dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Barbárfivérek feat. AKPH: Elöre megfontolt gondatlanság

Barbárfivérek feat. AKPH - Elöre megfontolt gondatlanság

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Barbárfivérek feat. AKPH
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 18, összesen 21662 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Elöre megfontolt gondatlanság

(harcosok klubja)
nem a munkád vagy.és nem is a bankbetéted.nem a kocsid vagy és nem a tárcád tartalma.nem egy menö ruha vagy.egy bohóckodó ganajkupac vagy a világon.

Deego:
annyira vágyom szeretetre,sikerre,elismerésre.meg persze várok rohadtul a hatalmas felismerésre,hogy ki mitől lesz több vagy kicsit egyenlőbb a többinél.Hogy én mért nem kapok többet?Vagy ha én nem,a többi mért?kaparok ezerrel,töröm az utamat két kézzel.Félig diplomásként,négy elvégzett félévvel.Mit akarsz,mond!Nem tudom,egy kicsit többet tán.azt szeretnék csak lenni aki a nagy képből többet lát.Ahogy az eszmei érték is csak a fejekben létezik.A zöngétlen magam fajtát is hátulról képezik.mások elképzelik az életem helyettem,így végül is csak egy elképzelt életben rekedtem.Lyukas a markom,de nem a mártír szögektől,hanem a félelem miatt sokszor átírt szövegtől.Egy lámpa vagyok a végtelen sötétben,éjjel csak az izzóm pislákol de az örök szenvedéllyel.


refrén:
ez nem fenyegetés,nem is ígéret.Csak a barbár fiúk és a kezdet fivérek.Kaptak egy szerepet és mellé egy kilétet.csak poénból hiúk és szánalomból privékek.

Saiid:
hogyha füleltél ez profi szállítmány volt.a süvegnél az üvegnél koccint pálinkától.minden állítmányom ültetvény ez profitál istálló.koccolj ha nem bírod a szociális hálót.ez joviális szál volt.itt volt kicsit de sok johnny máris távol,pedig itt mindent profi stáb istápol mint mikor monopoly helyett poligamyt játszol.persze enged még a süket név lehet ordibálni bárhol.hajthatatlan bortól a poligám is távol.szoliban szól szolidan hol korrigálni bátor.nem tudom csaj e de börben Csóli bácsit másol.nem csak kislány minden dominát is páhol.nem vágja,hogy nem csak rossz de jó zsivány is számol.de nem a munkád vagy nem is a bankbetéted,ahhoz,hogy jobban lássanak már túl sokan betépnek.barbár fiúk,kezdet fivérek.

refrén

tibbah:
mutasd a vonalkódod,megmondom mennyit érsz.a nyitott számlakönyvből megjósolom meddig élsz.légy üdvözölve első termék áldozó,azonnal formába ránt egy üzlet korzó,gondosan válassz papír reklám táskát a szennyes valóságot abba hord,hogy ne lássák.A nálad műveltebbnek bólints és nevess,elég ha lerí csak a felső középosztály flash.vegyél ékszert,kütyüket meg tárgyakat mik elhitetik másokkal,hogy virágzik a vállalat.Vigyázz le ne maradj nagy az info áramlás,ott is jelen kell lenned hol felszínes a tárgyalás.csúszós a szelep,de a nyelved már edzett.Téged az Isten is a kínszínpadra teremtett.Ha tehetős volnál sem vehetnéd a jellemed,csak üldözöd önmagad mint egy rokkant szellemet.

refrén

Újonc:
nem a ringó bölcső,nem az akasztófa,nem a tejfakasztó,nem az alvadó vér,nem a gyermekágy és nem a fejfa strófja.Nem a szülőorvos és nem is a hóhér.Nem a neveltetés,nem a kósza gének,nem az iskolapad,nem is a játszótér,nem a merész szív vagy,nem a gyáva lélek.Nem a makacs tudat,nem a gyászos elme,nem a háború és nem az ölelések,nem a halál súlya nem a lét értelme,nem a kárhozat és nem az üdvözülés,nem a bordélyház és nem a papnevelde.Nem a segítő jobb,nem a kétélű kés,nem a bomló lugas,nem a kopár tarló,éltető erő sem,nem perzselő tűzvész,nem a vizes dézsa,nem a gyertyatartó,nem a testes jó bor,nem a száraz kalács,nem a fegyver dörgés nem is a harangszó,nem a fejetlenség,nem a józan tanács,nem a zajos felszín,nem a hallgató mély,nem a szitokszavak,nem a vigasztalás,nem a főtanácsos,nem a sarki borbély,nem a hitvesi ágy nem a kutya óla,nem is repülőgép,nem imbolygó kordély,nem a gatyamadzag,nem a papi stóla,nem földi halandó,nem az élő Isten,nem a delelő nap,nem a toronyóra,nem az elcsüggedés,nem te vagy a hit sem,nem az alvó szeglet,nem a csillagrendszer.Nem vagy külön egy sem.Te vagy együtt minden.A képen az a félszeg sarkon álló ember.A képen az a félszeg sarkon álló ember.

(harcosok klubja)
Mi, fogyasztók vagyunk az életszínvonal-megszállottság melléktermékei. Bűnözés, éhezés, szegénység? Ezekkel nem törődünk. Mi izgat minket? A színes magazinok, televízió, az 500 csatorna, egy név az alsógatyánkon, Viagra, hajnövesztő.ne akarj mindent megszerezni.ne akarj tökéletes lenni.te egyszerűen csak élj a világban,hadd jöjjön aminek jönnie kell.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Átadták a Fonogram-díjakat: íme a 2024-es nyertesek



Szakmai elismerésben részesült a hazai klasszikus pop-rock kategóriában a Zaporozsec zenekar. A magyar modern pop-rock mezőnyben Paulina győzedelmeskedett. Az alternatív/indie-rock jelöltek közül nyert a Carson Coma, akik 2020-ban még az év felfedezettje díját vitték el. A hazai hard rock/metal esélyesei közül a Thy Catafalque lett a legjobb, ezzel immár dupla Fonogram-díjasokká váltak. Az elektronikus zenei produkciók közül Saya Noé albuma lett a befutó, a hazai rap/hip-hop kategóriában pedig Pogány Induló szerezte meg a szakmai elismerést.



A speciális zenei kategóriákban díjazták idén Raul x Nótár Mary, a 4S Street, Paár Julcsi, a Nagy Emma Quintet és a Góbé aktuális albumait és hangfelvételeit.



A 2023-as év felfedezettje Ótvar Pestis, míg az év hangfelvétele kategóriában közönségszavazás során Rúzsa Magdolna "Elmegyek" című dalára voksoltak a legtöbben.




A Fonogram - Magyar Zenei Díj nemzetközi kategóriáiban ők lettek a legjobbak: The Rolling Stones, Miley Cyrus, Queens Of The Stone Age, Peggy Gou, Jack Harlow, Metallica.




A 2024-es életműdíjak bejelentésére május első hetében kerül sor.





Fonogram - Magyar Zenei Díj



A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) több mint három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. 2024 sem volt kivétel, Fonogram - Magyar Zenei Díj néven idén már 21. alkalommal hirdettek győzteseket.



Fonogram-nap



Egész napos interaktív műsorfolyam 2024. április 27-én, szombaton a Fonogram - Magyar Zenei Díj weboldalán, valamint párhuzamosan négy közösségimédia-felületén (Facebook, TikTok, Instagram, YouTube).


A díjátadás utáni pillanatokba ezúttal a megszokott videóüdvözletek mellett betekinthetünk egy-egy rövid interjú formájában is. Ezeknek elsődleges felületet a TikTok biztosított, az interjúkat a nyertes művészekkel a platformon jól ismert Kovács Kristóf készítette.



Szakmai szavazás, mindig megújuló zsűri



Idén is egy zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri döntött arról, hogy a beérkezett, ismét rekord mennyiségű, mintegy 1700 egyedi nevezés közül kik legyenek a 18 kategória jelöltjei, majd pedig nyertesei.



A korábbi zsűritagok mellé - mint például Abaházi Csaba (Retro Rádió), Bazsa Péter (Rádió 1, 103.9 Rock FM, Base FM), Bíró Zsolt Dred (Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete, NKA, Zenebutik), Both Miklós (Hagyományok Háza), Juhász Edina (Lángoló), Orbán-Mikus Tamara (Sláger FM), Rónai András (Recorder), Sajó Dávid (Telex After), Szűts László (MAHASZ) vagy épp Weyer Balázs (Music Hungary Szövetség) - idén is csatlakoztak új szakemberek. Így Boros Gáborral (DJ, újságíró), Farkasházi Rékával (Fonogram-díjas énekesnő), Fehér Gáborral (Bohemian Betyars, Mordái), Regán Lilivel (DJ, műsorvezető) és Zselinszky Zsaklinnal (Paloznaki Jazzpiknik) színesedett a csapat. A teljes tagság megnézhető ide kattintva: https://fonogram.hu/zsuri.




Tavalyi Fonogram-nyertesek konferálták fel az idei jelölteket




A 2024-es jelölt kampány különlegessége volt, hogy tavalyi nyertesek harangozták be a Fonogram-díj idei esélyeseit. Így többek között Majka, Molnár Tamás, Caramel, a Margaret Island, a ValMar, a Platon Karataev és a 4S Street tagjai, illetve László Attila vagy Peter Šrámek mutatta be a különböző kategóriák mezőnyeit.


Hallgasd meg a nyertesek egy-egy dalát egy lejátszási listában!



Spotify-playlist:

https://open.spotify.com/playlist/2S1SbkMr1b3bMH73D0vnat



YouTube-videóplaylist:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLTPL3XfLefNj-XdtEBpedUGcm_jdj5AL1



Fotó: Fonogram