dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Rokker Zsolti: Zenebutik

Zenebutik

Ismét más a Zenebutikban! Zene, zene, zenehír a Béke-munkásszálló halljából! Az örökifjú Karády Katalin és a nyíradonyi Dixieland-band után a stúdióban köszönthetem Rokker Zsolttit..

Szevasztok gyökerek! Yeah!

… aki egy teljesen új zenei irányzattal, a prosztprimitív szövegalapú rokkercsávó muzsikával tört be a piacra! És itt van vele az év felfedezettje, Hudálekné szomszédja (Itt vagyok!), aki a Zsoltti nagymamája!

Szervusztok, lelkeim!

Zsoltti! Hogyan kezdődött el?

Hát úgy volt öcsém, beszólt egy gyerek a Sepultura koncerten, hogy nagy a hajad, köcsög!

Azt hiszem, én nem erre gondoltam!

De én igen! Szóval beszólt! Mondtam is neki: egyet mondok, ne szólj be! Mer’ lefejellek, mint hableány a korallzátonyt! Érted, he? Letörtem egy sörösüveg nyakát, aztán felhasítottam a bőrdzsekóját! Pedig drága volt, mint a turistakolbász! Hö, szűkölt is, mint Lassie a sintértelepen, öreg!

Hogyan, (Kemény vagyok!) hogyan születtek a szövegek, Zsoltti?

Hát figyelj, öcsém, én főleg erőből írok, mondhatnám, izomból! Egy mondanivalóm volt, hogy nőt akarok, de nagyon gyorsan és nagy mennyiségben! Ez a mondanivalóm! Meg hogy pusztuljanak a diszkós köcsögök, de ez már el is van rejtve a sorok között, érted, hö, hö!

És a mama, ha szabad így fogalmaznom, hogyan került a produkcióba?

Ne mamázzál engem, mert végigmegyek rajtad kerekes szatyorral! Nem tudja az illemet, nézzed már! Pedig úgy néz ki, mint Csortos Gyula a halálos ágyán! Szóval nekem szólt a Zsoltti - az az unokám, itt van e - hogy a mama álljon ide a bot elé, mint lyánykorában! Én meg belekezdtem, hogy „Menjél el innen, menjél el már!”, mint a fonóba’! Bartók Béla is felvett egyszer engemet, viaszkoshengerre! Négy méter mély barázdát vájt a hangom! Na mondd te, és a Béla, akkor úgy nézett ki, mint a régi ezresen! Mondta nekem, hogy a Hodály Zoltán rekordja húsz centi, de azt is a veresegyházi asszonykórus produkálta szőnyegbombázáskor!

Zsoltti!

Na mi va’?

Mit üzensz a pályatársaidnak, mi kell a sikerhez?

Na figyu, he! Bőrdzseki, az tuti, minimum százas szögeken, tökéletes arc, meg test, mint a Zsanklód Vandálnak! Meg ha az nincs, akkor főleg vodkasör! Ez a titkom! De nem árulom el!

Hírek
Hírek

Újabb könnyűzenei pályázatok az NKA-nál

Megjelentek az újabb Könnyűzenei Kollégium által meghirdetett pályázatok az NKA honlapján.

Olvassátok, pályázzátok!