Előadó: | Szécsi Pál |
---|---|
Album: | Violák |
Megjelenés: | 1976 |
Hossz: | 0:00 |
Szövegírók: |
Vándor Kálmán |
Gaetano Amendola Peppino Gagliardi |
|
Kiadó: | Hungaroton Pepita |
Stílus: | lírai sláger, pop |
Címkék: | érzelmes, feldolgozás, romantikus, szerelem, szerelmes [+] |
Lent, az utcánkban áll egy kis bár,
minden éjjel egy férfi ott jár.
És a zenekarnak pezsgőt ígér:
"Játsszák el újra nékem!" Csak ennyit kér.
Visszajössz hozzám te még, ha jön a nyár,
amikor kinyílnak majd a violák.
Betoppansz úgy, mit régen,
mint fénysugár az éjben, átölelsz némán.
Nem kérdek tőled semmit, ki volt,
ki tőlem elvitt, nem vádol a szám.
Eszedbe jut majd a kert, és a sok virág,
ott, ahol először nyílt csókra a szád.
S megérted akkor végre, amit érzek,
amikor kinyílnak majd a violák.
Megérted akkor végre, amit érzek,
amikor kinyílnak majd a violák.
Megérted akkor végre, amit érzek,
amikor kinyílnak majd a violák!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál