dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Zorán: Távolság

Zorán - Távolság

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Zorán
Album: Keressük!
Szövegírók: Sztevanovity Dusán
Zeneszerzők: Presser Gábor
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 9, összesen 5862 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Távolság

Jó volt látni behunyt szemmel
S mindent érteni, amit érzek
Szavak mélyén bármi bújt el
Vele rezdülni mindig, mindig tiszta szívvel
Milyen távolságot szült sok hangos év
Hamis csörtetés, mi folyton utol is ér
Hívás, kiáltás, süket távolságba szédül
– mondd, hogy tévedek

Ha nem is jártunk egy irányba
Soha nem zavart egy másik gondolat
S ha a szenvedély épp új csatába hív
Aki veszt, aki más, mért nem maradhat állva
Hol a lelkesedés haraggá fakult
Hol az ellenfél már kezet sohasem nyújt
A világ egyre kisebb, ám a távolság még nőhet
– mondd, hogy tévedek

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

A világsztár magyar zongorazseni újra az MVM Dome-ban

A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.

 

Négy kontinens több mint 40 országában ejtette ámulatba eddig a közönséget, egyedülálló technikájával ötvözve a klasszikus zenét a pop legnépszerűbb dalaival úgy, hogy a zongorájával olykor egy szimfonikus zenekar hangzásvilágát is idézi. Péter Bence egy igazi zseni, aki hároméves korában ült előszőr a zongorához, már hétévesen komponált, később a világ leghíresebb zenei képzést nyújtó intézményében, a bostoni Berklee College of Music-ban végzett tanulmányokat. Fellépett már a Sydney-i Operaházban, a Lotte Concert Hallban, Szöulban, a bécsi Stadthalle-ban vagy a genfi Victoria Hallban, és nyitotta meg a BBC Proms In The Park-ot 2017-ben a londoni Hyde Parkban, akkor 50 000 ember előtt.




 

Péter Bence elképesztő zongorajátékával vált világhírűvé, hangszerén olykor dobol vagy „gitározik”. „Egyedülálló technikájával egy új szintre emelte a zongorajátékot, nagy hatást gyakorolva az új zenészgenerációkra és a zenekedvelő közönségre” – mondják róla kritikusai. A zenészt már 2.5 millióan követik a legnagyobb közösségi oldalon, videóit pedig már több, mint 1.2 milliárdszor nézték meg az interneten. 2015-ben Michael Jackson "Bad" című dalának feldolgozásával robbant be az interneten: néhány nap alatt 10 millió megtekintést gyűjtött össze, hatalmas sikert aratva, azóta követői közt van például az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmer, a 16-szoros Grammy-díjas David Foster, a Toto alapítója, David Paich vagy Eros Ramazzotti.

 

Bence tavaly ősszel új, Pianosphere című lemezével rukkolt elő, decemberi budapesti koncertjén - a Koncertpromo, az Art&Culture és a BRICS Entertainment közös szervezésében - erről az albumról is hallhatunk majd bizonyára dalokat, addig is itt hallható az Every Breath You Take című Sting/Police sláger, Péter Bence feldolgozásában.

 

 

Jegyek és további információk a www.koncertpromo.hu oldalon érhetők el.


Fotó: Péter Bence