Előadó: | Tóth Gabi |
---|---|
Album: | Fekete virág |
Megjelenés: | 2005 |
Hossz: | 4:00 |
Szövegírók: |
Várszegi Ákos Szabó Zoltán |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Magneoton / mTon |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Kislányként rég, csak a szívemben élt
sok százszorszép édes álomkép.
Ha ébren ért, minden tündérmesét
a hajnal tépett szét.
Álmok közt értem felnőtté már,
sok mindent láttam, vitt a sodró ár.
Mindegy lett holnap lesz, vagy holnapután,
tavasz, ősz vagy tél vagy nyár.
Mire jó a szó, hogy más legyek,
máshogy éljek, mást tegyek.
Néha pengeélen táncolok,
mert így a jó, a jó, jó, jó.
Ne várd azt, hogy más legyek,
máshogy éljek, mást tegyek.
Engem így szeress, ez én vagyok,
nekem így a jó, a jó, jó, jó.
Aztán egy nap, végül ott álltam én
a színpad szélén, lelkem legmélyén.
Felgyúlt a fény, tiszta emléke élt,
hisz több volt mindennél.
Változhatnék, de nem bánom már,
hogy felnőtt már a régi jó kislány.
A szívem mélyén mégis ugyanúgy fáj,
ha furcsán néztek rám.
Mire jó a szó, hogy más legyek,
máshogy éljek, mást tegyek.
Néha pengeélen táncolok,
mert így a jó, a jó, jó, jó.
Ne várd azt, hogy más legyek,
máshogy éljek, mást tegyek.
Engem így szeress, ez én vagyok,
nekem így a jó, a jó, jó, jó.
Mire jó a szó, hogy más legyek,
máshogy éljek, mást tegyek.
Néha pengeélen táncolok,
mert így a jó, a jó, jó, jó.
Ne várd azt, hogy más legyek,
máshogy éljek, mást tegyek.
Engem így szeress, ez én vagyok,
nekem így a jó, a jó, jó, jó.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál