dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Kadlott Karcsi: Szexi Nóták 2.

Kadlott Karcsi - Szexi Nóták 2.

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Kadlott Karcsi
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 7, összesen 11535 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Szexi Nóták 2.

Tegnap Sári beleült az ölembe,
Nóta közbe nyögdécselt a fülembe.
Eszelősen nagytestű ez a lány,
Az arca még azóta is halovány.
Egyik este belestem az ablakon,
Persze Sári fekszik ott a sezlonyon.
A házam döfködte őt serényen,
Nincs is még egy ilyen lány a megyében.


Sári, Sári megkaphat akárki,
Koldus vagy királyfi mindegy neked.
Gróf és márki, kubikus vagy bárki,
A lábaidat mindenkinek szétteszed.


Lent mulattunk múlthéten egy pincében,
Sárika is meg volt hívva estére.
Én csak lestem hogy mi jutott eszébe,
Józsi nyelét tartotta a kezébe.
A Józsi meg azt sem tudta mit tegyen,
El se tudta képzelni hogy nős legyen.
Még is így lett mert a Sári begárgyult,
S addig szaporázta amíg elájult.


Sári, Sári megkaphat akárki,
Koldus vagy királyfi mindegy neked.
Gróf és márki, kubikus vagy bárki,
A lábaidat mindenkinek szétteszed.


szóló...


Isten bizony most jövök a hentestől,
Sári éppen ott van egész testestöl.
Bent vannak a nagy hűtőbe egészen,
Így a hentes ordítozhat merészen.
Levettem a horogról egy lapockát,
Eddig biz az ilyet ingyen nem adták.
De miután nem volt kedvem fizetni,
Igyekeztem a boltból elsietni.


Sári, Sári megkaphat akárki,
Koldus vagy királyfi mindegy neked.
Gróf és márki, kubikus vagy bárki,
A lábaidat mindenkinek szétteszed.


Úgy szokta hogy este mindig sétálgat,
Ilyenkor magával visz egy széklábat.
Az utcán a férfi jön tántorogva,
Addig veri míg rá áll a dologra.
Az orvoshoz szombatonként látogat,
Nincs sok idő gyorsan szét a lábakat.
Végeznek is 13 perc alatt,
Ne várjanak a betegek túl sokat.


2x:

Sári, Sári megkaphat akárki,
Koldus vagy királyfi mindegy neked.
Gróf és márki, kubikus vagy bárki,
A lábaidat mindenkinek szétteszed.


szóló...


Nincsen ingem se gatyám,
Lopott pokróc a ruhám,
Mit csináljak csavargónak születtem.
Olvasni azt nem tudok,
Amit tudok ellopok,
Állandóan két zsaru jár mögöttem.


Széna az én nyoszolyám,
Hideg víz a vacsorám,
Nem ismerem anyámat sem apámat.
Nincsen nekem haverom,
Nem is nagyon akarom,
Senkiért se töri szívem a bánat.


Ahányszor csak esik mindig elázok,
Lehet hogy tán száz évig is elállok.
Nekem nem kell se kocsi se esernyő,
A lakásom nem más mint egy fateknő.


Széna az én nyoszolyám,
Hideg víz a vacsorám,
Nem ismerem anyámat sem apámat.
Nincsen nekem haverom,
Nem is nagyon akarom,
Senkiért se töri szívem a bánat.


szóló...


Ahányszor csak esik mindig elázok,
Lehet hogy tán száz évig is elállok.
Nekem nem kell se kocsi se esernyő,
A lakásom nem más mint egy fateknő.


A kocsmába bemegyek,
Ismernek már engemet,
Nem szólok csak rábökök a hordóra.
A csapláros mosolyog,
Egy szóval se acsarog,
Kitölti a boromat a korsóba.


Felcsendül egy hegedű,
Ó hogy vigye el a nyű,
Nem tudok a lábaimra vigyázni.
Gyere édes hugicám,
Töltsd tele a kupicám,
Megmutatjuk hogyan kell ezt csinálni.


Jócskán iszom még ha nem az enyém is,
Jön a góré azt mondja hogy egyél is.
Jókedvűen veregeti a vállam,
Pedig tudja nincs egy fillér se nálam.


A kocsmába bemegyek,
Ismernek már engemet,
Nem szólok csak rábökök a hordóra.
A csapláros mosolyog,
Egy szóval se acsarog,
Kitölti a boromat a korsóba.


Jócskán iszom még ha nem az enyém is,
Jön a góré azt mondja hogy egyél is.
Jókedvűen veregeti a vállam,
Pedig tudja nincs egy fillér se nálam.


Felcsendül egy hegedű,
Ó hogy vigye el a nyű,
Nem tudok a lábaimra vigyázni.
Gyere édes hugicám,
Töltsd teli a kupicám,
Megmutatjuk hogyan kell ezt csinálni.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál