dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Hortobágy Hardcore Crew: Nehezen enged

Nehezen enged

Valami eltört, talán minden mindegy,
nehezen enged, de ez mindig így megy
a kezem meg remeg, mindenem véges,
így leszek ha hiszek, néha nevetséges,
szűkös szerepem, a szívemet húzza
kígyó a fogát a patkányba fúrja
Tudtam, hogy egyszer én kerülök sorra,
de tényleg így fáj, ha át vagyok szúrva?
Nem kell a kegyelem, szar szemét szánalom,
égnek a sebeim, de múlik a fájdalom,
megint nagyot harapok, ha eljön az idő,
látom már a jövőt, újra fölhúz az erő
ide benn egy idegen vigasztalna szelíden,
meleg még a hangja, de nem kap helyet bennem,
csak folyton felfeszít és lassan rág belül,
árad a méreg a vénába került,
elterül. Mibe kerül? Majd kiderül, ha lemerül,
értelmem védtelen, ennyi csak az életem bére...


A kardod éle, túl mélyre ért le!
Megmártóztam a vér ízében.

Még vár egy rég kezdett pohár,
az alja már kicsit zavaros lent mélyen fáj,
hogy vár a vég, ellep majd a föld,
ki ragasztja meg majd a mindent, ha összetört?
A nyelvem olyan keserű, epe ízű vérem,
szétmarja a számat, szilánkos a térdem,
ködös, rohadt reggel, ittas még az álom,
kutatom a nyomokat, belül nem találom,
hova lett a haragom? Ki lopta el nem tudom,
düh marad és félelem, sárba tiport éveken
nagyon mélyre kutatok, csak magamba markolok,
semmilyen gaz nem terem, acél hideg szívemen,
ide bent az idegen, lyukat üt az életen,
meleg még a vérem, de alig mozdul bennem,
a kereszt meg feszít, szétszakadok belül,
ahogy a dárda vége a húsomba merül.
ide bent az idegen, lyukat üt a szívemen,
meleg még a vérem, de alig mozdul bennem,
a kereszt meg feszít, szétszakadok belül,
ahogy a dárda vége a vénába merül.

Hírek
Hírek

Megérkeztt a Kontraszt új nagylemeze és videoklipje

Születéstől az elmúlásig

VEDD MEG A JEGYED!

A Kontraszt 2019-es debütálását rögtön egy nagylemezzel indította, azóta pedig számos helyen tűntek fel: a klubokon és fesztiválokon való koncertezésen kívül megnyerték a debreceni Fülesbagoly tehetségkutatót, az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, és egyúttal az NKA Hangfoglaló program induló előadói pályázatát is, aminek segítségével most kihozták második nagylemezüket, “Múltidő” címmel.

A Múltidő egy tematikus lemez lett: elkezdtünk dalokat írni, és közben vettük észre, hogy amiket megírtunk, kapcsolódnak egymáshoz. Ezért úgy döntöttünk, nem fogunk olyan dalt rakni a lemezre, ami nem illik bele, de kényszeríteni sem szerettük volna magunkat, hogy csak azért írjunk meg valamit, mert hiányzik a koncepcióból. Úgyhogy csak írtunk, amiről tényleg szerettünk volna, és megszületett a Múltidő. Tíz dal, tíz olyan dologról, amitől az ember azzá válik, aki. Tíz dolog a születéstől az elmúlásig, ami mindig kicsit változtat rajtunk, és formál minket azzá, akit majd végül el kell veszítenünk. A dalok külön-külön is önálló történeteket, érzelmeket mesélnek el, mégis, ha valaki szeretné bejárni azt az utat, amit mi elmesélünk ezen a lemezen, akkor azt ajánljuk, hogy az elejétől a végéig hallgassa meg a dalokat, sorrendben, mivel így lehet végigjárni azt az ívet, amit zeneileg és szövegileg felépítettünk az albumon. ” 

nyilatkozta a nagylemez szerkezetéről Mirtse Kori, a Kontraszt egyik dalszerzője, és énekesnője. Dalszerzőtársával (Csizmazia Zsolt, gitár) ketten alapították a Kontraszt formációt, ami a második nagylemez megszületésével egy időben zenekarrá bővült. A duóhoz csatlakozott Balázs Mihály (billentyű), Molnár Péter (basszusgitár) és Holdosi Attila (dob), akikkel kiegészülve a Kontraszt dalok kilépve a letisztult egyszálgitáros hangszerelésből, a jövőben teljes zenekari hangzásban fognak megszólalni a színpadon. A dalok már a lemezen is kiszélesedett hangszerelésben hallhatóak, erről Csizi mesélt:

Szerettünk volna az első albumhoz képest egy változatosabb és erőteljesebb atomszférát és zenei alátámasztást adni a daloknak amellett, hogy az intimitásuk megmarad. Inspiráló volt Balázs Misivel dolgozni (producer, billentyűs), mivel vele együttműködve ezt a koncepciót nagyon ízléses és értő módon tudtuk valóra váltani. Ez az újfajta megszólalás minden téren áthatja a dalokat, még akkor is, amikor duóban játsszuk azokat.

A lemez felvételi és produceri munkálatait Balázs Mihály látta el, a mastert Vári Gábor (Miracle Sound) készítette, a fizikai példányokat pedig Molnár Éva (Akva watercolors) kézzel készült akvarell festményei díszítik. A nagylemezzel egy időben a Kontraszt klippremierrel is készült, a Naplemente című daluk vizuális alátámasztásaként. A videoklipet az énekesnő, Mirtse Kori rendezte és vágta, az operatőri munkálatokat pedig Bikali Sándor látta el. 

A Naplemente videoklipjében azt az érzést szerettük volna képi világgal alátámasztani, amiről a dal szól: amikor az emlékeink kifolynak a kezeink közül, és a fiatalságunk már annyira távolinak tűnik, mintha egy másik ember élete lett volna. A téma természetesen nem saját tapasztalásból jött, hiszen mi most, ezekben az éveinkben éljük meg azokat a dolgokat, amik később már csak emlékek lesznek, de sokunk környezetében vannak olyan rokonok, barátok, példaképek, akik átestek ezen. A klipben közreműködött Antókné Szommer Júlia, akinek azóta is hálásak vagyunk a szereplésért, valamint a Kontraszt zenekari felállásának tagjai is megjelennek a felvételeken.

A lemezt a zenekar június 27-én mutatja be a KOBUCI kertben megrendezett lemezbemutató koncerten, mely a kibővült, zenekari felállású Kontraszt első önálló koncertje lesz.