dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
bEne: Durva film (km. tom)

bEne - Durva film (km. tom)

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: bEne
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 7, összesen 4873 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Durva film (km. tom)

Nem mindenki szereti a tv-t, köztük én sem mert tudom, hogy félnék
A sok szartól, ami benne zajlik, de a legszarabb film, amit te is átélnél
Már elkezdődött, mikor megszülettél, itt nem tudsz kimenni a szünetnél,
Megerőszakolnak a szüretnél, mi az amit te is beszüntetnél?
Gyere büntessél, gyere tüntessél, gyere itt vagyok virágot ültessél,
Ha már a szép szó nem segít legalább egy szép képet a szemekbe ültetnél,
Hogy nyugodtan ülhessél, az kell, hogy bármit eltűrhessél,
És akkor a fotelodban nem vágják el torkod, hogy megszűnhessél
Létezni...főszereplőként fogod végezni, happy end nélkül szenvedni,
Megtanulsz hidd el, hiába érzed, hogy tudnál nevetni szeretni
Néha, mint a béna,te se veszed észre, hogy ő az a tégla,
Aki még ma képes arra, hogy feladjon téged egy-két önérdekű célnak,
Elszakadt a cérna, én már nem bírom tovább, hogy mindenki vak,
Mert senki nem látja, de mindenki nézi, hogy ki mit tesz, mit hova rak,
De tudd, hogy vannak írok, vannak rendezők, vannak boldog könnyek,
És igaz történetű íratlan forgatókönyvek

Az élet egy játék, hát ügyesen játsz még
Míg élsz, mert rád fagy a kép,
Mikor a sikoly az utcádba ér,
A kasza után már csobog is a vér,
De ne félj mert eljön a vég,
Ahol a horror érzése egy vény,
Beforr a szád és nincs már kit hívj,
Rájössz ez csak egy durva film

Kapsz egy csókot, hopp egy filmes jelent, kapsz egy bókot, mi szétdurrantja eredet,
Érzed, hogy elért a szeretet téged és mondod, hogy ilyen csak a filmekben szerepel,
Van benne igazság - gondold csak végig - álomvilág vagy a való világi jelened
Lehetne ez, melyben te meglelted szeretted? de egyszer lesz egy-egy be nem jelentett
Jelenet, csak te benned, te éled át mint a saját szereped,
Ez a te kereszted, mint ahogy másé is, "én nem vagyok gyenge" de hát még is
Csalódtál, látod ilyen mikor nem álmodtál, ez az gyerünk más életet átkozzál
Mintha az valós lenne és nem menekülnél, hogy te magad megváltozzál,
Na igen tátott száj, ki gondolta volna veled is megtörtént pár zsoltár,
Parázva állsz hozzá, sötét van szaladsz az erdőben mindenhol bőrfoszlány,
Árnyékok mindenütt körbevesznek, ugyan az-e istenük
Mint aki neked? vajon e világiak-e azok akik ott szarakodnak veled?,
Te magad sem tudod, de hisz nem is érdekel, hol van a kiút, bármerre nézel el
Nem találod te sem, magad sem tudod hol vagy de a világító vérszemek
Csak arra várnak, hogy egyszer megmozduljál, hogy elinduljanak és pórul járj,
"ez velem nem történhet meg" de látod, magadból kifordultál

Az élet egy játék, hát ügyesen játsz még
Míg élsz, mert rád fagy a kép,
Mikor a sikoly az utcádba ér,
A kasza után már csobog is a vér,
De ne félj mert eljön a vég,
Ahol a horror érzése egy vény,
Beforr a szád és nincs már kit hívj,
Rájössz ez csak egy durva film

Ott van a nő aki elhagyna bárkit, mert tovább kell állnia, hiába mit állít,
Hiába mit mondott, neki az számít, hogy elérje célját, hé állj itt meg!
Remélem emlékszel; önérdekű célok az első verse-ben,
És akkor jön, hogy nem vagy te gyenge, mert megszerezted, kiért szíved még verne,
A szerelem verme téged is elnyelt, mert elhagyott téged és el lettél veszve,
Hehe na persze, nem engedsz belőle de ő hideg vérrel lelőne,
Földel elfödne, szaladj ember szedd a lábad gyerünk már ordítsál!
Tőr van a kezébe, mit a hátadba döfne és hidd el, hogy a mérete orbitál!
Ne merj szólni rá, falkában járnak és csak a többit is felkelted,
Egyszer csak egy fény nyalábot meglátsz és azt hiszed, hogy oda majd elrejted
Magad, apám mekkora paraszt és még ő mondja, hogy izmokat dagaszt,
Figyelj ember, nem lehetsz ekkora seggfej, hogy azt sem tudod, hogy mit akarsz,
Maradj a seggeden, dögölj meg légyszíves, minek futnál ha úgy sem vagy túl jól?!
Rohadjon húsod, tépje ki szemed egy holló, vágd el egy szilánkkal torkod,
Hogy megkönnyítsd dolgod! na és másét de, hogy rontsak a dolgon figyelj mit mondok:
Ez nem ér véget, ez dráma, ez horror...

2x:
Az élet egy játék, hát ügyesen játssz még
Míg élsz, mert rád fagy a kép,
Mikor a sikoly az utcádba ér,
A kasza után már csobog is a vér,
De ne félj mert eljön a vég,
Ahol a horror érzése egy vény,
Beforr a szád és nincs már kit hívj,
Rájössz ez csak egy durva film

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál