dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
NKS: Ön Kinél Bankol? (közr. Killakikitt)

NKS - Ön Kinél Bankol? (közr. Killakikitt) 18 éven felülieknek!

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: NKS
Album: TDI
Megjelenés: 2012
Hossz: 0:00
Szövegírók: Zsiga Balázs
Dulna Róbert
Jakab András
Szarvas Dávid
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Criminal Beats
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 2, összesen 16822 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Ön Kinél Bankol? (közr. Killakikitt)

AZA:

Jóvanmá, kelek! Pörög az agyam, pedig nem is ittam kávét. A szemüvegemet feldobom, és egyből minden HD. Úgy volt, nem rabolok bankot, mert kaptam melót a SPAR-nál, most meg az ágyon a fegyver, a maszkom meg ott a párnán. Túl sok a számla, de nem fogok nélkülözni, hogyha kell, a zsekák vérébe' fogok ma még fürödni. Amire készülünk a brigáddal, az kriminális, és a kár, amit okozunk, az nem lesz minimális. Fekete ing, fekete gatya, meg Timberland. Hidd el, nagyobbat alakítok majd, mint Gene Hackman. Mindig elvégeztem a melót, sose linkeltem, a táskámban meglepetés van, mint egy Kinderben. Hív a spfőr, a kocsiban ül már mindenki. Szeva Tirpa, pacsi, meg neked is písz, Zenki! Megint az NKS meg a Killakikitt együtt, Nosival a széfet mi cafatokra szedjük.

Nos'Chez:

Villog majd a kék fény, sok fánkzabáló észlény ki lesz vezényelve, hogy elkapnak, kész tényként kezelik. Mi lennénk nekik a trófea, de ez itt a BRIGÁD! AZA, mérd az időt stopperral! Fel a maszkot, mint Jim Carrey, öt percünk van, linkelni nincs idő! Berúgom az ajtót. Gyerünk, mindenki a földre! Kilenc óra ötven, az esélyünk minden kibebaszott másodperccel csökken! (csökken) Ver a víz, a homlokomról folyik bele a szemembe, a szívem gőzerővel pumpálja a vért az erekbe. A szőke nőnek, Tirpa, adjál oda zsákokat! Rámold bele a lét, me' valakit kicsinálok ma! Hiába nézel úgy a szemembe, ha jó leszel elengedlek, de most túsz vagy, és én a végzet! Na, mutasd szépen az utat a széfhez! Lenni vagy nem lenni a tét ez!

Refrén:

Aza-Aza a lóvéból betankol. Most megtudhatjátok, hogy a Brigád kinél bankol! Nos-Nos a lóvéból betankol. Most megtudhatjátok, hogy a Brigád kinél bankol! Zenk-Zenk a lóvéból betankol. Most megtudhatjátok, hogy a Brigád kinél bankol! Tirpa-Tirpa a lóvéból betankol. Most megtudhatjátok, hogy a Brigád kinél bankol!

ZenkiMefisto:

Tizenhárom-huszonnyolc-kettőskereszt. De kamu a pin-kód, ebbe a bunkóba kettőt eresztek. Hé, Tirpa, amíg dinamitból keresztet vetek a páncélra, addig aki megmozdul, tedd a sírba. Símaszk, 9:56 van, robban a bombánk, nagyobbat szól, mint a tankok 56-ban. Több a kp itt, mint Dubaiban, két zsák egy kampóra frankóba' megujjazzuk a szelencédet, Pandóra! Egy rablóra jut odakinn tíz jagelló, tudom, hogy beteg egy business, de nekem egy vicc, ha véresebb, mint Waterloo. No para, fater, csak megyünk a terv után, kitörünk és holnap ilyenkor már fújtatunk Bermudán. Ali Baba barlangja full kipucolva, a túszok már libasorban, AZA tudja, mi a dolga. Tarkón a kéz, vigyázz!, kész!, itt a Brigád! Betárazok, mert kinn a fogukat fenik a kutyák.

Tirpa:

Addig nem csinál senki semmit, míg engedélyt nem adok rá. Jöhet az összes fasszopó, lőszerrel tele a dobtár. A túszok jók lesznek majd fedezéknek, akik ellenkeznek, azok a pokolba' velem égnek. Mikor jelzést adok, mind kirohanunk, kint már egy egész sereg vár, mi meg még itt rohadunk. AZA tereld el a figyelmet, a hátam Zenki fedezi. Mind kap egy sorozatot, a repesz az meg kibelezi. Annyi pénz van a zsákokban, alig vírjuk cipelni. Kirúgom az ajtót. Kezdjetek el kimenni! Amerre néze, mindenhol golyók röpködnek, halhatatlan vagyok, gecik, hiába lőttök meg! Szerencsénk van, hogy eljutottunk a verdáig, a sebesült túszokat itt hagyjuk, az utunk elválik. Taposs a gázba, húzzunk a bús picsába! Azt, hogy elüljön a vihar, megvárjuk Ausztriába'...

Refrén

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Megjelent a magyar rock történetét bemutató képregény folytatása a ’80-as–’90-es évekről

A Magyar rocktörténet című képregény első részének megjelenése után a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával a Képes Krónikák Kiadó elhozza a rockrajongóknak a folytatást a rendszerváltás előtti és az azt követő évtizedek zenei világáról, a korszak nagyjairól. A Magyar Zene Házában tartott május 7-i kötetbemutatón legendás zenészeink elevenítették meg ezt az időszakot, emellett megnyílt a Magyar rocktörténet művészeti vezetője, a fiatalon elhunyt Futaki Attila (1984-2024) életútját bemutató minikiállítás.



 

Az eseményen Demeter Szilárd, a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója beszédében köszönetet mondott a kiadónak, hogy felvállalta a hiánypótló kötet megjelentetésével járó munkát, és a fiatalon elhunyt Futaki Attiláról emlékezett meg. Úgy fogalmazott: „aki lapozgatja a könyvet soha ne feledje el, hogy volt egy olyan rocker, aki világhírű képregényrajzolóként beletette a lelkét ebbe a kötetbe.”



Demeter Szilárd

 

A rendezvény keretében a hazai rocktörténetről Hegyi György (Emil.Rulez) vezetésével Vincze Lilla (Napoleon Boulevard), Kalapács József (Pokolgép), Nagy Feró (Beatrice), valamint Müller Péter Sziámi (Kontroll Csoport, URH, Sziámi) beszélgetett. A kötetbemutató dedikálással, majd Nagy Feró és barátai akusztikus (unplugged) minikoncertjével ért véget.



 

A Magyar rocktörténet című képregény kiemelt célja, hogy bemutassa hazánk legnagyobb rockzenészeit és élő legendáit a magyar rockzene születésétől egészen a jelenkorig. A ’60-as, ’70-es éveket felvonultató, tavaly ősszel megjelent kötet után most itt a folytatás a ’80-as, ’90-es évek zenei ikonjaival. A képregény kreatív és egyben szórakoztató módon idézi fel a magyar rockzene emblematikus pillanatait és alakjait.




A kötet a nyolcvanas-kilencvenes évek legjelentősebb előadóit, többek közt az A. E. Bizottság, Bikini, Dinamit, VHK, Kontroll Csoport, URH, KFT CPg, Edda, Karthago, Első Emelet, Solaris, Pokolgép, Ossian, Akela, Bonanza Banzai, Quimby, Csókolom, PUF, Kispál és a Borz, Tankcsapda, Nyers, Kimnowak – és a hozzájuk kapcsolódó legendás zenészsztorikat a képregény műfajára jellemző sajátos, hol humoros-karikaturisztikus, hol realisztikusabb stílusban mutatja be.

 

A történetről


Pallaghy Karcsi, az első körben megismert közepesen tehetségtelen rockzenész feladja álmait, és beáll dolgozni a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat és ezen keresztül a magyar popszakma urához, Erdős Péterhez. Feladata a tehetségek felkutatása és pályára állítása. Időközben úgy tűnik, viharos magánélete is révbe ér, a válás után újra megtalálja azt a nőt, akivel szívesen leélné az életét. A rendszerváltás azonban a kihasználható lehetőségek tárházát hozza, Karcsi régi barátjával önálló vállalkozásba kezd. Azonban az élet most sem kegyes hozzá, a középkorú férfiak családi, szerelmi, egészségügyi problémái őt is elérik. De a rockzene szeretete végigvonul főhősünk életén: megküzd a tehetségesnek tartott együttesekért a főnökeivel. Így – a munkáján keresztül – ellátogathatunk a leghíresebb koncerthelyszínekre, a fesztiválokra, a rockopera-bemutatókra, a búcsúkoncertekre és részesei lehetünk az új csillagok születésének.

 

Az esemény különleges alkalmat szolgáltatott arra, hogy megnyíljon a legismertebb magyar képregényrajzoló, Futaki Attila (1984-2024) életútját bemutató minikiállítás a Magyar Zene Háza könyvtárában. 


A tárlaton a nyilvánosság előtt korábbiakban be nem mutatott rajzok tekinthetőek meg Futaki Attila világszínvonalú életművéből.  Futaki képein a Spirál, Severed, Puskás és más nemzetközileg is híressé vált alkotások tűnnek fel, emellett a tárlat nyomtatásban eddig meg nem jelent rajzokkal egészül ki. 


A kiállítás május 8-tól a Magyar Zene Háza Könyvtárának nyitvatartási idejében látogatható.

 

A képregény arculatának kialakítása Futaki Attila munkái alapján jött létre, zenei téren a kötet szakmaiságáról újra Jávorszky Béla Szilárd gondoskodott, a borító tervezésében ezúttal is Cserkuti Dávid vett részt. A rajzos „rock-minilexikon” szövegét Kántor Mihály jegyzi, a képeket Haragos Péter és Felvidéki Miklós rajzolták.

 

A Magyar rocktörténet képregénysorozat megvásárolható a Libri, a Lira, a book24, valamint a kepeskronikak.hu webshopokban.

 

 

Fotók: Petőfi Kulturális Ügynökség