Előadó: | Korda György és Balázs Klári |
---|---|
Album: | Ugye szeretsz még? |
Megjelenés: | 2004 |
Hossz: | 3:25 |
Szövegírók: |
Bradányi Iván |
Parks C Carson |
|
Kiadó: | Hungaroton |
Stílus: | sláger |
Címkék: | feldolgozás [+] |
Én jól tudom, hogy igent mondasz,
hogyha kérlek, ezt az estét töltsed velem.
Hogy táncoljunk, te tudod már a válaszodat,
erre is, ha megkérdezem.
Mert számomra a boldogság volt,
mikor téged először megláttalak,
bár jól tudom, hogy más szemében
buta dolog, mégis úgy imádlak.
Mert érzem azt e hangulatban,
cinkosunk a holdvilág, s a félhomály,
és szerelemre bujtogat e muzsika,
és így, ilyenkor nincs megállj.
Én jól tudom, hogy igent mondasz,
hogyha kérlek, egy pohárral igyál velem.
Hogy csókolózzunk, tudom már a válaszodat,
erre is, ha megkérdezem.
De elég nekem az is, hogyha
csendben ülve, mellettem így lássalak,
és nem érdekel, mondják csak,
hogy buta dolog, mégis úgy imádlak.
Mert számomra a boldogság volt,
mikor téged először megláttalak,
bár jól tudom, hogy más szemében
buta dolog, mégis úgy imádlak.
Mert érzem azt e hangulatban,
cinkosunk a holdvilág, s a félhomály,
és szerelemre bujtogat e muzsika,
és így, ilyenkor nincs megállj.
Én jól tudom, hogy igent mondasz,
hogyha kérlek, egy pohárral igyál velem.
Hogy csókolózzunk, tudom már a válaszodat,
erre is, ha megkérdezem.
De elég nekem az is, hogyha
csendben ülve, mellettem így lássalak,
és nem érdekel, mondják csak,
hogy buta dolog, mégis úgy imádlak,
és nem érdekel, mondják csak,
hogy buta dolog, mégis úgy imádlak.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál