dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Képzelt Város: Hélium

Képzelt Város - Hélium

off off off off off
Hélium
Előadó: Képzelt Város
Album: Hélium
Megjelenés: 2012
Hossz: 5:15
Szövegírók: Oláh Gergely
Miskolczi Márton Mihály
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 4, összesen 5799 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Hélium

Zenél és forog ma, ma minden.
Ma minden elmerül, felbillen.
Magával ragadna, ha hagynám.
De folyton magamba ütközöm.

Ha hagynám elnyelne, eltűnnék,
eltűnnék, mint felfújt illúzió,
tele héliummal, tele héliummal,
tele héliummal, héliummal,
héliummal, tele héliummal,
héliummal, héliummal.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Nyáron újra fesztiválhelyszínné változik a veszprémi Gyárkert

2024 nyarán újra zenével tölti meg Veszprém városát a Gyárkert Kultúrpark. A régió egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb koncerthelyszínén idén is népszerű előadók koncertjeit élvezheti a nagyközönség. 


A hazai zenei élet kiemelkedő előadói lépnek majd színpadra hétvégenként, a tavalyi nagy kedvenceken – mint Rúzsa Magdi, a Quimby, a Carson Coma, Majka vagy Ákos – túl új nevekkel is bővül a Gyárkert, színpadra lép többek között Balázs Klári és Korda György, Dzsúdló, a fiatalok új kedvence, a Pogány Induló, a Hooligans és a legendás Kopaszkutya lemezt bemutató koncerttel Hobo is.



 

Tavaly az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretein belül egész nyáron át tartó fesztivállal várta a vendégeket a veszprémi Gyárkert, a rendezvénysorozatnak pedig nem csupán a helybeliek körében volt hatalmas sikere, az ország többi részéről is vonzotta a nézőket, az elmúlt hónapokban pedig felmerült a közönségigény a folytatásra. Veszprém önkormányzata éppen ezért döntött úgy, hogy a volt bútorgyár helyén tavaly létrehozott népszerű helyszínen, a Gyárkertben idén is koncertekkel várják az érdeklődőket.



 

„A Gyárkert az Európa Kulturális Fővárosa év egyik legnépszerűbb eleme volt, nemcsak a városiak szerették, de a térségből is sokakat vonzott a városba. Ez egy olyan siker, amivel hosszú távon tervezni kell” – árulta el Porga Gyula, Veszprém polgármestere. 


– „A nyár sikere megmutatta, hogy a veszprémiek mit szeretnének kezdeni valójában az egykori bútorgyár területével. Idén is a zenei élet élvonalából áll majd össze a program, az önkormányzati támogatásnak köszönhetően pedig nem piaci árakkal kell kalkulálniuk azoknak, akik belépőjegyet vásárolnának, hanem annál kedvezőbb áron látogathatják a koncerteket. A Veszprém Kártyával rendelkezők pedig 48 órával korábban juthatnak hozzá a jegyekhez.”





A koncerthelyszínt nem csak a közönség szerette, az előadók is elégedettek voltak a körülményekkel, a színpadot többen is a Budapest Parkhoz hasonlították. A Gyárkert üzemeltetésére ezúttal is a terület vagyonkezelője, a Veszprém 2030 Kft. írt ki pályázatot, amelynek az eredményét a múlt héten hirdették ki, nyertese pedig az Weekend Event Kft. lett, amely a rendezvényhelyszín tavalyi üzemeltetését is végezte.


„Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy az idei évben is lehetőségünk nyílik ennek a Régióban hiánypótló rendezvényhelyszínnek a működtetésére. A tavalyi év bebizonyította, hogy mekkora igény van egy ilyen remek adottságokkal rendelkező helyszínre és arra a sokszínű kulturális-zenei kínálatra, amely napjaink könnyűzenei fellépőit vonultatja fel az aktuális nevektől az élő legendákig.” mondta el Fülöp Zoltán, a Weekend Event Kft. egyik tulajdonosa.




A Gyárkert június 21-én Necc Partyval nyitja meg a szezont, ugyanazon a hétvégén a Quimby is érkezik. 


A következő hetekben Rúzsa Magdi, Beton.Hofi, a Kispál és a Borz, valamint Ákos újrázik majd, de új Gyárkert-előadóként Dzsúdló, a Punnany Massif, Korda György és Balázs Klári, Hobo, a Bëlga és a Hooligans is színpadra lép a nyár folyamán. 




A Gyárkert programjában természetesen helyet kapnak veszprémi zenekarok is, akik adott esetben a főkoncertek előtti bemelegítő hangulatról gondoskodnak majd. 


A fellépők listája még korántsem teljes, a szervezők további nevek bejelentését ígérik az elkövetkező hetekben. 




A jegyértékesítés április 23-án indul, az első 48 órában kizárólag a Veszprém Kártyával rendelkezők jogosultak a kedvezményes, early bird jegyek megvásárlására. A nagyközönség április 25-től érheti el a belépőket.


A szervezők a tavalyi év pozitív tapasztalatai alapján már elkezdték az egyeztetéseket, hogy a koncertek napjaihoz igazítva a régión belül a vonat és busz közlekedés is sűrített járatokkal és meghosszabbított menetrenddel álljon rendelkezésre a Gyárkertbe látogató közönség részére.


A teljes program itt érhető el.

 

Fotók: Gyárkert