dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Kovács Kati: Weil du mir fehlst

Kovács Kati - Weil du mir fehlst

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Kovács Kati
Album: Keressük!
Szövegírók: Fred Gertz
Zeneszerzők: Hugo Klaus
Kiadó: Keressük!
Stílus: Pop / Rock
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 3, összesen 2418 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Weil du mir fehlst

Ein Tag im Winter, weist du noch?
Die Sonne fand kein Wolkenloch,
der Sturm trieb Schnee, es war so kalt,
und so stumm und so weiss der Wald.
Der Schnee hat die Strasse verweht,
zur Umkehr war es viel zu spät,
da sah ich dein Haus und ging rein,
und dann fing alles an mit uns zwein.

Weil du mir fehlst, glaub es mir,
muss ich immerzu an Dich denken,
doch du bist weit, weit von mir.
Ob auch alles bleibt,
wie an jenem ersten Tag?

Ein Mensch so fremd, ich hatte Angst,
was du von mir dafür verlangst.
Du gabst mir Brot und heissen Tee,
und draussen war Kälte und Schnee.
Ich war so geborgen bei dir,
und du warst so freundlich zu mir.
Daran denk ich heut immerzu,
denn die Sehnsucht lässt mir keine Ruh.

Weil du mir fehlst, glaub es mir,
muss ich immerzu an Dich denken,
doch du bist weit, weit von mir.
Ob auch alles bleibt,
wie an jenem ersten Tag? (2x)

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Számos szakmai és zenei fellépővel vár az idei MCC Feszt

Neves nemzetközi és hazai szakmai előadók mellett könnyűzenei koncertek is várják a közönséget a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszten augusztus 1-jétől 3-ig Esztergomban. Az esemény zenei fellépői között lesz a Follow the Flow, a Margaret Island, a Tankcsapda és Majka.




A Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézménye által negyedik alkalommal szervezett eseményen a politika és gazdaság aktuális kérdéseinek áttekintése mellett a kultúra, a történelem, a gasztronómia, az e-sport és a stílus iránt érdeklődők számára is kínálnak programot.

 

Az eseményen olyan neves nemzetközi előadók is részt vesznek, mint Chris Rufo, a harvardi plágiumbotrány feltárója, C. Raja Mohan író, India külpolitikájának egyik legnevesebb szakértője és Dan Schnur, Kalifornia legismertebb politikai tanácsadója, a UC Berkley professzora.


A nemzetközi előadók között van Peter Frankopan, az Oxfordi Egyetem Bizánckutató Központjának igazgatója, Kai Diekmann, a Bild-Zeitung egykori főszerkesztője. A fesztivál vendége lesz Matt Goodwin, a Kent Egyetem politológia professzora, az Egyesült Királyság egyik legnagyobb Substack platformjának szerzője és Chaya Raichik, a tantermi aktivizmus elleni harc éllovasa, a Libs of TikTok alapítója. Emellett elfogadta a meghívást a rendezvényre Lauren Chen, kulturális és politikai témák véleményvezére, többmilliós eléréssel rendelkező influenszer.


A fesztivál látogatói olyan neves előadókkal és zenekarokkal találkozhatnak, mint a Blahalouisiana, a Valmar, a Balkán Fanatik, a Budapest Bár, az Irie Maffia, valamint a Csík Zenekar, a Random Trip, Paulina és a Parno Graszt.




Emellett találkozhatnak az érdeklődők Manuellel, Metzker Viktóriával, Regán Lilivel, Jaurival valamint Pixa-val és a Lofti Begi & Friends-el. Fellép továbbá a Nox a Mehringer, a 4S Street, a Kacaj, a Kultúrkör, Hangácsi Márton, Szivák Zsolt, valamint az előadók között van Yamina, Andro, Willcox, Szeresd a Trashem Bébi és az Erős vs Spigiboy.


A Suzuki Folk Sátorban Pálházi Bence és zenekara, Nagy Csomor András és zenekara, a Tűz lángja zenekar és a Fanfara Complexa gondoskodik a jó hangulatról, valamint fellép a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is.


A programok a korábbi évekhez hasonlóan túlnyomó többségben idén is ingyenesen látogathatóak, a jelenleg még kedvezménnyel megvásárolható háromnapos bérlettel pedig teljessé válik a fesztiválélmény.


Az idén is ingyenesen lesz látogatható az Edu sétány, a napközbeni szakmai programok és az esti zenei programok egy része.


Fotók: MCC Feszt