dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Kretén Színház: Táncdalfesztivál

Táncdalfesztivál

Szpíker: Kedves nézőink, elérkezett a várva várt este, a Kisebbségi Táncdalfesztivál döntője! Legnagyobb sajnálatunkra az utolsó percben derült ki, hogy egy csapat nem mutathatja be produkcióját. Így Önök ma nem fogják hallani a zombai Újfasiszta Gyermekszínház előadásában a „Napocska, napocska, a kurva anyád!” című dalt. Fenti együttest a zsüri azért diszkvalifikálta, mert kiirtották a Svábeszdekli zenekart. Most tehát fogadják szeretettel a grönlandi magyar kolónia kórusát. Ők „A cica, a kutya” című dalt adják elő.

Grönlandiak: A cica, a kutya.

Szpíker: Nagyon köszönjük a grönlandi magyar kolóniának. Most pedig a Vaskeresztesi Németajkú Daloló Vitakör következik. Számuk címe: „Araszolós vitázós”.

Pár: Ja, ja, ja, ja. Ja, ja, ja, ja.
Hím: Nein, nein, nein, nein!
Pár: Ja, ja, ja, ja.
Hím: Nein, nein!
Pár: Ja, ja.

Hím lepofozza őket.

Pár: Nein? Nein.
Mind: Nein, nein, nein, nein. Nein, nein, nein, nein.

Szpíker: Köszönjük a Németajkú Daloló Vitakör hangulatos műsorszámát. Tyű! Következnek a büntetlen előéletű ukrán bevándorlók.

Öt másodperc eltelik. Dörgő taps.

Szpíker: Köszönjük szépen. A büntetlen előéletű ukrán bevándorlók után egy ücsörgős következik. Előadják a bátaszéki parasztimitátorok.

Ücsörgős, melyben két álparaszt ücsörög, majd azt kiáltja, „Hej!” Dörgő taps.

Szpíker: Ezt is köszönjük. Befejezésül fogadják szeretettel a nyúlba hamuzó embert. Dalának címe: Répaparipa.

Nyuhember: Répaparipa. Répaparipa. Répapari répapari répaparipa. Répapa… ré…

Szpíker: A kisebbségi táncdalfesztivál mai döntöje véget ért. Köszönjük figyelmüket. Adásunk szünetében a közönség kedves tagjai táncosnőinkkel répázhatnak a büfében.

Hírek
Hírek

Brains: a hegy - új klip!

A Brains legújabb dala, A hegy arról szól, hogy ha messzebbről, felülről nézünk egy problémát, könnyebben megtaláljuk a megoldást.


BRAINS DALSZÖVEGEKET ITT TALÁLSZ.


„Egy sima szövegvideónak készült, de annyira sok jó felvétel született, és mellé egy izgalmas vizuális effekt, hogy végül több lett. A klip helyszíne adta magát, hiszen a zenekar több tagja is a Dunakanyarban él. Így átvitt és szószerinti értelemben is megjelenik a hegy a videóban és a dalban. Nagyon nagy mázlink volt, mert előtte és utána is esett az eső, de pont a forgatás napján nem. Nem volt egyszerű, jó sokszor újra kellett venni egy-egy jelenetet, szóval ezzel le is tudtam az a heti kardióedzésemet. A hegymászás, a sport az én életemből jött, hiszen jó ideje aktívan sportolok. Évekkel ezelőtt a szakmában dolgozó kollegákat nézve rájöttem, hogy nagyon megviseli az egészséget ez az életforma. 


Amikor vége ősszel a fesztiválszezonnak egészen tavaszig nekiállok rendszeresen futni. Edző segítségével kezdtem bele, mert féltem a sérüléstől. Egy ideig annyira intenzíven futottam, hogy a félmaratonig is eljutottam


Erről szól egy korábbi dalunk is, a Maradok mozgásban. Nyáron aztán persze mindig lelakom azt, amit felépítek ebben az időszakban…” - meséli Columbo, aki azt is elárulta, hogy a tavaly év végi turnét követően, már a tavaszi koncertekre készül a zenekar.

 

Idén még további két dal megjelenést terveznek, augusztusban pedig a Budapest Parkban lesz az idei Brains nagykoncert.


Fotók: Brains hivatalos