dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Rico: Megy az idő 2 ft. P.G. (2012)

Megy az idő 2 ft. P.G. (2012)

Megy az idő, rohan a világ..folyton a stressz
mindig azt mondják, hogy nyugodjak meg
de sosem leszek nyugodt..csak fel a fejjel baby
és figyelj rám...


Rico

Elszaladtak a szép idők, a csillagok lepotyogtak
kitettük hogy "ne zavarj" de a problémák bekopogtak
mindig élesebb a rossz emlék, a szép meg egyre kopottabb
de ha ellopom a szíved baby ne hidd azt, hogy lopott vagy
a legőszintébb vagyok, ezért nem félek, hogy meghalok
de nem tudod, hogy hogy lélegzem, akkor mikor nem vagy ott
az a csajszi maradsz, akit soha meg nem kapok
de ha megkérdezik annyit mondok mindig csak, hogy megvagyok
megy az idő, szalad, csak néztem a kék szemed
de az a lány kell nekem, aki magam miatt szeret
holnap esőt írok neked, de amíg ma még szelet
addig viseld úgy a dalom, mint a kedvenc ékszered
mert a szíved mikor zokog, én a mikrofonom mögött
mindig azt mondtam, hogy megyek, de most azt mondom, hogy jövök
mert elszámoltam háromig, túl hosszúra nyúlt mese
sosem értettek meg mások, de már tudom azt, hogy te se..


Refrén (P.G. & Rico)

Megy az idő te sem maradsz meg a régi
minden dumám dráma, amit hallottál baby
megy az idő, te sem akarod a régit
minden dumám igaz volt, ez a gyerek nem szédít
2x


P.G.

Sosem felejtem el az első randit
megy az idő baby mondd meg, hogy mért várunk annyit
a szívemben hozzád vissza rengeteg dal vitt
én voltam, vagyok, leszek a legőszintébb kampid
pörög a világ, de te még mindig bennem
ott vagy mindenhol, az álmomban, a bizniszemben
egyedül csak te vagy a szívemben kit cipeltem
csak gondoztalak téged, mert te voltál a pici kertem
szemetebb gyereket soha sem láttál
mégis én vagyok, aki a mai napig rád vár
millióból csak egy van, aki hasonlót át él
leszedek bárkit érted, nem érdekel a háttér
nem látom az utamat úgy érzem elvesztem
baby minden egyes percemet veled terveztem
elhervadt a boldogság virága, de ha ki nő
újra többet már nem taposom el, mert megy az idő!Refrén (P.G. & Rico)

Megy az idő te sem maradsz meg a régi
minden dumám dráma, amit hallottál baby
megy az idő, te sem akarod a régit
minden dumám igaz volt, ez a gyerek nem szédít
4x

Hírek
Hírek

IX. Music Hungary Konferencia

2021. 11. 17-18., Hangvilla, Veszprém

A zeneipar talpra állítása a IX. Music Hungary Konferencia fókusza

A mai napon tartotta sajtótájékoztatóját a Music Hungary Szövetség a Kobuci kertben a IX. Music Hungary Konferencia bejelentése kapcsán, melyet idén is a veszprémi Hangvillában tartanak majd november 17-18-án. Az idei Konferencia fókusza és célja, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez,  diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez. 

A sajtótájékoztatót Weyer Balázs, a Szövetség elnöke nyitotta, aki beszédében elmondta, hogy az újrakezdés idén mást fog jelenteni, mint tavaly, mikor még ennyire sem látták, mi áll előttük. Ki kell használnia szakmának ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon a szakma újraindulni, és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Véleménye szerint megszerényített mindenkit az elmúlt másfél év, megtanította őket arra, hogy mennyire sebezhető a zenei szakma, és megtanultak segítséget kérni - még akkor is, ha sokszor nem kaptak, vagy nem azt, nem úgy, nem akkor kapták, mint amire szükségük lett volna. Weyer Balázs arra is rávilágított, mennyire erősen aktivizálta és összefogásra késztette a pandémia mind a Szövetséget, mind az egész iparágat. 

Kádár Tamás, a Szövetség társelnöke ezután arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a Szövetségen belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására. Igyekeznek olyan stratégiát kidolgozni, ami az egész  szektor számára segítség lehet, így született meg tavaly a PwC hatástanulmánya is, ami a koncert- és fesztiváljegyek áfájának 5%-osra csökkentésének hatását vizsgálta. Erről elmondta, hogy nemcsak nem okozna kiesést az államháztartásnak, de a kapcsolt iparágakon keresztül még több bevételt is termelne, és a szakma minden szegmensének segítséget, sőt, nemzetközi szinten versenyelőnyt is adna, ezért ezt a kitűzött célt kiemelten kezeli a Szövetség. Majd ezután röviden kitért a nemrégiben elindított Őszi Hacacáré program piactorzító hatására és arra, hogy az ingyenes rendezvények nagy száma a versenypiaci környezetet rombolja. 

Temesi Bertalan zenész, a Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Szövetség nem kritikára, inkább párbeszédre törekszik a döntéshozókkal és a szakmán belül. Arról is beszélt, hogy a zenészek és a zenei szakemberek számára mennyire megterhelő volt ez az időszak, az egyértelmű anyagi problémák mellett lelkileg és mentálisan is, mely problémára fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Arról is beszélt, hogy jelenleg súlyos probléma a pályaelhagyás, és kérdés, hogy ezek a zenészek és szakemberek visszatérnek-e majd a művészeti szektorba, ha az idei őszi szezon is bizonytalan. 

Az idei konferenciaprogram kurátora dr. Süli András, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ez a krízishelyzet sokkal intenzívebbé tette a szakmai diskurzusokat. Ennek eredménye lett a Konferencia struktúrájának megújítása is. Tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe, így idén novemberben is itt kerül meredezésre a konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával. Idén is novemberben, 17-18-án tartják majd a Hangvillában, illetve kísérőprogramokkal egyéb veszprémi helyszíneken. A kétnapos konferencia nyitónapja a számbavétel jegyében telik; mik is azok a lehetőségek, amikhez nyúlhat jelenleg a zenei szakma, míg a 18-i nap fókusza és célja, hogy együtt keressenek megoldásokat a pandémia utáni újrakezdéshez, a szektor talpra állításához és ellenállóbbá tételéhez. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az EU támogatási rendszeréről, közösségi finanszírozásról és a zenészek direkt támogatásáról, valamint új technológiákról, mint az NFT is lesznek beszélgetések. Az újítások közül azt is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a program összeállításánál a fiatalabb generáció képzésére is, így kiírnak majd egy pályázatot fiatal szakemberek számára kedvezményes jegyekre, illetve a programba beépítettek nekik szóló tréningeket és zenei-, videós és podcast listening sessionök is.

Weyer Balázs zárszójában hozzátette, hogy a fiatal szakemberek mellett a fiatal zenészekre is hangsúlyt fektetnek idén, hiszen a Konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase is lesz, mely a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósul majd meg, ahol feltörekvő zenészek és előadók kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt a későbbiekben szeretnék majd nemzetközi szintre is kiterjeszteni. Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén itt, a Konferenciához kapcsolódóan tartják majd ezt a találkozót is.  A Konferenciára a Tixa felületén lehet kétnapos jegyet vásárolni.