dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Gate of Darkness: Hívó szavam

Gate of Darkness - Hívó szavam

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Gate of Darkness
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 2724 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Hívó szavam

Döngetem a földet, döngetem a fát.
Fenyõk zúgják ezer év dalát.

Hol van már a Tarchán? Hol van már Kusán?
Jöjjön el a Horka, Ménesek hátán!

Tanítsák újra napnyugta honát,
És tiporjátok sárba tudatlan barmát!

Járja táncát a SÁMÁN, turáni nyelvén rontás,
Bércek nyögjék, puszták sírják tömjének súlyát!

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Irie Maffia: új dal, klip + készülnek a 20. jubileumi évre

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.


Irie Mafia-dalszövegek itt.



 

Magyarországon kevés olyan ember van, aki ne találkozott volna még az elbűvölő Sena Dagadu egzotikus hangjával és a vele egy csapatot alkotó szupergrouppal, azaz az Irie Maffia zenekarral. Elég csak olyan slágerekre gondolnunk, mint a ’Hajnali Kör’, a ’Bajnok’ vagy akár a ’Volt egy álmom’, amik a trendekkel folyton szembe menő zenekar számára országos népszerűséget és egy Fonogram díjat is hoztak. A zenekar állandó vendége a magyar zenei fesztiválok nagyszínpadjainak, de ugyan olyan magabiztossággal mozgat meg 10.000 fős városi napokat is, köszönhetően közel húsz éves színpadi rutinjuknak és zenei összetettségüknek.



 

Néhány nappal ezelőtt jelent meg az együttes legújabb kiadványa ’Mellettem’ címmel, ami kiválóan érzékelteti miben is rejlik a zenekar sikere. Az új dal témáját tekintve a társas lét könnyebbségét és szépségeit járja körbe. A dalszöveg komolysága mindenképpen szokatlan a zenekartól, de - köszönhetően a hangszerelésnek és Sena nemzetközi színvonalú hangjának – a zenekarnak ismét sikerült újabb pozitív, hiteles és abszolút szerethető, az első hallásra belénk ragadó slágert alkotnia. A dal mellé készült látványos videóklipben Kondákor Panka és Bari István táncosok készítettek egy a dal szövegét lekövető tánckoreográfiát, amit AI technológia egészít ki. Mind a két táncos a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves fizikai színház rendező és koreográfus szakáról érkezett.

 

A zenekar idén terveik szerint elmegy az ország lehető legtöbb pontjára, hogy aztán szeptembertől elcsendesedjen és stúdióba vonuljon befejezni a következő nagylemezüket, ugyanis az Irie Maffia 2025. márciusában tölti be 20. évét és ennek apropóján jubileumi nagylemezzel és életük eddigi legnagyobb szabású koncertjével tér majd vissza.

 

A ’Mellettem’ egy érett, hamarosan két évtizedes jubileumi évre készülő zenekar újabb slágere, ami minden bizonnyal idén nyáron sok helyen szembe fog még jönni velünk.




 

Fotók: Irie Mafia