dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Funktasztikus : Próbálj meg lassan beszélni

Funktasztikus - Próbálj meg lassan beszélni

off off off off off
Jelentések Fanyarországról
Előadó: Funktasztikus
Album: Jelentések Fanyarországról
Megjelenés: 2009
Hossz: 4:00
Szövegírók: Funktasztikus
Csató Adorján
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: szerzői kiadás
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 11, összesen 28427 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Próbálj meg lassan beszélni

"Amióta" eszemet tudom, a köröket futom a betonon, fenem a fogam, a nevem egy fogalom, etalon, egyedi, telepi bariton. "Idióta", ki mondta neked hogy alapelemeket epigon, amikor ütemeket szelídítek a mesterek fokozatát tanítom. Felháborodott a trónjáról letaszított, elmeháborodott, bolondnak kikiáltott királynak hódoltok. Hangok, a tüdők, a bordák, az alagutak mélyéről, hogyha sírok a nevetéstől, ígérem írok a temetésről. Idézem, őszinte részvétem, már ha számít a részvétem. Amennyi észérvem, bárcsak annyi készpénzem lenne. Belőle kitapétáznám a parlamentet szabad stílusban, kivétel nélkül a bohócokat átültetném a nagycirkuszba. Napirend előtti felszólalásomban a magyar virtusra hívom fel a figyelmet a valódi keleti dialaktusra. Benéztétek, ereszkedjetek térdre vagy belelendül a balatoni fekete lagúna rettegett réme! Szemetek fénye, nem számolok a következményekkel, hirtelen felindulásból kegyetlen hangsebességgel követem el, majd földelem el, majd követelem a kegyelmet. "Dögöljek meg, hogyha ebből egy szót is értek!"

Refrén:
Fékezd a nyelved, fékezd a nyelved, Fékezd a nyelved, mert egy szót sem érteni!
Fékezd a nyelved, fékezd a nyelved, Fékezd a nyelved, próbálj meg lassan beszélni!

"Haver nyisd ki a szád, csipogjál valamit, különben hűvösre vágunk. Mi van? Mi a baj? Na. Már megint kaptunk egy pancsert!"

Ezzel felborzolom a kedélyeket, az állóvizet felkavarom, ezennel a vádalkut, illetékes hatóság, megtagadom. Azon a napon az állapotom éppen nem volt beszámítható. "A bibi az, hogy nincs alibid, ami kézzel fogható." Kagylózzatok ide, ti még nem tudjátok kibe kötöttetek bele! Többit az ügyvédem jelenlétében. "Mr. Funktasztik, a szuperszonikus meghajtású világklasszis - kispályás mitugrász!" Színt ad legalább a sápadt arcomnak a vallatólámpa fénye. Csigavér, amíg az ártatlanság vélelmének ténye fenn áll. A parancsod, hogy minden áron kend rám, villámokat szór a vérben úszó smaragdzöld szempár. Nagy kár, hogy a törvény őre csak akkor sztrájkol ha rosszul lesz a fánktól. "Ne térjen el a tárgytól!" Én ártatlan vagyok, akár a ma született bárány, egyedüli bűnöm, hogy nemigen tűröm, ha le akarják lakatolni a szám. Ezt ne vegye bele a jegyzőkönyvbe, hogyha kérhetem. Eltűnök, óvadék ellenében szabadlábon védekezem. Tudom, hogy bekaszniznátok, afelől nem parázok, ujj lenyomatokat, bizonyítékokat, élő szemtanúkat nem találtok. Csak az időmet raboljátok fakabátok, halványlila fingom sincs, hogy miről hadováltok!

Refrén

Epilógus

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Az Akvárium Klubba érkezik Loreen, az első nő, aki kétszer is megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált

A svéd énekesnő olyan sikereket ért el, amit csak kevesen mondhatnak el magukról: hiszen kicsit több mint 10 év különbséggel 2023-ban másodjára is megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. 2025. március 2-án pedig az Akvárium Klub NagyHalljában is elénekeli legnagyobb slágereit.

 

 

Lorine Zineb Noka Talhaoui, azaz Loreen Svédország fővárosában, Stockholmban született, marokkói származású szülők gyermekeként. Az országban a svéd Idolban vált ismertté, ahol még Lorén Talhaoui néven indult 2004-ben. Öt hétig tudott versenyben maradni és végül a negyedik helyen végzett.

 

 

Egy évvel később 2005-ben kiadott egy promóciós kislemezt The Snake címmel, majd kicsit irányt váltott és kipróbálta magát műsorvezetőként a tévéképernyőn, majd különböző szerkesztési munkálatokban is részt vett a háttérben.



 

 

Pár év elteltével, 2011-ben tért vissza a zenéhez, ekkor már a ma is használt Loreen néven, majd egy évvel később megnyerte a Melodifestivalen versenyt Euphoria című dalával. Ennek köszönhetően ő képviselhette Svédországot a 2012. évi Eurovíziós Dalfesztiválon Bakuban, Azerbajdzsánban. A dalt 42-ből 40 ország összesen 372 ponttal tette meg győztesnek.


A dal óriási sláger lett, az Egyesül Királyságban is meghódította a slágerlistákat: a hivatalos Singles Chartjának harmadik helyén végzett, amivel elérte a legmagasabb pozíciót, amit egy eurovíziós dal valaha is elért. Ebben az évben jelent meg első, debütáló nagylemeze Heal címmel.

 

Hallgasd még Loreen-t itt is.

 

Számtalanszor visszatért az Eurovízió színpadára, hogy előadja a legújabb slágereit, mígnem 11 évvel később bejelentette, hogy Tattoo című dalával újra nekivág először a svéd versenynek. Loreen ezúttal is győztesként távozott, így ismét őt delegálták a nemzetközi megmérettetésre. Az énekesnő 2023-ban második alkalommal is megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, így ő lett a második olyan előadó, aki kétszer is győzni tudott.


2025. március 2-án az Akvárium Klubban is megcsodálhatja a közönség az énekesnő páratlan tehetségét.

 

LOREEN

 

Időpont: 2025. március 2.

 

Helyszín: Akvárium Klub, NagyHall

 

Jegyek május 10-én 10 órától: https://akvariumklub.hu/programok/loreen/

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/980626940433474/?ref=newsfeed


Fotó: Loreen