dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
SKAgetHER: Mentsük meg!

Mentsük meg!

A kék bolygó talán már nem is kék?
Pedig szép volt nem is oly rég.
Mostanra szürkés, büdös és füstös.
Mindenki tudja, ki a bűnös!
Az ember mindent elpusztít,
Pedig a természet kér, üvölt, sikít;
˝Kérlek, kérlek ne tedd ezt velem,
Életed, az életem!”

De hiába, a szó, amit kiált,
A kérő sóhaj a semmibe száll.
Legyőzzük könnyen a természetet,
S ennek öröme természetes
Hol a szépség, a harmónia?
Az életnek erről kell szólnia
Annyit végy, mennyire szükség van,
A többi mind hasztalan.

Mentsük meg a Földgolyót, mert ez az otthonunk
Ha elpusztul, akkor bizony mi vele pusztulunk
Mentsük hát meg a Földgolyót, Ő nem pótolható
És úgy tudom, hogy más bolygón, még sör sem kapható

Őseink, a természettől kértek,
Csak annyit, mit elégnek véltek.
Ma az ember azt mondja:˝NEM ELÉG.˝
Még többet akar MÉG MÉG MÉG!
Teljesen mindegy milyen áron
Nem baj, ha nem lesz madár az ágon
Őserdeink csak fogyatkoznak,
Vizeink már nem adakoznak.

Miért jó ez, s kinek?
A harácsolás minek?
Hol van a józan ész?
EMBER MÉRT NEM FÉLSZ?
Rájössz majd egyszer, hogy nem lesz hol élned
De akkor már sajnos késő lesz lépned...

Mentsük meg a Földgolyót, mert ez az otthonunk
Ha elpusztul, akkor bizony mi vele pusztulunk
Mentsük hát meg a Földgolyót, Ő nem pótolható
És úgy tudom, hogy más bolygón, még sör sem kapható

Hírek
Hírek

Hatalmas sikerrel zárult az Artisjus Songwriting Camp 2020

Inspiráló környezet, tehetséges dalszerzők, fantasztikus dalok


2020. március 4-6-ig az Artisjus Songwriting Campre összesen kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy három napon át közösen alkossanak. A tábor kultúrmissziója, hogy fellendítse a magyar zenei exportot, beindítsa a hazai és a nemzetközi zenei élet tehetségei közötti aktív együttműködést.


Zeneszerzők, szövegírók és producerek érkeztek Budapestre a világ különböző pontjairól, köztük az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Belgiumból, Ausztriából és közép-kelet európai országokból, hogy magyar dalszerzőkkel közösen alkossanak. Három napon keresztül a budapesti Petneházy Club Hotelben hét berendezett produceri stúdióban merülhettek el a kreatív munkában úgy, hogy közben kizárhatták a külvilágot


A tábor magyar résztvevői voltak: a junior Artisjus-díjas Törőcsik Kristóf (Margaret Island); a számos magyar és külföldi hírességgel együtt dolgozó  Závodi Marcel (Zävodi); többek között Wolf Kati Szerelem, miért múlsz? angol nyelvű verziójának szövegírója,  Johnny K. Palmer; a fesztiválkedvenc hip-hop formáció, az NB énekesnője, Péterffy Lili; a Belauban is közreműködő énekes-dalszerző, Szécsi Böbe, a Neoton Sztárjai, a Groovehouse és a Blue Tips dobosa,   Heatlie Dávid; A Dal című műsorból is ismert The Sign zenekar frontembere, Czinke Máté.


A szervezők minden nap más és más csoportokba osztották a 21 résztvevőt azért, hogy minél több zenei alkotó tudjon kapcsolódni és inspirálódni egymás ötleteiből. A feladat mindennap az volt, hogy a nap végére egy-egy megadott témához dalkezdemény vagy akár kész dal szülessen. Az első nap témája a KÖRNYEZET, a második napé a SÖTÉT hangulat, a harmadik napon pedig a JÁTÉK kifejezés adott kezdő inspirációt a résztvevők számára.


Egyik nap sem volt kifejezett elvárás a piacképes zenei anyag elkészítése. A cél inkább az volt minden esetben, hogy a zenészek egymásra hangolódjanak és jövőbeli gyümölcsöző szakmai kapcsolatok alakuljanak ki közöttük. Hála a közösségi médiának, a jövőbeli kapcsolattartás ma már nem probléma. Nem most kell tehát slágert írni, de könnyen elképzelhető, hogy olyan nemzetközi alkotói közösségek alakulnak itt ki, akiknek dalát jövő nyáron már több országban játsszák majd a rádiók.


„A nemzetközi siker felé vezető úton az első fontos lépés egy igazán átütő dal. A dalszerzők a zene origói, az ő munkájuk az alap, amire a zenei iparág épül. A dalszerzés világszerte egyre inkább az együttműködésről, a szerzői közösségekről szól. Nekünk annyi a dolgunk, hogy összehozzuk a közép-európai dalszerzőket egymással és a külföldi alkotókkal” – magyarázza a tábor küldetését Czutor Zoltán szervező, dalszerző-énekes.


Számos kezdeményezés, így például a DEX Dalszerző Expo  indult azzal a céllal, hogy Budapestet a könnyűzene regionális központjává tegye. Az Artisjus 2018-ban és 2019-ben Budapestre hozta az ABBA egyik tagjának (Björn Ulvaeus) kezdeményezéséből született svéd dalszerző tábort. Szintén az Artisjus támogatásával 2017-ben és 2018-ban a Zeneszöveg.hu szervezte a Songbook Songwriting Camp rendezvényeket. Ez a sorozat 2020-tól Artisjus Songwriting Camp néven folytatódik.