Előadó: | Első Emelet |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Bogdán Csaba |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | New Wave |
Címkék: | Keressük! |
Korán reggel kelek én fel,
Épp, hogy delet nem ütnek.
Egész nap csak unatkozom,
Nincs mit tenni, elmegyek.
Hová menjek? Nem is tudom,
Mi lenne a teendő.
Megnézem a kaktuszomat,
Igaz, kicsi, majd megnő.
Refrén:
(Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha)
Haa-la-la-la-la-la-la-laaa
Haa-la-la-la-la (2x)
Nem a legjobb időtöltés,
Ha üldögélek egész nap.
Megnézem a kaktuszomat,
Elmegy talán virágnak.
Miután ezt elvégeztem,
Visszafekszem aludni.
De mivel már ezt is unom,
Mondd, mit kéne csinálni?
Refrén
Töröm, töröm, töröm a fejem (4x)
Refrén
Töröm, töröm, töröm a fejem (4x)
Refrén
Azt hiszed, hogy bolond vagyok,
Pedig ez az igazság.
Tehetetlen pali vagyok,
Kaktuszomon sincs virág.
Mit tehet az ilyen ember,
Felköthetné önmagát,
De mivel nincs kötele, hát
Kidobja a kaktuszát.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál