dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Stereo Kollektiv: Kelet - Nyugat

Stereo Kollektiv - Kelet - Nyugat 18 éven felülieknek!

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Stereo Kollektiv
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Rap
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 3064 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Kelet - Nyugat

(FUNKTASZTIKUS, CHICHECK, SLAM): Mi a kép srácok, mi újság nyugaton?/ Se lóvé, se meló, megbasz az unalom/ Mi van veled Funk, keleten, az ugaron?/ A helyzet nem javul, még mindig ezt ugatom// 1. VERZE (SLAM): Haptákba pár szót, Slam máma vázol/ lefagyott a mosoly is a bankszámla számról/ felső 10 nagyszámba tarhál a tálból/ pár tégla kpra szakmát varázsol/ Kik adják a zászlót, nem adják alább, mert/ kirakják a zárszót, de nyalnád a lágert/ Az adósávok megbasszák a csávót/ a digisek meg tele- szarják a kábelt/ Lódít a pártod, ezt to'm, mint a márket/ bolti a párlat, a bóvlira rászed/ soppingolj olcsón, hol boltívek állnak/ a sparban az árak is all inre várnak/ A havazás csontig eláztat/ az sms-t lássad, a kocsid bezárjad/ A valóság az, hogy a show igen állat/ a tv propagál, a zombi belázad// REFRÉN 2X// 2. VERZE (FUNKTASZTIKUS): Az élet szép, de a világ szar/ Ez a rezervátum testvér, nem a vidámpark/ Viccnek jó, mint egy prezentáció/ A vegetációt látva, menekül a kormány delegáció/ Bár, a miniszter urak színe elé járulnék/ Álmom a munkakerülési járulék/ Állj! Kell egy kis áramszünet/ Megint leszerelték a villanyórát adjál tüzet/ A szomszéd alkesz behugyozva nyomja nekem a moonwalkert/ A körzeti meghízott a T.J. Hookert/ A lehúzó lúzer a púdert a szúrós nézést/ Élvezd az észak-keleti életérzést/ Ropog a makuka, zsebemben lapul a flekó/ Szerény hajlékomban elszállásolnálak Fletó/ Vendégül látlak légyszi' hozd magaddal Orbánt/ Kaptok kenyeret vizetés desszertnek csótányt// REFRÉN 2X// 3. VERZE (CHICHECK): Fölkúr a honatyánk/ jólétet nálunk a közmunka propagál/ statisztika számít, zöld utat odavág/ a Balkán mocsarán, hogy élek, még csoda tán/ Pofa zár bazdmeg, fizetik a TB-t/ a segély, egy nap majd várják a CSP-t/ Nem mutatja a tv, külvárosi élmény/ de parketta daraboktól füstöl a kémény/ Itt nincsenek észérvek/ alsó és felső között fényévek/ a világ a telkem, lépjél be/ M.O. meg Európa wc-je/ Aki szétnézett, az meglátja/ itt a kukatelep sok gyerek menzája/ ki lesz, aki az álmokat pesztrálja/ ha vezetés a nívós, hát megrágja// REFRÉN 2x// SCRATCH 2x (MAXELL): "A tv propagál"/ "Nem adják alább, mert"/ "Itt nincsenek észérvek"/ "Kell egy kis áramszünet"//

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

„Izzik a szabadság a véremben” - Itt van Azahriah új albuma!

"Úgy érzem, egy életem van, nem leszek félember

mer’ bent izzik a szabadság a véremben"


Azahriah-dalszövegek itt.


Nyolcszámos lemezzel jelentkezik májusi tripla Aréna-koncertje előtt Magyarország legnépszerűbb előadója. A skatulya I. című lemezről a mariana.árok már túlszárnyalta a 2,5 milliós megtekintést YouTube-on, a cipoe pedig szintén hasít: 1,6 millió megtekintésnél jár. Ezekhez érkezik most hat további dal.

 

 

A dalszerző-előadó így mesél a lemezről: „Korábban mindig próbáltam előre összeírni, megtervezni minden dalt, aszerint haladni az alkotómunkával, ahogyan a fejemben egy album összeállt. Viszont a zenekészítési folyamat ennek a szöges ellentéte. Megannyi ilyen tapasztalat után biztosra mondom, hogy a legjobb hangulatok, illetve a legértékesebb gondolatok és dallamok mindig akkor érkeznek, amikor nincs előre felvázolva, hogy vajon milyen lesz a teljes egész.

 

A skatulya I. című lemezen Azahriah új területekre lép. Ő maga így fogalmaz: „A skatulya albumsorozattal igyekszem a legkísérletezőbb, legszélsőségesebb hangzásokat próbálgatni, aztán a legjobbakat leválogatom, s végül egy összefüggő sztorivá igyekszem formálni a lemezen.” S hogy a kísérletezést mennyire komolyan veszi, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a tartarosz című dal – ami egy metálszám. Hasonlóra – hogy egy, a karrierje csúcsán járó popsztár metáldallal rukkoljon elő – még a nemzetközi színtéren se nagyon akad példa. De hát ő maga énekli: izzik a szabadság a vérében.

 

A visualizerekben a mariana.árok klipjének különös, enigmatikus látványvilága köszön vissza (Emil Goodman munkái), a szövegek pedig a carpe diemtől a világvége-flessig igen széles skálán mozognak. Egy biztos: úgy lángol, hogy még a tenger mélyén se lehet kioltani.


Fotó: Azahriah