dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Odupla: Könnyű pénz (km. Turha)

Odupla - Könnyű pénz (km. Turha)

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Odupla
Album: Keressük!
Szövegírók: Odupla
Szénási Attila
Takács Ottó
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 4, összesen 11163 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Könnyű pénz (km. Turha)

[Odupla]
Kimérek gyorsba haveroknak pár száz grammot
Megbaszom a gádzsit, nálam hallhatsz hangot
Kimérek gyorsba haveroknak pár száz grammot
Kimérek gyorsba haveroknak pár száz grammot

Kimérek gyorsba haveroknak pár száz grammot
Megbaszom a gádzsit nálam hallhatsz hangot
Szétváglak téged, ahogy Ati ezt az alapot
Pénzből Én már rég lefektettem az alapot
Megpaklizom a kártyát osztok neked lapot
Az emberem nyer és megfelezzük a hasznot
A kurvákra az osztásom lassan már kész haszon
Hallgatnak a szavamra és hagyják, hogy hasson

Mocsok a világ és még mocskosabb az élet
Mindenki elcsábul haver a könnyű pénznek
Teszed a dolgod, mintha ez megszokott lenne
De belülről tudod ez úgy sincs rendbe

Mindenhol smekkerek vannak már lent a téren
Mindegy, hogy drogot árulsz vagy kocsit törsz fel éppen
A vamzerok nem alszanak az ablakból néznek
Még azt is elhiszem róluk, hogy ők is tépnek
Az infókért kemény pénzt kérnek
Vagy szabad teret kapnak, kik könnyebben élnek

Mocsok a világ és még mocskosabb az élet
Mindenki elcsábul haver a könnyű pénznek
Teszed a dolgod, mintha ez megszokott lenne
De belülről tudod ez úgy sincs rendbe

De ember most félre a tréfát
A bizniszben mi nem ismerünk tréfát
És ha kivagyunk akkor meg elszívunk egy fát
Kertek alatt járunk úgy, hogy senki se lát
Basztatnak az emberek, hogy melózzak folyton
Pedig úriember módjára vezetem a boltom
Adok veszek nálam kemény üzlet folyik
A tiszta cuccból a piszkos pénz befolyik

Mocsok a világ és még mocskosabb az élet
Mindenki elcsábul haver a könnyű pénznek
Teszed a dolgod, mintha ez megszokott lenne
De belülről tudod ez úgy sincs rendbe

Az összes magyar mc kapja be a faszom
Kimerek állni haver itt van az arcom
Ha elkap a szavam akkor porig éget
Itt csak telnek a percek és jön az ítélet
Fájdalom most ez a valós élet
Bármi meg történhet velem amíg élek
Februári hónap remélem érzed
Fhészek a háztetőn ugye ezt érted
Februári hónap remélem érzed
Fhészek a háztetőn ugye ezt érted

Mocsok a világ és még mocskosabb az élet
Mindenki elcsábul haver a könnyű pénznek
Teszed a dolgod, mintha ez megszokott lenne
De belülről tudod ez úgysincs rendbe...
Ez úgysincs rendbe...
Ez úgysincs rendbe...
Ez úgysincs rendbe...
Ez úgysincs rendbe...
Ez úgysincs rendbe...
Ez úgysincs rendbe...

[Turha]
Én a kezdetektől fogva testvérem be voltam állva
Mit menősködsz a cuccoddal? Há mi vagy Te egy páva?
Ékeskedsz a tolladdal, de csituljon a lárma
Egyértelmű én vittem, nem kell ide párbaj
Beleuntam abba mindig én tartom a hátam
Ha tudod a számom akkor jöhetsz hozzám azonnal
Minek panaszkodsz? Ne foglalkozz egy barommal
Megmondtam, hogy milyen ilyen, nem hittél nekem
Itt vagyok, de nem veletek, mert el ígérkeztem
Mi lett velem? Elvette az eszem
De képbe vagyok tesó, a lélek a testben
Amíg én oda mondom haver addig te fested
Tiéd az feslett, az enyém az flash lett
Abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed

Mocsok a világ és még mocskosabb az élet
Mindenki elcsábul haver a könnyű pénznek
Csak teszed a dolgod, mintha ez megszokott lenne
De belülről tudod ez úgy sincs rendbe

Abba vagytok szarságokkal elnyomhattok engem
De leszarom gyerekek rég nincs ehhez már kedvem
Ha mások nem akkor, majd Én érlek tetten
Egy gyors össze kocc biznisz csere azt mentem
Vedd el és a pénzt ide, azt mehetsz tovább
Uccai Egyetem, ez nem a te iskolád
Februári hónap remélem érzed
Fhészek a háztetőn ugye ezt érted
Ezt érted? Hát nekem nem úgy tűnik
Beérkeztek a fülesek az egész bűzlik
Spanoljon le veled, aki ezt eltűri
Sok voltál nekem, tudod össze foglak gyűrni
Haver Fhészek, Gyilkos Február
Én az a gyerek vagyok, aki gagyikat kiutál
Amúgy...Amúgy...Könnyű pénz

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál