Előadó: | Óz, a nagy varázsló - Körúti Színház |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Bádogból van lábam, kezem.
Csak a szépre emlékezem.
De amíg az esőn állok,
Szép csendesen be-rozs-dá-lok.
Voltam én is hús-vér ember.
Fát vágtam a testvéremmel.
Esténként babámhoz jártam.
Nem volt boldogabb szív nálam.
Egyszer aztán – szörnyű eset.
A fejszém rossz helyre nyesett.
Levágtam az egyik karom.
Hogy lehettem ilyen... (Madárijesztő rápisszeg) ... buta.
Később megint elméláztam.
A lábam is... ... elbaltáztam!
Bádoglábat, bádogkezet
Kaptam a levágott helyett.
Azt az egyet bánom nagyon.
Mért nem csaptam magam agyon?
Ha az agyam bádog lenne,
Egy emlék sem lenne benne.
De a szívem bádog bezzeg.
Rágondolok, sírni kezdek.
Oly szomorú dolgok ezek!
De ettől meg rozs-dás le-szek.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál