dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Pamkutya: Majka - Belehalok paródia

Pamkutya - Majka - Belehalok paródia

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Pamkutya
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Humor
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 7, összesen 40744 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Majka - Belehalok paródia

Bemutatom nektek az életem.
Reggel 8 van keresztbe áll a szemem.
Munka előtt egy felest még bedobok,
Lehet hogy ebbe én ma még belehalok

fél liter pálinka az asztalon.
Egy kocsi ára biztos lecsúszott a torkomon.
Szólj rám ha egyszer véletlen,
Nem lenne alkohol a véremben

Tutira emlékszem hoztam cigit, de sehol sincs,
Összes zsebem néztem,
De hiába... eltűnt mind,
És ezt a szar kamerát is vinnem kell, nincs operatőr,

Hol igyak, most hogy bezárt Rio, ZP és a Gödör?
fel is keltem és felöltöztem, valami hiányzik
nem gyújtottam még cigire,
ráadásul pipám sincs
elszívnék már bármit, újságot, levelet vagy avart
történhet bármi én csak tovább szívom ezt a szart!

A tüdőszűrő orvos sírva mondta: elég lesz
Én az arcába fűjtam a füstöt és leléptem
A tüdőmbe zárom a nikotint és kilégzek
Tudom furcsa, de engem már csak ez éltet!

Eddig sem adtam fel a cigit,
ezután sem fogom.
Akkor sem ha 2 rongy lesz
A Marlboro a piacon
és ha a tüdőm bekrepál, azt nagyívben leszarom
Mindig ott lesz velem, a pall mall, a bond, a helikon!

Nincs pénzem... Chatelek az interneten
De ez a Facebook nem való nekem
Nem látom tisztán a honlapot
Inkább lemegyek a kocsmába azt iszogatok...
A többi vendég pohara az asztalon
Ha úgy tartja kedvem, akkor beleiszom

Ez nem tetszett neki, éreztem
Rám fogta a kést, remélem életlen!
Emlékszem egész mást akartam
Ezelőtt 10 perccel
Nem gondoltam, hogy baj lesz ebből
Nem fogom fel ép ésszel
Kellett egy negyed óra,
hogy rá tudjak jönni, hogy ami meg fog ölni
Az nem a Johnny Walker
Hanem egy alkoholista ember!

Aki gyorsabban sprintel,
mint Usain Bolt Pekingben.
És nézd meg... nagyobbat ugrik mint Batman.
Esélyem sincsen, kigyúrt meg minden, ez fájni fog érzem.
És ekkor kaptam a csávótól
Egy rohadt nagy pofont
Akkorát, ami talán földre vitte volna Tyson-t.

Én már a levegőben elájultam...
Terveztem a bosszút!
A földreesés fájt, de ilyen a boksz.
És nem volt senki, aki segített volna,
Úgyhogy magzat-pózban
Átvészeltem az ütéseket sorra.
ÚGy is tudtam, hogy egyszer elfárad
és akkor tökön rúgom nagyon
Tudom, hogy nem a legkorrektebb,
De a véleményt mint leszarom!

De nem fáradt el a csávó kicsit sem,
és én csak feküdtem remegve
Berhetsz engem reggelig, de az jusson eszedbe
Mikor engem ütsz, kicsitkét magadat is bántod
Mert fájni fog az öklöd és összevérzem a kabátod!

Nem kell, hogy arról szóljon minden nóta
Mekkora alkesz vagyok!
Nem kell, hogy azt hidd, én bárhol, bármit megiszom!
10 éve próbálok pia helyett mást inni,
De én imádom a piát, és a pia imád engem...
Ennyi!

Kicsikét mindig fáj a fejem...
Az egyik fogam még mindig keresem
De nyugi már elég jól vagyok...
Mivel gyógyító pálinkát kortyolgatok!

Nekem is szar napom volt, mondhatom!
Csak egy guberált csikket sikerült elszívnom.
Nem hagytad ki a sapkédat véletlen?
Ó a rohadt anyját, azt elfelejtettem!!!

Pamkutya vagyok, gondolom nem érted
Mit keres itt egy beszélő kutya Curtis helyett
Furcsa lehet nagyon...
Ezt én megértem
Ne legyél rasszista, kutya is rappelhet!

Voltam rossz kutya, pórázon vezetnek
Fél tőlem mindenki, a kutyák meg remegnek
Tudom, bár úgy tűnik...
Nem vagyok tökéletes!

Én ételfüggő vagyok bulémiás és kényszeres!
Sokszor volt nekem, miután kidobta a menhelyről,
hogy nem volt kajám és éheztem az éhségtől,
De mostmár jól megy a sorom, jobbra nem vágyhatnék.
De mindig addig zabálok, míg a belem szakad szét!

Nem vagyok nagy kutya, ki szinte mindent megehet,
vagy gazdag alom sarja, aki bármikor megehet bármit! [bármit]
Nekem egy macska se számít,
Kiskoromtól kezdve csak a Pedigree Pal csábít!

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál