Előadó: | Carpe Diem |
---|---|
Album: | Álomhajó |
Megjelenés: | 1997 |
Hossz: | 02:23 |
Szövegírók: |
Bessenyei István Funnah Fanny |
Hauber Zsolt Erős Attila |
|
Kiadó: | Magneoton |
Stílus: | Pop |
Címkék: | Keressük! |
ÉGET A NAPFÉNY, VELÜNK TÁNCOL A ZAMBÉZI.
ÉGET A NAPFÉNY, A SZAFARI VISSZAVÁR.
ÉGET A NAPFÉNY, EZT NEM ELÉG EGYSZER ÁTÉLNI.
ÉGET A NAPFÉNY, KIABÁL EGY KANNIBÁL.
Úgy unom már, de azért nyomom még
tövig a gázpedált, hiszen sosem elég.
Csak, hogy menő legyek, jönnek a melóhegyek,
pedig kiborulok tőle, és beborul az ég.
Hát leteszem a lantot, bérelek egy struccot.
Irány Afrika! Nem viszünk cuccot.
Elég bőven egy ádámkosztüm.
Így is azt mondják majd, túlöltöztünk.
Pump-pump-pump, ez egy puputeve, hé!
A púpjában mélyhűtött banánlé,
s vele utazom a héten majd Tuniszba,
egy bantuval bulizva.
Tudod, a feketék feketét sohasem isznak, de mégis
pezseg a vérük, és pezsegek én is,
ha a Tanganyika mellett lekerül a tanga.
Szívem csak a tam-tamot hallja!
ÉGET A NAPFÉNY, VELÜNK TÁNCOL A ZAMBÉZI.
ÉGET A NAPFÉNY, A SZAFARI VISSZAVÁR.
ÉGET A NAPFÉNY, EZT NEM ELÉG EGYSZER ÁTÉLNI.
ÉGET A NAPFÉNY, KIABÁL EGY KANNIBÁL.
Hey-ho! Aka-saka-lakka zulujé!
Hey-ho! Aka-saka-lakka bumm-bumm!
Ide nem kell se szótár, se nyelvtudás!
Remekül ért mindent a busman szakács.
Csak annyit szólsz, hogy extázis,
és megtelik a csajjal az oázis.
Gyerünk, a kezeket emeljük az ég felé!
Nem mintha bárki is a varázslót értené,
aki kikeveri nekünk a bájitalt,
miközben motyog egy törzsi dalt.
Hö! A szafari közben egy elefánton
majd a banánszoknyádat lehántom,
amíg dum-dum-dum, csupa dundi raszta
kilesi a fa mögül, hogy milyen klassz ma
egy trópusi nővel az erotika.
Dibi-dibi-dübi-dübörög Afrika!
Csak az a baj, hogy eddig sohase mondtad,
hogy a szerelem ágya Elefántcsontpart!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál