dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Ismeretlen: Hajnalozó

Ismeretlen - Hajnalozó

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Ismeretlen
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 2, összesen 11300 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Hajnalozó

Már hiv a hajnal fénye a távol bérc fokán
A vig pacsirta szárnyal és szól a csalogány

Már rózsaszin és var a fénysugár
A tölgyes újra látszik,a völgy is fényben áll

A rózsa kelyhet tárul,a szirmok száza int
És harmat könnytől ázva az égre néz fel mind

Nincs éj hogy fázva féljünk,most áldott béke vár
A földi hajnal fénnyel a szivünk ébred már

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Magyar tagja is lett az Európai Fesztivál Szövetség igazgatótanácsának

Oszkó-Jakab Natáliát, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnökét, a Művészetek Völgye vezetőjét beválasztották az Európai Fesztivál Szövetség igazgatótanácsának tagjai közé, a ravennai és edinburghi fesztiválok igazgatói mellett.

 

Ezzel lehetővé válik nemcsak Magyarország, hanem a kelet-közép-európai régió érdekeinek megjelenítése az egyik legfontosabb szakmai szervezetben.


A három éve alapított Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA) azzal a céllal jött létre, hogy európai színvonalú ökoszisztémát teremtsen a magyar rendezvényszektorban, összefogva a különféle típusú - kulturális, sport, turisztikai, üzleti - rendezvények szervezőit és szolgáltatóit. A szervezet már nemzetközi szinten is képviseli hazánkat, ugyanis az Európai Fesztivál Szövetség EFFE Hub, valamint az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Culture & Creativity tagja is lett.


Az Európai Fesztivál Szövetséget 1952-ben Denis de Rougemont és Igor Markevitch alapította Genfben. A szervezet a művészeti fesztiválok legfontosabb európai platformja, amelynek vezetőivel az Európai Unió kulturális és kreatív ágazatokért felelős biztosa rendszeresen konzultál.


"Az európai, azon belül a magyar fesztiválpiac előtt álló kihívások közös fellépést és szolidaritást tesznek szükségessé. 


Az igazgatótanácsnak azonban 1952 után most először van magyar tagja, így fő célom a régió és Magyarország képviselete, hogy nézőpontjaink európai szinten is megjelenjenek.


Hiszek az együttműködés és a szövetségek erejében, a tudás egyenrangú megosztásának szükségességében. Ezentúl a legfontosabb fórumokon lehetőségem lesz nemcsak a régió nehézségeit, hanem az erősségeit is bemutatni, ami, bízom benne, hogy élénkíteni fogja a hazai rendezvénypiacot is. Rugalmasabb, sokszínűbb és kulturálisan élénkebb, fenntartható fesztiválszektor kialakítására törekszem" - idézi a közlemény Oszkó-Jakab Natália szavait.


A magyar rendezvénypiac nemzetközi versenyképessége érdekében kormányzati szinten is küzdenek az adók csökkentéséért, illetve szakmai anyagokat és ágazati hatástanulmányokat hoznak létre. Az MTPA Visibility programja pedig a hazai szereplők nemzetközi láthatóságát segíti, külföldön is bemutatkozási lehetőséget nyújtva a magyar rendezvényszakma szereplőinek, ezzel is támogatva a partnerkapcsolatok kiépítését és az üzleti lehetőségek bővítését.


Fotó: Oszkó-Jakab Natália