dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Muzsikás együttes: Bartók Béla: 44. duó

Muzsikás együttes - Bartók Béla: 44. duó

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Muzsikás együttes
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 3151 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Bartók Béla: 44. duó

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Sziget: Halsey, Liam Gallagher, Skrillex és sokan mások

Újabb sztárokat dobott a köztudatba a Sziget


A most bejelentett majd 50 fellépő közt szerepel az Oasis első nagylemezével turnézó Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit Awards-on elképesztő tarolást véghez vitt Raye vagy a Spotify milliárdos Tom Odell.

 


 

Talán sosem volt ennyire sokszínű a Sziget sztárfelhozatala


Az eddigi bejelentésből már tudjuk például, hogy a Nagyszínpadon fellép a modern elektronikus popzene legkurrensebb producere, Fred again.., a kortárs pop legegyedibb hangú ikonja, Sam Smith, a brit hip-hop kulcsfigurája, Stormzy, a hatalmas show-jairól ismert szupersztár DJ, Martin Garrix vagy a minden idők egyik legsikeresebb fiúbandájából, a One Direction-ből ismert Louis Tomlinson és persze sokan mások.




 

„A most bejelentett nevekkel folytatjuk, de még nem fejeztük be azt a sort, melyből mindenki kedvére válogathat” – kezdte a legfrissebb bejelentést Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. 


„Sikerült például meghívnunk egy fesztiválos fellépésre Liam Gallaghert , aki egy különleges turné keretében az Oasis 30 éve megjelent debütáló lemezét, az énekes szerint a '90-es évek legfontosabb albumát, a Definitely Maybe-t adja elő – javarészt szólókoncerteken - az évforduló alkalmával”


– mondta Kádár.


Hallgass Liam Gallagher-t itt.


Folytatva a sort, az új bejelentésből kiderül, hogy 


a Szigeten lép fel – idén ritka, vagy talán egyetlen európai koncertként – generációjának egyik legsokoldalúbb előadója, Halsey.


A jellegzetes énekhangjáról ismert énekesnőt számos díjjal jutalmazták, többek között bezsebelt már három Billboard Music Awards-ot, egy Billboard Women in Music Award-ot, egy American Music Award-ot és háromszor jelölték Grammy-díjra is. Korábban az Instagramon közzétett bejegyzésében pedig az is kiderült, hogy idén új lemezzel is készül, mint írta, "sok mondanivalója" van, és alig várja, hogy az új évben zenét adjon ki.


Hallgass Halsey-t itt.

 

„Szintén a Nagyszínpadra várjuk idén az elektronikus zenei Grammy-rekordert, arénák és fesztiválok fő fellépőjét, Skrillex-et is” - mondta Kádár. Skrillex az utóbbi időben olyan előremutató és avantgárd hírességekkel dolgozott együtt, mint Fred again.. vagy Four Tet, hatalmas sikerrel. 


Hallgass Skrillex-et itt.


„Milyen szerencsés egybeesés, hogy az elektronikus zenei „dreamteam” tagjai ugyanazon a napon, a Sziget zárónapján lépnek fel a fesztiválunkon; Skrillex-et Fred again.. követi a Nagyszínpadon, majd ezután kezd a Revolut Színpadon Four Tet”


– tette hozzá sokat sejtetve a főszervező. 


Jön Janelle Monáe, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, nem mellesleg bestseller író, divatikon és színész, akinek tavaly jelent meg legújabb, nagysikerű albuma.


Janelle Monáe The Age of Pleasure című 4. lemeze két kategóriában is jelölést kapott az idei Grammy-n, Monáe ezzel összesen 10 alkalommal volt nominált a legnagyobb presztízsű zenei díjra. Mindemellett a 2022-ben megjelent első könyve, a The Memory Librarian a New York Times bestsellerlistáján debütált, és számos filmben is láthattuk alakítását.


Hallgass Janelle Monáe-t itt.

 

Nagyszínpadra várjuk az énekes-dalszerző Raye-t is, aki történelmet írt az idei Brit Awardson, már azzal is, hogy megdöntötte az egy évben, egy előadó által begyűjtött jelölések számának rekordját. A hét jelölésből ráadásul hatot be is zsebelt, ezzel pedig megdöntve Adele, Harry Styles és a Blur rekordját.


Hallgass Raye-t itt.


Érkezik a Szigetre a Spotify-on már mintegy 2,3 milliárd lejátszást számoló Another Love című számával a köztudatba berobbant Tom Odell is. 


Hallgass Tom Odell-t itt.


És ott lesz a Nagyszínpadon a több milliárd streamet elérő, legendás arénákat elárasztó és széleskörű kritikai elismerést kivívó, platina minősítésű Los Angeles-i rock csapat, a LANY is. 


Hallgass LANY-t itt.


A rockot, elektronikát és a pszichedelikus zenét ötvöző, kísérleti, avantgárd zenei stílusairól ismert Yves Tumor is fellép.


Hallgass Yves Tumor-t itt.


De túl a Nagyszínpadon is bőven válogathatunk a zenei csemegékből, így például a friss bejelentésben ott van az improvizatív funk és hip-hop elektronikus zenéjéről, szabadon áramló, humoros szövegeiről ismert Marc Rebillet.


 


A Sziget mostani bejelentése tehát a Nagyszínpad mellett a Revolut Színpad, a Bolt Party Aréna és a Colosseum fellépői közül is felsorol újabb neveket. Íme a teljes névsor: Liam Gallagher, Halsey, Skrillex, Janelle Monáe, Raye, Tom Odell, LANY, Yves Tumor, Marc Rebillet, és ABC sorrendben: Anfisa Letyago, Apashe with Brass Orchestra, Archie Hamilton, Ari Abdul, Camo & Krooked b2b Luude, Charlie Sparks, Colyn, Dyen, Editors, Enrico Sangiuliano, Franc Moody DJ set, Goldband, Job Jobse, Kevin de Vries, KI/KI live, Kiasmos live, Lachesi, Len Faki, Loco Dice, LP Giobbi, Lucia Lu, Mannequin Pussy, MØ, Modeselektor, Neil Frances, Nico Moreno, NTO live, Rebūke, Sam Paganini, Sarah Story, Sven Väth, Teezo Touchdown, Tinlicker live, Tkay Maidza, Venerus, VICTORIA, Whipped Cream ... és hamarosan érkeznek majd a továbbiak.

 

Mostantól már napijegyeket is válthatunk a Szabadság Szigetére, bővebb információ itt: www.sziget.hu


Fotók: Sziget Fesztivál