dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Smile Of Hell: Mi van itt?

Mi van itt?

Verse1:
Filo

Mert itt fekete utcákon rajtam fehér air-force van
Követem a morzsákat mit elszórtam
Halkan gyűlik a méreg, mint Mensonban
Itt a falnak is füle, úgyhogy nem szóltam
Itt a gépész nem alszom hetek óta, mert itt hiányzik az ép ész
Hallod nem tehetek róla azt, hogy nem születtem szürkének egy fekete korban
Itt a rózsaszín emberek fehéret szívnak az orrba

Smile of Hell

Itt a miénk minden lépés hol a körökbe zárnak
Itt a miénk minden érzés mit a szívek ki tárnak
Minden gitárnak neveket a falakon
Utca Csendélet a városom meg szabadon
Emelem a kalapom, ha akarom, mert kaparom
A szavakat, mint F-I-L-O flesselek a tavaszon
A borom bebaszom, mert fagyasztanak reggelek
A téli álom alatt mi meg csapatjuk a trackeket

Refrén: 2x

Na, mi van? Na, mi van? Na, mi van Itt?
Na, mi van? Na, mi van? Na, mi van Itt?
Na, mi van? Na, mi van? Na, mi van Itt?
Na, mi van itt? Na, mi van itt? Na, mi van Itt?

Filo:

Mi van, itt mikor meghalunk egy kanyarban
Mert tényleg néha úgy érzem, hogy Isten mindig nyaralna
Tanulj meg olvasni itt utána papír, ni
Itt a minimálra, tudják mi a papír mi
Itt amiről beszélek, te vágod mi
Ez a nagy szemétdomb merjél álmodni!
Itt az életem az ujjam alatt a padok
Itt maradok és leírom, végleg míg ki nem apadok

Smile of Hell

Közhelyesen öregszem előre törekszem
Messze még az arany toll legalább ötezren
Fekszenek le, amikor a Csend éled fel
Fura csempészekkel sze-sze-szesz egy részeggel
És hogy egy részlettel az Undergorund velünk van
A sok Mainstream szarság meg ?????ad
ÉN meg felírtam a sorokat az agyamba
Az utca úgy lenne szép, ha mindig így maradna

Refrén: 2x

Na, mi van? Na, mi van? Na, mi van Itt?
Na, mi van? Na, mi van? Na, mi van Itt?
Na, mi van? Na, mi van? Na, mi van Itt?
Na, mi van itt? Na, mi van itt? Na, mi van Itt?

Hírek
Hírek

Három magyar verset zenésített meg új kislemezén a Kontraszt zenekar

A Kontraszt zenekar levette a polcról régi versesköteteit és modern zenei köntösbe öltöztette kedvenc verseit, így megszületett első versmegzenésítés lemezük: a Lennék valakié, melyen úgy hallhatunk hármat a magyar irodalom legszebb versei közül, ahogy ezelőtt még sohasem. 


A DAL SZÖVEGÉT ITT TALÁLOD.

 

AZ ALBUMOT PEDIG ITT.


A többnyire újhullámos alterpop zenét játszó Kontraszt zenekar hangzásvilága mindig is változatos volt, saját bevallásuk szerint azért, mert nem szeretnék a dalokat korlátok közé szorítani, nem keretezik be magukat egyetlen stílus határaival. Ez jellemző az új EP-re is: a három versmegzenésítésből álló lemezen helyet kapott a folk-popos Dal a rózsákról (Juhász Gyula), az elektronikus hangszerelésű Egyedül (József Attila), és a letisztult, mégis erőteljes, zongora alapú Szeretném, hogyha szeretnének (Ady Endre) is.

 

A lemezt stílusosan A magyar költészet napja előtt jelentették meg, és arról is meséltek, hogy miért döntöttek versmegzenésítések mellett.

 

„Sokszor látjuk közösségi média oldalakon, hogy rengetegen osztanak meg számukra fontos dalszövegeket. Ennek mindig örülünk, mert a legjobb dolog, ami történhet egy dalszöveggel az, ha valaki magáénak érzi, de eszünkbe jutott az is, hogy verseket miért nem szokás megosztani? 


Egészen csodálatos az, amikor százéves verseket olvasok, és a saját gondolataimat találom meg bennük. A verseskötetek a polcon olyanok, mint az időkapszulák.


A régi költőink ugyanazt érezték mint mi, ugyanolyan problémákkal küzdöttek, mint mi, de a mód, ahogy kimondták és leírták ezeket az érzéseket, átgondolt, kifinomult és gyönyörű. Ez igazi művészet – de akkor miért nem ez folyik a csapból is? Szerettünk volna hozzájárulni, hogy a versek szikráját lánggá élesszük, ezért modern zenei környezetbe helyeztük őket, és megpróbáltuk felerősíteni a mondanivalójukat anélkül, hogy egyetlen szót is megváltoztattunk volna bennük.”

 

– magyarázta a Kontraszt énekesnője, Mirtse Korinna. Szerzőtársával, Csizmazia Zsolt gitárossal 2019 óra alkotnak közösen, színpadra pedig Balázs Misivel (billentyű), Molnár Péterrel (basszusgitár) és Holdosi Attilával (dob) közösen viszik a Kontraszt-dalokat.

 

„A lemez alapötlete Csizitől ered, a megzenésítések koncepciója pedig bennem született meg, de a dalokhoz a zenekar minden tagja hozzáadott valamit, és szerintem ez így lett kerek. A felvételi és produceri munkálatokat Balázs Misi látta el csakúgy, mint az előző, Múltidő albumunknál.” - mesélt a lemez keletkezési körülményeiről Korinna. A három dalból egyhez videoklip is készült Bikali Sándor operatőri munkálatai közreműködésével. A látványt egészen különlegessé teszi a Molnár Viktória (Szoknyavarázs) szoknyatervező által készített ruhaköltemény, ami a dal egy pontján kiemelt szerepet kap.


 


„A Dal a rózsákról című versben annyira hangsúlyos szimbólum a rózsa, hogy nem szerettük volna kihagyni a klipből, de a rózsa mindig veszélyes terep: nem akartuk túlromantizálni a koncepciót. Innen jött az ötlet, hogy Juhász Gyula piros és fehér rózsáit egy nagy piros szoknya szimbolizálja, ami a vers fordulópontján átváltozik fehérré. Viki gyönyörű szoknyái megemelték a klip látványvilágát, öröm volt közösen dolgozni vele, szeretjük, amikor a különböző művészeti ágazatok összekapcsolódnak.”

 

Az irodalom, a zene és a divat mellé még a festészet is betársult: a kislemez borítóját Molnár Éva (AKVA Wallpapers) festette meg, így a Lennék valakié igazi összművészeti projekt lett.

 

A kislemez dalai élőben is megszólalnak majd a Kontraszt egyetlen tavaszi koncertjén, melyet április 6-án tartanak az A38 hajón, a Magidom zenekarral karöltve.

 

A lemez és a videoklip az NKA támogatásával készült.

 


 

Koncert esemény itt.


Koncert jegyvásárlás itt.


 

Fotók: Bikali Sándor