Előadó: | Irigy Hónaljmirigy |
---|---|
Album: | Bazi Nagy Lagzi |
Megjelenés: | 2004 |
Hossz: | 3:04 |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | CLS |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Jaj istenem mit tettem
Egy fél Zsiguli árát én már lenyeltem
Macskajajtól nem félek
Egy potya körbe remélem, még beférek
Három felest bevettem
A végén még más issza meg helyettem
A bort a sörrel kevertem
Az arcomat a konyhakőre letettem
Tiszta vizet igyanak az állatok, nálatok
Én nem élhetek pia nélkül
Tiszta konyak – ettől leszünk állatok, várjatok
Míg az agyam le nem épül
Dzsaveljá lavóré!
Az anyósom elé állok
Dzsaveljá lavóré!
Az se baj ha rácsulázok
Dzsaveljá lavóré!
Az anyósom elé hányok
Tedd a taccsot rá!
Mondd pia nélkül mit érek én
Jaj istenem mit tettem
Egy fél Zsiguli árát én már lenyeltem
Macskajajtól nem félek
Egy potya körbe remélem, még beférek
Fél tüdőmet eladom
Legyen helye a májamnak gazdagon
Az asszonyt borra cserélem
Gyere komám, legyél a szesztestéverem
Tiszta vizet igyanak az állatok, nálatok
Én nem élhetek pia nélkül
Tiszta konyak – ettől leszünk állatok, várjatok
Míg az agyam le nem épül
Dzsaveljá lavóré!
Szaladjunk ha gyün a róka!
Dzsaveljá lavóré!
Egyenesen a mosdóba!
Dzsaveljá lavóré!
Szaladjunk ha gyün a róka!
Tedd a taccsot rá!
(4x)
Tiszta vizet igyanak az állatok, nálatok
Én nem élhetek pia nélkül
Tiszta konyak – ettől leszünk állatok, várjatok
Míg az agyam le nem épül
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál