Előadó: | Katonadalok |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Künn a fronton, a harcmezőn, a magyar sereg áll
Már jól tudják, velök szembe, a muszka halál vár.
De menve az Magyar előre, mondá védjük meg a hazát!
majd jött a nagy muszkai fegyver, és lőtték a magyar bakát.
Elindult az ezred előre, mert ott volt az orosz sereg
majd kitörve abból őrájuk lőttek az oroszok puskával
de nem fogott rajtuk a golyó. :| X2
Isten velünk, mert elmegyünk a hazáért halni.
Sorakozót és rohamot mondott a kapitány.
De rohanva szegények előre, magyarok a gránát mezőn.
Az oroszkapitány is megrémült, ezt látta s a teste kihűlt;
majd lépett a Magyar előre és futott a muszka után
kik meg ordították "fussunk el Moszkvába mert utánunk jönnek máma
kiken soha se fog a golyó." :| X2
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál