dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Rico: Vasárnap

Rico - Vasárnap

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Rico
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Rap
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 8, összesen 6141 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Vasárnap

Refrén

én sosem voltam jófiú, de angyal leszek odafenn
a sok szar amin túl vagyok, nem maradhat majd idebenn
nem tudom, hogy hogy éled a dalomat meg odabenn
de ha megértesz nem leszek többet idegen



Nézek ki az erkélyen, a szél a fákat lengeti
érzem, hogy a túloldal a lelkeket nem engedi
van, hogy azt mondom, hogy jobb nekik oh
ők már nem látják a mocskokat ,na mondd Erik, jó?
ja, minden spanom sír majd, lesz aki dalt ír majd
lesz aki majd örül, de lesz aki nem bír majd
lesz akit letörök, akit leszakít a hír majd
lesz aki eltemet és már nem lesz aki hív majd
mert minden élet elrepül, a rózsa lassan hervad el
minden dumám itt hagyom, mert sok embernek kell a jel
egy dologra esküszöm, hogy felejthetetlen leszek
csak engedj el ha mennem kell, de menetjegyet nem veszek
mert lesz olyan, hogy menni kell, nem válogat a felhő fent
felnőttünk, ugyanaz a filmzenénk, nem élhettük a felhőtlent
egyszer majd, ha vasárnapra beborul
és a sár nagy te ne örülj, spanom ne örülj...



Refrén

Én sosem voltam jófiú, de angyal leszek odafenn
a sok szar amin túl vagyok, nem maradhat majd idebenn
nem tudom, hogy hogy éled a dalomat meg odabenn
de ha megértesz nem leszek többet idegen
2x



Nézek ki az ablakon, a sírkövek a fák mögött
könnycseppek az arcokon, az élet a túloldalra
még egy lelket átlökött, látom átölelt
a lány mögött egy nagymama egy kisfiút
hidd el onnan nincs kiút - de még hiszek
hiszem azt, hogy érzed amit viszek, hiszem, hogy
az Isten innen kiszed, hiszem, hogy van hited
hogy nem hiszed azt, hogy ez a dalom neked soha nem segíthet
de te ne sírj, az egész életem itt stressz
mindig kell a stex, én hiszem, hogy jobb lesz
de nem lesz, mert az ég felettünk
mindig minden jó embert elvesz...
de te ne sírj, az egész életem itt stressz
mindig kell a stex, én hiszem, hogy jobb lesz
de nem lesz, mert az ég felettünk
mindig minden jó embert elvesz...



Én sosem voltam jófiú, de angyal leszek odafenn
a sok szar amin túl vagyok, nem maradhat majd idebenn
nem tudom, hogy hogy éled a dalomat meg odabenn
de ha megértesz nem leszek többet idegen
3x

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Révész Sándor önéletrajzi könyve: életem legnagyobb türelemjátékát játszom

- Életem legnagyobb türelemjátékát játszom


- mondta a sztrókon két évvel ezelőtt átesett Révész Sándor az MTI-nek. 


A népszerű énekesnek kedden jelent meg önéletrajzi könyve Ezt én választottam címmel, amely egy kalandos élet, 70 év története.

 

A Helikon Kiadó gondozásában elérhető, fotókkal gazdagon illusztrált kötetben a Generál és a Piramis egykori frontembere őszintén és részletesen vall életéről, családjáról, gyerekkoráról, zenei pályafutása kezdetéről, a Generál és a Piramis együttessel elért hatalmas sikerekről, szólóéveiről, külföldi kalandozásairól, barátairól. Révész Sándor szavait Derksen Gyöngyi és Bálint Csaba jegyezte le.


- Mozgalmas életet éltem, a színpadi létünk a közönség szeme előtt zajlott, miközben habzsoltuk az életet. Az évtizedek során adott sok interjúban nem akartam részletekbe bocsátkozni pályámról és érzelmi átmeneteimről, de a betegségem, illetve 70. életévem arra késztetett, hogy őszintén visszatekintsek, és elmeséljem mindazt, amit átéltem - mondta az énekes. 


Sztrókja után ma már jól viseli a hétköznapokat, tud mozogni, és bár vannak nehézségek, visszatért a komfortérzete.


Révész Sándor a hetvenes évek legelején, a Generál együttes szárba szökkenésével alig egy év alatt vált ismeretlen amatőr zenészből országosan népszerű énekessé.

- A Generál megalakulása a sors különös dramaturgiájának köszönhető. A zenekar Várkonyi Matyi és Novai Gabi irányításával, Karácsony James jöttének gazdagító élményével, fiatal és tehetséges emberek szövetsége lett, amely gyorsan megtalálta a közönségét. A menedzserként mellénk állt Hegedűs László segítségével külföldön is sikereket arattunk, Lengyelországban 15 ezres stadionokban játszottunk, vezettük a holland slágerlistát, és megkockáztatom, hogy a világhírnév küszöbén álltunk. Ebből végül nem lett semmi, de nem sokon múlt - fejtette ki.




Som Lajos akkor már évek óta csábította a Piramis zenekarba, és 1975-ben igent mondott. A keményebb zenék már a Generál idején motiválóak voltak számára. Az interneten a közelmúltban felbukkant a Mikor megszülettem... című dokumentumfilm, amelyet Gazdag Gyula 1979-ben készített a Piramisról, a zenekar fiatalokra gyakorolt elképesztő hatásáról. Az alkotást annak idején csak egy alkalommal vetítették.


- A film hitelesen ábrázolt minket, és a közönség reakcióját egyaránt. A Piramist alkotó öt zenész egyszerű városi fickó volt, hasonlítottunk rajongóinkhoz, talán ez is benne volt abban, hogy sokan példaképként tekintettek ránk. Horváth Attila dalszövegei nagyszerűen kifejezték az akkori fiatalok, a csöves generáció életérzését, gondoljunk csak a Kóbor angyalra, a Ha volna két életem, a Szállj fel magasra vagy a Szabadnak születtem soraira - mondta Révész Sándor.


Az énekes 1981-ben kilépett a Piramisból és 1984-ig külföldön dolgozott, világslágereket énekelt egy óceánjáró hajón. Abban a zenekarban társa volt például Banyák Nándor hegedűvirtuóz és Bianki Iván, a Kex korábbi gitárosa. "Nagy kihívás volt egy semlegesnek mondható, hatszáz fős közönség előtt estéről estére fellépni, ez profi hozzáállást követelt, és óriási tapasztalattal vértezett fel".


Miután hazatért, 1985-ben a Hanglemezgyár kezdeményezésére, és Presser Gábor szakmai támogatásával elkészítette első szólólemezét. Az album, amelyre a Presser-Dusán szerzőpáros mellett ő maga is írt dalokat, rendkívül sikeres lett, olyan számokkal, mint a Nem tudtam, hogy így fáj, a Vigyázz a madárra, vagy A francia lány. 


- Volt szó a folytatásról Gáborékkal, a lemezzel Magyarországon James-szel és egy remek csapattal turnéztunk, és néhány közös nyugat-európai fellépésen is szerepeltünk 1987-ben, de akkor én már egy alföldi tanyán éltem, és az ott megélt szabadságélményt nem nagyon akartam feladni - mondta Révész.


A könyvből kiderül, hogy Révészt a Skorpióba, a Dinamitba, sőt a világhírű német heavy metál zenekarba, az Acceptbe is hívták énekelni, de nem ment, közös projektje a Mud együttes tagjával, Rob Davisszel pedig kísérlet maradt. A Piramis 1992-1993-as és 2006-os visszatérése a színpadra is magában rejtette az új lemez ígéretét. "Én nagyon akartam, a többiek, Som Lajos, Závodi Janó, Gallai Peti és Köves Pinyó sajnos nem voltak erre fogékonyak".


Bár autodidakta módon alakította ki az énekhangját, a Piramis időszakában szinte végig úgy érezte, repül a színpadon, ami katartikus élmény volt.


- A hetvenes években a színpadi hangosítás minősége még nem volt megfelelő, ezért legérettebbnek az utóbbi tizenöt évben éreztem magam, a Piramis-évek projekttel, és a Közlegények trióval. Mindkettővel egész pályám dalaiból mazsoláztunk, és egy korábban ismeretlen intim hangot sikerült megtalálni - jegyezte meg.





A betegsége óta egy reklámfelkérésre újra felénekelte a Piramis Ajándék című, eredetileg 1978-as sikerdalát, amely így a mai fiatal generációhoz is eljutott.


A hangját az elmúlt két évben ugyan nem trenírozta úgy, mint azt a pályáján eltöltött évtizedek alatt, de manapság egyre többet foglalkozik vele. "Ha az egészségi állapotom lehetővé teszi, szívesen visszatérek a színpadra".

 

Forrás: MTI
Fotók: Révész Sándor