dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
peARCe: Vérzőszív(Dettusz, Pearce, Peety)

peARCe - Vérzőszív(Dettusz, Pearce, Peety)

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: peARCe
Album: Keressük!
Szövegírók: Kasi Sándor
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 4, összesen 10552 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Vérzőszív(Dettusz, Pearce, Peety)

Dettusz)
Harcoltam én már rég érted eleget
De ennek a harcnak mára már vége lett
Nem bírtam én már a sok szenvedést
Mintha a szívembe szúrtál volna egy kést
Te nem tudod ez az egész milyen egy szar érzés
Szerethettél volna, ez nagy kérés?
Próbálom túltenni magam én rajtad
De a szívem még most is másra hallgat.
Eltűnnék én szívesen most a picsába
De ez lenne az érzések megoldása?
Nem, nem fogok eltűnni
és ezt most kezd majd szépen-lassan eltűrni.
Lehet, hogy a harcot már rég feladtam
De az érzéseimet soha nem tagadtam
A mai napig nem tagadom amit érzek
De ha így megy tovább, lehet elvérzek
Ezt az utat végig kellene járnom
De vége az egésznek, már nagyon bánom
Mert szerettelek és szeretni is foglak
Ez az érzés nem múlik el egy nap alatt
A szívem most darabokra tört
Mintha beleszúrtak volna egy jó éles tőrt
Nem fogok bedepizni ezek után
Viszont most egy új élet vár majd én rám
Összeszedtem a gondolataim,
És most leírtam az érzéseim
Lehet, hogy szánalmas ez az egész
De én már boldog leszek ezek után és kész


(Refrén)
Szerelem Boldogság megértés és bizalom
Gyűlölet csalódás átverés nincs irgalom
hiába keresem nem találom a vígaszom
kegyetlen játék de ezt a számot még itt hagyom
ha padlora kerülsz majd reményt ad neked
mikor nincs ki szeret és nincs senki veled
gondolj majd erre mikor te szíved szakad szét
mikor szerelmed emlékei bolyongnak szanaszét

(Pearce)
Beszőtte a szerelem a mai világ szellemét
Mindig arra vágysz, hogy csak a párod mellett légy,
Mert olyankor mindig elmúlnak a bajok,
És elhalkulnak a fülekben a beszűrődő zajok.
A nemek egymás ellen küzdenek a másikért,
Hogy ki lesz az a végén, aki majd a szívnél célba ér,
És lejátszódik a testben egy olyan pillanat,
Ami odabent egy életen át a lélekhez ragad.
Megeshetett volna hogy én is szerelmes legyek,
De ezt megakadályozták azok a híres csalódás hegyek.
Mert ahány lánynál én már próbálkoztam az életben,
Azt már akár számolni sem lehetne fényévekben.
Mert a kapcsolat ne a megcsalásról szóljon,
Ha csak nem az ott a cél, hogy érte a vér folyjon.
Ez a szöveg azért lett hogy tudd mit kell tenned,
Mert valahol, valaki biztos bízik benned.
peARCe csak eldalolta mi is az a szerelem
én ezt a barátsággal soha, össze nem keverem
lehet könnyű lett volna, ha előbb feladom
de mégis szeretni foglak mindig, csak ezt sorolom
nem könnyű most, ezt én sem állítom
a fájó, vérző szívet magamnak én nem áhítom
ha nem is veszitek ezt most komolyan
igen neked, neked írtam a dalomat.

(Dettusz)
Hiába imádlak, hiába szeretlek,
más nézi tűzét ragyogó szemednek.
Elűzted az álmom, mert másé az ajkad,
tiéd volt a szívem, de te nem akartad

(Peety)
amiről szó volt az előzőkben azt hiszem az a szerelem
ezt látom most sok más dolog mellett a te szemedben
ez az a dolog ami perc alatt csinál az emberből állatot
de mivé válsz amikor rájössz szerelmed csak álltatott?
én tudom mert a csalódásaim számai egyre csak nőnek
de mit csináljak ha pont én nem kellek a nagy Ő-nek
egy élet is kevés arra hogy végre megértsem a nőket
pedig látom a boldog párokat de nem értem őket
akár hányszor éreztem, akár hányszor szerettem
álomvilágban élhettem, de sajnos föl kellett ébrednem
mert az érzések felett végül mindig győz az értelem
de hogy mért csalódok mindig máig nem sikerült megértenem..
mert én egyszer képes voltam még szeretni régen
de az hogy ez örökre eltűnt látom jeleit az égen
örök szürkeség a nap nem bújik ki a felhők közül
örök sötétségben csak a remény maradt eszközül
túlélek és várom csendben azt a szebb holnapot
amiről minden mese vagy gyönyörű vers dalolt
várom a pillanatot amikor újra szeretni tudok
mikor megtalálom őt aki mellett szívem nyugodt
aki mellett nem abbol áll a kapcsolat hogy csak kúrok
nincs érzelem ami összetart már túlságosan unom
a szerelem egyoldalúsága túl sokszor küldött le
de majd megtalálom a boldogságot mert különben
hiába enyém az egész világ igazából nincs semmim
ha nincs mellettem valaki akkor nincs mit tenni
neked meg ajánlom figyeld ahogy szíved jelez
sír, ordít, nevet, nézd ahogy szeret...

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál