dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Szabó József: Vándorcirkusz

Vándorcirkusz

I.vers.Egy vándorcirkusz ócska padján ültem egyszer én,csak ámultam csak bámultam mint apró kis legény.Elkábított,elcsábított a fényes csillogás,még álmomban is megjelent a sok komédiás!

Nem láttam én,hogy rongyosak,hogy mindegyik szegény,csak vonzott-vonzott szüntelen a taps s a lámpa fény.Mikor elvonult a cirkusz egy szép nyári délután,én búcsú nélkül hagytam el a drága jó anyám!

REFRÉN I.-es
Szívemben elvonult egy régi-régi nyár,Kezemben miden este szol egy kis gitár,az élet állt elöttem,a fény s a csillogás,boldogan dalolt egy kis komédiás.

II.vers
Mit bántam én hogy éhezem hogy rongyos lett ruhám,mit bántam én hogy éjszakánként sír a jó anyám,szerelmes voltam akkor én s a nyár is úgy virult,egy komédiás lányért a szívem lángra gyúlt.
Az asszonyom lett és a csókja lett az életem a cirkusznál is többet ért az én kis gyermekem,ha rágondoltam vígabb lett az esti nóta szó s úgy éreztem víg komédiásnak lenni jó!

REFRÉN I.-es.....

III.vers
Az évek múltak csendesen s egy őszi délután,egy kis szobában bánataba meghalt jó anyám,az asszonyom a csókjait rég másnak adja már,s egyetlen kis gyermeke ki tudja merre jár.
Bohóc ruhám is megkopott és rongyos már nagyon,fáradt ráncok ülnek mar a festett arcomon,Szememnek fénye megfakult s hajam egész fehér,a vén gitár már meghasadt és holnap nincs kenyér.

REFRÉN II.es
Szívemben elvonult egy régi-régi nyár,kezemben fájdalomtól szól a vén gitár.Illúzió csupán a fényes csillogás,álmodozva dalol egy nagy komédiás


...a vén komédiás

Hírek
Hírek

Lábas Viki profi tánccal lepett meg minket a Margaret Island új klipjében

A Senki nem felel c. dalukhoz forgatott klipben Lábas Viki énekesnő egy fiatal, profi kortárs balettáncossal, Vincze Lotárral mutatja be egy párkapcsolat dinamikáját.

A dalt élőben február 5-én, az Akvárium klubban hallhatja majd a közönség. KATT IDE!

A Margaret Island első táncos klipjének képi világát Szeleczki Rozália rendező és Czár Gergely koreográfus álmodta meg, amiben Viki nem félt kilépni a komfortzónájából: életében először kísérletezett a kortárs tánccal.

A klipforgatást megelőző próbafolyamat során Lábas Viki heteken át rendszeresen járt le a táncosok szegedi próbatermébe, elmondása szerint azonban minden perc megérte, rengeteget adott neki a közös tánc: “Bár mindig is szerettem táncolni, magam is meglepődtem, milyen óriási élményt szereztek számomra a hosszú próbanapok Lotárral és a koreográfusunkkal, Gergővel, akiknek nagyon hálás vagyok, hogy amatőr létemre is szívesen fogadtak engem, és a legnagyobb türelemmel biztattak a nulladik perctől kezdve”, mesél erről az időszakról Viki. “Már nevetve emlékszem vissza az őrületes izomlázra, amit a 3-4 órás próbák után éreztem, most értettem meg csak igazán, mit jelent a ‘tetőtől-talpig’ kifejezés… Kemény volt, de nagyon szeretem a végeredményt. A tánc pedig valódi terápia volt számomra, imádnám, ha valamilyen formában be tudnám építeni az életembe a későbbiekben!”