"Odanézz! A nap éppen kel fel
Micsoda rend, de mégis káoszban rejt el
Többet hibáztam, mint amennyi jót tettem
A kérdéseimre isten válaszolt bennem...
Épült a villám, vele együtt a félelmem
Hányszor is mondtam, hogy igen felébredtem?
Hányszor is hazudtam akkorát magamnak,
hogy lényegében a fal ment az agyamnak...
..de mi számít ez, mikor érzem a lüktetést
Nem a célokat, csak a békés küldetést
A magot szórom, nincs időm válogatni
Hisz életet akarok, nem újabb álmot adni...
A korlátok elfogytak, nem zárnak jól a ketrecek
és akik kiszöknek, ők az igazi gyermekek
Én együtt a széllel, a fákkal, a folyóval
pontosan úgy ahogy a mindenség Oshoval!"
Aminek menni kell, az menjen
Én leszek napfény, hogy olvadj fel bennem
Én leszek szív, hisz nem létezik veszteség
Csak közelről látszik a messzeség
Aminek menni kell, az menjen
Én leszek napfény, hogy olvadj fel bennem
Én leszek szív, hisz nem létezik veszteség
Csak közelről látszik a messzeség
Lehet darabokban látsz, de én érzem az egészet
Ami bennem zajlott, jó párszor meglépett
Azt hittem vár ezer út és a lényeg, hogy keressem
de mégsem vágom, hogy hány életet feledtem
Lemossa az eső a poros tükröt lassan
mert mindegy hogy mit, de magamnak adtam
Elrepültek évek, nem érzem már legbelül
ahol mindig nevetek, most veled, régen egyedül
A változás ellen, óriási falakkal
küzdöttem és mégsem értem be az arannyal
Amennyi utca van, legalább annyi könnycsepp
de a megoldás nem az, hogy a pálinkát öntsed
sok-sok éjszaka tele hazugsággal
és hogy megértsd mit mondok, gyere tölts egy pohárral
Buta korlátok, határozott igen/nem
A lehetőség pedig a tűző nap a hidegben
Megérthetnéd, hogy a te kezedben minden
Élhetsz a fejben, vagy élhetsz a s
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál