dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Fanka és Kowa: Jöjjön aminek jönnie kell

Fanka és Kowa - Jöjjön aminek jönnie kell

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Fanka és Kowa
Album: Expedíció
Megjelenés: 2012
Hossz: 03:49
Szövegírók: Balázs Gyula
Kőházy Ferenc
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 16455 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Jöjjön aminek jönnie kell

Fanka.:

Az ember honnan jött és hova jut el majd?
Mi az a belső tűz, ami még mindig hajt?
Nap alatt járok, Hold alatt álmodom,
Amit Én megkaptam Neked tovább adom.

Könyvekből nem lehet semmit se' tanulni,
Ahogy egy képernyő előtt se vakulni.
Egész nap néznek de semmit se látnak,
Lenézik a mát, mindig holnapra várnak.

Az óra úgy ketyeg, figyeld a hangját,
Légy hát óriás, ne játszd a hangyát!
Fák helyett kamera, föld helyett beton(ok),
Aki gyenge inkább még egy kört benyom.

Kowa.:(Refrén)

Példát adsz, annál nincs jobb terv,
Ok van de mégse fogsz fegyvert.
Ha bántanak mégsem gyűlölsz már.
[Nyisd meg az elméd]

Jöjjön aminek jönnie kell,
Magának olvad a lavina a szívében.
Ember az emberre ismer,
Ugorjon vagy eltűnik majd minden a régiben.

Jöjjön aminek jönnie kell,
Isteni terv amit nem állít meg semmi sem.
Az emberből szeretet árad ha lebontja a gátakat
A kőkemény szívében.

Fanka.:

A gazdagok miért élnek rnnyire szegényen?
Sajnos nem tudom, ezt Én nem értem.
Talán féltik amit úgy is itt hagynak,
Egész nap vedelnek, mégis tikkadnak.

Fájdalmat szörcsülnek fekete palackból,
Részeggé váltak már a sok haragtól.
Akinek több van vagy akinek kevesebb,
Te hallkan duzzogsz én hangosan nevetek.

Mindennek ára van, mennyit adsz magadért?
Sokat fizetett aki már hazaért.
Megérte vagy sem hiába kérdezed,
Amíg a másik kárát még élvezed.

Az egozimus csak másokkal törődik,
Így ami belül van fel is őrlödik.
Másokra haragszol amiért neked fáj,
Magadnak hazudtál, amikor hazudtál.

(Refrén)

Fanka.:

Mindenki tükröt tart, ott vagyunk benne.
De ne legyen a te a bajod a másik kedve.
Magára vethet ki nem örül annak,
Hogy a dolgok nem voltak hanem vannak.

A halál egy játék de játszani tudni kell,
Ilyen a jelen akár egy úthenger.
Ugrassz vagy eltapos csak is rajtad áll,
Csak a térképen létezik határ.

ILLuzió annyi év mögötted,
A saját nyakad karóhoz kötötted.
Dobom a késem, vigyázz éles!
Az élet fája igen terebélyes.

(Refrén)

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai

Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal.


Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében, 2024. június 14-én este Balatonfüreden, a Kongresszusi Központban kerül majd sor.  A június 12-15. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban megrendezendő legnagyobb hazai filmes mustrán az életműdíjasokhoz kapcsolódóan többek között olyan filmeket nézhet majd meg a közönség, mint a Kontroll, a Csak szex és más semmi, a Macskajáték és az Angi Vera. A tavalyi nagysikerű Cannes-i vetítés után itt lesz majd először látható a Sziget a szárazföldön című klasszikus frissen restaurált verziója is.

 

Az idén 87. születésnapját ünneplő Elek Judit Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező és forgatókönyvíró, a Balázs Béla Stúdió alapító tagja, 1956 és 1961 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja volt Máriássy Félix osztályában. Az 1967-ben készült stílusteremtő lírai dokumentumfilmje, a Meddig él az ember. 1968-ban készítette el első nagyjátékfilmjét, a dokumentarista és játékfilmes technikákat izgalmas vegyítő Sziget a szárazföldönt Kiss Manyival a főszerepben. Az 1983-as Mária-nap című filmje Szendrey Júlia életének motívumai alapján készült. Mindhárom alkotást bemutatták a Cannes-i Filmfesztiválon. 1989-es Tutajosok című munkája az Európa-szerte nagy figyelmet kapott tiszaeszlári per témáját dolgozza fel.1994-ben saját kisregényét vitte filmre Ébredés címmel, gyerekkori élményeiről. A tavalyi nagysikerű Cannes-i vetítés után itt először láthatja majd a hazai közönség a Sziget a szárazföldön című filmjének frissen restaurált verzióját.


Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész, a MMA rendes tagja, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja már négyéves korában szerepelt színpadon. 1970-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Várkonyi Zoltán osztályában, majd 37 éven át a Madách Színház tagja volt. Kamera elé először 1966-ban állt, azóta több mint 50 filmben és tévéjátékban szerepelt, melyek közül a Nem szoktam hazudni, A veréb is madár, a Hahó Öcsi, a Gyertek el a névnapomra és Az élet muzsikája című filmekre a legbüszkébb.  Legismertebb szerepeinek egyike az 1978-ban bemutatott Abigél című tévésorozat Zsuzsanna nővére. A Magyar Mozgókép Fesztiválon a Macskajáték című filmjét vetítik, mellyel egyben a nemrégiben elhunyt Eötvös Péter Kossuth-díjas zeneszerzőre is emlékezünk.


Gulyás Buda Balázs Béla-díjas magyar operatőr, egyetemi tanár 1949-ben született. 1979-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Olyan legendás sorozatoknak volt az operatőre, mint a Linda, az Angyalbőrben, a Família Kft. és olyan népszerű filmeket fényképezett, mint Bujtor István Hamis a baba (1991) és Három testőr Afrikában című filmje 1996-ban, vagy Goda Krisztina három közönségsikere, a Csak szex és más semmi című 2005-ös vígjáték, a 2006-ban készült Szabadság, szerelem és a 2008-as Kaméleon. A fesztiválon az általa fényképezett Csak szex és más semmi filmet nézhetik meg a filmbarátok.


Selmeczi György a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész, karmester, operarendező, érdemes művész 1952-ben született Kolozsváron. Először a bukaresti Zeneművészeti Főiskolán, 1975-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait. 1976-tól 1977-ig Pierre Boulez, majd 1979-ben Daniel Charles irányításával dolgozott Párizsban. Magyarországon kívül Európa számos országában hangversenyezik karmesterként, zongoraművészként és zeneszerzőként. Közel hatvan film zenéjét jegyzi, melyek között olyan ikonikus alkotások is szerepelnek, mint az 1978-ban készült Angi Vera, a Megáll az idő, az Idő van és a Szirmok, virágok, koszorúk a nyolcvanas évekből. Legutóbb a 2022-ben készült Toldi - A mozifilm című animáció zenéjét komponálta. A Magyar Mozgókép Fesztivál az Angi Vera vetítésével tiszteleg előtte.


Deimanik Tamásné Baba Balázs Béla-díjas fénymegadó közel ötvenéves pályafutása alatt olyan filmeken dolgozott, mint a Ripacsok, az Örökség, a Kopaszkutya, a Dögkeselyű, a Könnyű testi sértés, a Szirmok, virágok, koszorúk, az Idő van, a Roncsfilm, a Csinibaba, a Valami Amerika vagy A martfűi rém. A fesztiválon az általa fényelt Kontroll című filmet vetítik.


A Magyar Mozgókép Fesztivál a magyar film ünnepe a csodálatos Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek. Idén június 12-15. között a legújabb magyar alkotásokkal, izgalmas sztárokkal, felejthetetlen moziélménnyekkel várja a közönséget Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében.


Fotó: MOZ.GO