az időszak, az egyértelmű anyagi problémák mellett lelkileg és mentálisan is, mely problémára fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Arról is beszélt, hogy jelenleg súlyos probléma a pályaelhagyás, és kérdés, hogy ezek a zenészek és szakemberek visszatérnek-e majd a művészeti szektorba, ha az idei őszi szezon is bizonytalan. 

Az idei konferenciaprogram kurátora dr. Süli András, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ez a krízishelyzet sokkal intenzívebbé tette a szakmai diskurzusokat. Ennek eredménye lett a Konferencia struktúrájának megújítása is. Tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe, így idén novemberben is itt kerül meredezésre a konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával. Idén is novemberben, 17-18-án tartják majd a Hangvillában, illetve kísérőprogramokkal egyéb veszprémi helyszíneken. A kétnapos konferencia nyitónapja a számbavétel jegyében telik; mik is azok a lehetőségek, amikhez nyúlhat jelenleg a zenei szakma, míg a 18-i nap fókusza és célja, hogy együtt keressenek megoldásokat a pandémia utáni újrakezdéshez, a szektor talpra állításához és ellenállóbbá tételéhez. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az EU támogatási rendszeréről, közösségi finanszírozásról és a zenészek direkt támogatásáról, valamint új technológiákról, mint az NFT is lesznek beszélgetések. Az újítások közül azt is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a program összeállításánál a fiatalabb generáció képzésére is, így kiírnak majd egy pályázatot fiatal szakemberek számára kedvezményes jegyekre, illetve a programba beépítettek nekik szóló tréningeket és zenei-, videós és podcast listening sessionök is.

Weyer Balázs zárszójában hozzátette, hogy a fiatal szakemberek mellett a fiatal zenészekre is hangsúlyt fektetnek idén, hiszen a Konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase is lesz, mely a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósul majd meg, ahol feltörekvő zenészek és előadók kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt a későbbiekben szeretnék majd nemzetközi szintre is kiterjeszteni. Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén itt, a Konferenciához kapcsolódóan tartják majd ezt a találkozót is.  A Konferenciára a Tixa felületén lehet kétnapos jegyet vásárolni.