dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Tkyd: Halhatatlan

Tkyd - Halhatatlan 18 éven felülieknek!

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Tkyd
Album: Keressük!
Szövegírók: Tkyd
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Rapp, Hip-hop
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 18, összesen 27019 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Halhatatlan

Hazudd azt nekem hogy van élet a földön
hazudd a szemembe hogy ha jó a nevedet üvöltöm
Mond ki még egyszer a nevem és én eltűnök az útból
És ha vége van a filmnek hidd el nem játszom le újból
De ez most kezdődik baszod mert én olyan utat vágok
Hogyha megszakad az elmétek az enyém hullik rátok
Mert én harapom a világot, nem simogatni jöttem
És ha hátranézel látod hogy a fél világ mögöttem.

Kapd be tesó én most olyat szórok nektek
hogyha gazdag volt az elmétek ezután csórók lesztek
Szóval nesztek én átírom a hazugságot valóvá
Az én világom Trója és én teszlek téged falóvá
A falon keresztül is látom ahogy szenvedtek
Én elhozom a frigy ládát ha közelébe engedtek
A füled hallja de az agyad mégsem fogja fel
hogy a rímek a szívemből kis csávó sosem fogynak el
ez a lakó telep egy kurva fogoly tábor
Hozzád közel van a CBA tőlem a mosoly távol
Nekem feladták a leckét de én nem adtam fel vágod
Neked kijutott a jóból mégis csak a faszod rágod
Hogy ha rám gondolsz először mindig az jusson az eszedbe
Hogy én már voltam ott tegnap ahová holnap teszed be
Érzed a haragot majd meséld el hogy tetszett
Ti a múzeumban falfirkák én keretben egy metszet
Hogy ha vezetsz kell a headset vagy vezessek én végig
Én vagyok az alfa és az omega pokoltól égig
Bennem érnek még a jó dolgok, de belőled már kiforrott
és anyám volt a legbüszkébb nő amíg engem kihordott
mert megmondta a B közép hogy ki van trébe
és a ráncok is jól látszanak a rivalda fénybe
Mert én tudom hogy mit akarok, csak nem tudom meg szerezni
De aki tegnap utált az is meg fog szeretni
Mert én vagyok az egyetlen ki a szívedből beszélek
És szétesik mindenki aki a bulimra betéved
Én vagyok aki voltam egy 74-es szerepjátszó
DJ úgy pörgesd ma este gyulladjon a lemez játszó
Kurvára nem vágom hogy miért nincs cash a bizniszből
Én unicum nem kóla úgyhogy jól nézd meg hogy mit szívsz föl
Csak páran laknak a szívemben még is telt ház van
mert úgy raktam el őket oda hogy előtte felráztam.


Hazudd azt nekem hogy van élet a földön
hazudd a szemembe hogy ha jó a nevedet üvöltöm
Mond ki még egyszer a nevem és én eltűnök az útból
És ha vége van a filmnek hidd el nem játszom le újból
De ez most kezdődik baszod mert én olyan utat vágok
Hogyha megszakad az elmétek az enyém hullik rátok
Mert én harapom a világot, nem simogatni jöttem
És ha hátranézel látod hogy a fél világ mögöttem.
Én egy legendát akartam faragni de tiszta kőből
Mégis valósággá dermedt amit leszívtam tüdőből
Az én utam olyan hosszú hogy te nem látod a végét
És csak akkor jó a buszú ha érzed a penge élét
Minden élet itt a földön túl átlátszó ahogy látom
És ha tehetném az összes nyomort kihordanám háton
Én egy jelenség, te ellenség, az ellenség meg elpusztul
Tűzfal van a szívem körül hidd el azon nem jutsz túl
csak találomra játszom, nem találom ki a szerepet
De szemembe egy szerpentin mutatja hol a szeretet
A lábam nyomába sem érnek azok akik lázadnak
ha beraksz otthon a hangom lesz a dísze a házadnak
A hazug embert együtt lövik le a sánta kutyával
engem csak fehér királynőkkel látsz nem sárga kurvákkal
én szülöm a stílust, nem a stílus szül engem
Az élet úgy nem ért engem ahogy te vágod a szlengem
Én a szarból építettem várat nem szar embereknek
És a napfény leszek nektek ha széllel szembe mentek
Mert minden ami ma elkezdődik az holnap véget ér
Csak te meg én a világ ellen meghalni az életért
A mosoly itt az arcomon már egyre inkább valódi
Csak egy kezet akarok fogni de az nem fog csalódni
Az élet oda dobott engem ahol mindig árnyék van
De ilyen kurva melegben hidd el hogy jobb az árnyékban
Akik lenéztek tegnap azok ma már csak leszopnának
De én olyan kemény drog vagyok hogy jobb ha le szoknának
Az utam felfelé visz még is csóró maradtam
De engem lájkol a világ mert széllel szemben haladtam
Én azért tudok szenvedni mert tudom hogy mit veszítek
ha túl feszít a harag hidd el mindenkit meg feszítek
Amúgy csak vagyok szívből és nem izomból
A nevem Tkyd leírom amit az elmém kigondol

Hazudd azt nekem hogy van élet a földön
hazudd a szemembe hogy ha jó a nevedet üvöltöm
Mond ki még egyszer a nevem és én eltűnök az útból
És ha vége van a filmnek hidd el nem játszom le újból
De ez most kezdődik baszod mert én olyan utat vágok
Hogyha megszakad az elmétek az enyém hullik rátok
Mert én harapom a világot, nem simogatni jöttem
És ha hátranézel látod hogy a fél világ mögöttem.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál