dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Fenyő Miklós: Made in Hungária

Fenyő Miklós - Made in Hungária

off off off off off
Made In Hungaria
Előadó: Fenyő Miklós
Album: Made In Hungaria
Megjelenés: 1996
Hossz: Keressük!
Szövegírók: Fenyő Miklós
Zeneszerzők: Fenyő Miklós
Kiadó: Magneoton
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Miről szól a(z) 'Made in Hungária' dalszöveg ?
A "Made in Hungária" egy dal, mely az énekes múltját és identitását idézi fel. A dalban visszaemlékezik fiatalkorára, amikor egy zsúfolt tánciskolában szólalt meg a gitár és a rock and roll ritmusa. Az énekes büszke arra, hogy hűséges maradt gyökereihez, és nem bánta meg, hogy haza hozta az amerikai rock and roll-t. Az énekes a dalban azt is megjegyzi, hogy bár voltak nehézségei, a zene segített neki újjászületni. A "Made in Hungária" tehát egy nosztalgikus visszaemlékezés, és egyben az önkifejezés és a hűség ünneplése.
What is the song 'Made in Hungária' about?
"Made in Hungária" is a song that recalls the singer's past and identity. The song reminisces about his youth, when the sound of the guitar and the rhythm of rock and roll echoed in a crowded dance school. The singer is proud to have remained true to his roots, and does not regret bringing American rock and roll back to his homeland. The singer also notes in the song that although he faced difficulties, music helped him to be reborn. Therefore, "Made in Hungária" is a nostalgic reflection, and also a celebration of self-expression and loyalty.
What is the song 'Made in Hungária' about?
"Made in Hungária" est une chanson qui évoque le passé et l'identité du chanteur. Dans la chanson, il se souvient de sa jeunesse, lorsqu'il a joué de la guitare et ressenti le rythme du rock and roll dans une école de danse bondée. Le chanteur est fier d'être resté fidèle à ses racines et ne regrette pas d'avoir ramené le rock and roll américain chez lui. Le chanteur note également dans la chanson que malgré ses difficultés, la musique l'a aidé à renaître. "Made in Hungária" est donc un souvenir nostalgique et une célébration de l'expression de soi et de la fidélité.
What is the song 'Made in Hungária' about?
"Made in Hungaría" es una canción que evoca el pasado y la identidad del cantante. En la canción, recuerda su juventud, cuando sonaba la guitarra y el ritmo del rock and roll en una escuela de baile abarrotada. El cantante se enorgullece de haber permanecido fiel a sus raíces y no se arrepiente de haber traído el rock and roll americano a su país. En la canción, el cantante también menciona que, aunque tuvo dificultades, la música le ayudó a renacer. Por lo tanto, "Made in Hungaría" es una nostálgica reminiscencia, así como una celebración de la autoexpresión y la lealtad.
What is the song 'Made in Hungária' about?
"Made in Hungária" ist ein Lied, das die Vergangenheit und Identität des Sängers wiedergibt. Im Lied erinnert er sich an seine Jugend, als die Gitarre und der Rhythmus des Rock and Roll in einer überfüllten Tanzschule erklangen. Der Sänger ist stolz darauf, seinen Wurzeln treu geblieben zu sein, und bereut es nicht, den amerikanischen Rock and Roll in sein Heimatland gebracht zu haben. Der Sänger merkt im Lied auch an, dass er, obwohl er Schwierigkeiten hatte, durch die Musik wiederbelebt wurde. "Made in Hungária" ist also eine nostalgische Erinnerung und gleichzeitig eine Feier der Selbstausdruck und Treue.
What is the song 'Made in Hungária' about?
"Made in Hungária"是一首歌曲,它唤起了歌手的过去和身份。在歌曲中,他回忆起年轻时在拥挤的舞蹈学校里,吉他和摇滚乐的节奏响起的情景。歌手为他忠于自己的根源而感到骄傲,他不后悔将美国的摇滚乐带回了家乡。在歌曲中,歌手还提到,尽管他遇到了困难,但音乐帮助他重新振作。因此,“Made in Hungária”是一次怀旧的回忆,同时也是自我表达和忠诚的庆祝。
What is the song 'Made in Hungária' about?
"Made in Hungária" - это песня, которая призывает к истории и идентичности певца. В песне он вспоминает свою молодость, когда в переполненной танцевальной школе зазвучали гитара и ритмы рок-н-ролла. Певец гордится тем, что остался верен своим корням и не жалеет о том, что привез рок-н-ролл из Америки. Певец также отмечает в песне, что, несмотря на трудности, музыка помогла ему возродиться. Таким образом, "Made in Hungária" - это ностальгическое воспоминание и празднование самовыражения и верности.
What is the song 'Made in Hungária' about?
"صُنع في هنغاريا" هو أغنية تسترجع ماضي المغني وهويته. يتذكر المغني في الأغنية أيام شبابه، حينما كان يعزف الجيتار ويتبع إيقاع الروك آند رول في مدرسة رقص مزدحمة. يفتخر المغني بأنه ظل وفياً لجذوره، ولم يندم على أنه جلب الروك آند رول الأمريكي إلى وطنه. يذكر المغني أيضا في الأغنية أنه رغم الصعوبات التي واجهها، ساعدته الموسيقى على الولادة من جديد. بالتالي، "صُنع في هنغاريا" هو نظرة حنينية إلى الماضي، وفي الوقت نفسه احتفاء بالتعبير الذاتي والولاء.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 8, összesen 137162 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Made in Hungária

Made in Hungária,
Ez egy régi mánia,
Mikor szombat este
Zsúfolt volt az a tánc iskola.

És a fénylő lap gitár,
Szabad új ritmust vibrál,
Ami fellobbant és el nem hamvad
Hát nem csoda,
Hogy a szívem lángolt,
A huszadik nyár volt,
Most vagy soha.

Elindult vágy és remény,
Kísérte árny és a fény,
És közben megtanultam újjászületni én.

Made in Hungária,
Minden álmom otthona,
Mennyi szép és szeszélyes mágia.
Made in Hungária,
Ez az a mánia.
Aki hű volt hozzám
Nincs mit megbánnia.

Nekem meg volt Amerika,
Amíg másnak csak az IKKA,
És a rock and roll-t az összkincsemet
elhoztam haza.

Mert szólni csak itt tudok,
Míg a szívem szólni hagy,
Hiszen itt voltam én nagyon kicsi ,
És lettem kicsit nagy,
És ez a szív százszor,
Újra fel lángol,
Ha velem vagy.

Elindult vágy és remény,
Kísérte árny és a fény,
És közben megtanultam újjászületni én.

Made in Hungária,
Minden álmom otthona,
Mennyi szép szeszélyes
Rém látomás.
Made in Hungária,
Ki mondja más,
Hogy aki hű volt hozzám
Nincs mit megbánnia.

Hmmm, csináltam utcabált
És voltam utcagyerek.
De a rock and roll diplomához
Nem jár díszkeret,
És utcanév talán soha nem leszek.

-Solo-

Elindult vágy és remény,
Kísérte árny és a fény,
És közben megtanultam újjászületni én.

Made in Hungária,
Minden álmom otthona,
Mennyi szép és szeszélyes mágia.
Made in Hungária,
Ez az a mánia.
Aki hű volt hozzám,
Nincs mit megbánnia.

Made in Hungária,
Ez az a mágia.
Aki hű volt hozzám
Nincs mit megbánnia.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Történelmi sláger reinkarnálódott Bangó Margit, Curtis, Takács Nikolas és a Swing à la Django együttállásában

Semmihez sem fogható, örökérvényű dal az „Én a bánatot csak mindig kifogom”, amelyet a leghitelesebben Vámosi János óta egy női ikon, Bangó Margit tudott csak igazán átadni a közönségnek. 


Sokan ezért a Kossuth-díjas énekesnőhöz kötik a tánczene világából fennmaradt remekművet. Nem is volt kérdés tehát, hogy a Swing à la Django zenekar sokoldalú feldolgozásának Bangó adja az origóját, a tengelyeit pedig két, a maga stílusában emblematikus előadó: Curtis és Takács Nikolas húzzák tovább.

 

„Django Reinhardt nagy kedvencem és volt szerencsém találkozni vele Brüsszelben. Ezért is nagyon tetszett a Swing à la Django névválasztása, nem is beszélve arról, hogy a legkiválóbb muzsikusok alkotják és már négy éve ők kísérnek hivatalosan.





Egyébként Dani Jánosal, aki az együttesben szólógitárosként játszik és zeneszerző, 10 éve dolgozunk már együtt. A másik ilyen kapocs a ritmus gitáros, aki a dédunokám vőlegénye, Dani Norbert, így komoly kötődés van feléjük. A dal rögzítése húzódott, de senki sem hagyta annyiban, így végül tavaly ősszel került rá sor. A két fiút pedig nagyon szeretem! Nikolas világszínpadokon is megállná a helyét, Curtis pedig szintén fantasztikus. Három különböző stílusú ember fogott össze és a zenében az a lényeg, hogy egyforma legyen a szív és az érzések is megtalálják egymást. Úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon sok embernek fogunk ezzel örömet okozni, mindenki megtalálja benne a magához szóló szavakat, mondatokat” – mesélte Bangó Margit a felvételről, amely autentikusan kezdődik, majd egy Dani János által kigondolt, teljesen új rappelhető részbe csap át Curtis szövegével kiegészülve. 


A változás a szám elnevezését is érinti, amely az „Én a bánatomat mindig kifogom” címmel szerepel.

 

A rapper elmondása szerint nem esett nehezére új sorokat szereznie a klasszikushoz: „Ez a világ rendkívül közel áll hozzám, így hamar megindult a tollam. Az, hogy Bangó Margittal közös dalban szerepelhetek, már magában egy áldás és hatalmas megtiszteltetés. A Swinges srácok pedig nemcsak remek emberek, de kiváló zenészek egytől egyig, Nikolas hangja pedig abszolút viszi a prímet.”

 

 


 

Az X-Faktor egykori nagy felfedezettje volt Takács Nikolas, aki nemcsak karizmatikus hangjával, de jellegzetes egyedi stílusával is otthagyta névjegyét az előadóművészetben. Gyermekkori álmát valósította meg Nikolas, hogy együtt énekelhet Bangó Margittal ebben a különleges együttműködésben. Így tovább bővült azon nagyjaink névsora, akikkel Nikolas közösen dolgozhatott. Az idei évre több zenei csemegét is ígér még az előadó a zeneszerető közönségnek.

 

A makulátlan összhangról pedig nemcsak a zene és a szöveg játéka tanúskodik, hanem a Jimy Punk Hollywood rendezte, meghitt videóklip is, amely a digitális megjelenést megelőzően már megtekinthető.




Fotók: Bangó Margit x Curtis x Takács Nikolas x Swing à la Django