dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
SmilerZzz: Kívánj egy új napot!

SmilerZzz - Kívánj egy új napot!

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: SmilerZzz
Album: Keressük!
Szövegírók: Senda
Just D
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 6, összesen 2553 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Kívánj egy új napot!

Déé:
kettő az egyben...van mikrofon meg szó...
oda adom ingyé, bár az ára nem olcsó..
gondolatok órán..meg délután és éjjel
akármerre járok szavak szakítanak széjjel

nem tegnap voltam..újszülött csecsemő
de messze még a vég... várhat a temető...
sokszor elfajúlt..az aknakereső...
így szétrobbantam mint egy tank lőtte mező

ááúúcs..mondtam de tovább álltam nyomban...
nem néztem hátra..nem volt senki a nyomamban
mentem de nem volt künnyű minden lépés...
megválaszolatlan még pár elfelejtett kérdés..

hogy mi vezet..és tényleg mi irányít?
hisz sötétben állok egy lámpa se világít..
lemerült az elem na meg kiégett az izzó
nem látok túl sok újat...de mutassál ámígó..


-------------------------------------------------------------
Senda:
Elfogadom a teóriát miszerint nincsen másik kezdet
Ez lett ebből kell majd csinálni több ezret
Hogy hatékonyan guruljon tovább a gépezet
Amíg rímekkel rakod az ég felé a két kezed

A város tengerében ahol rengeteg az álca
Emberek az utcákon kezükben varázspálca
Ezüst tálcán rohannak egyenest a pácba
Nem csak lárma a halál utolsó tánca

a magasba fel addig a szívem úgy ver
haver mint gyilkos kinek több hulla kell
nem csőre csak beatre töltve a rímfegyver
így ami van most majd a földön hever

egyik felem nevet, másik már csak sírni tud
Attól hogy futok nem biztos hogy előbbre jut
A kérdés a kérés a válasz ismétlése
Két kezem össze rakom vagy talán mégse

De élet éles kése a szívembe véste
Ha a válasz későn jönne, ne mond hogy mégse
És Te? Egy szép nyári este
újra megtalálsz Új vászonra festve

refrén:
Kezeket az ég felé ha kell az új tegnap
Kezeket fel Ha a holnap is lent hagy
Kezeket fel ha ma is csak a holnapot
Akarod csak fel és kívánj egy új napot

Kezeket az ég felé ha kell az új tegnap
Kezeket fel Ha a holnap is lent hagy
Kezeket fel ha ma is csak a holnapot
Akarod csak fel és kívánj egy új napot

Senda:
pár darabka a múltból pont elég lehet arra
hogy tudjam mit nem kéne kiragasztani a falra
mikor balra mentem a jobb lett világos
a középút maradt ugyanolyan káros

Hiába röhögsz, ha belül nem érzed
Tegyél rendet ott és nem ér el az enyészet
Az I-re pontot, de csak pont ott ahol elrontott lett
Szerezd vissza, amit az élet elvett

Ne többet, csak ami neked is jár
Minek az öntet, ha a torta nincsen már
Hiába adsz kulcsot, ha ledőlt a kártyavár
Bár ha újra építed, hát megint láthatnál.

megmenteném a világot amit az idő már kirágott
de olyat meg ki látott hogy rosszra Én virágot
kínálok elegem van abból hogy csak állok
elegem van abból hogy tétlenül várok

Déé:
hát jah...(hééj) a szitu kiborító
mint kuka amiből a szemét kivirító...
elegem van abból hogy belep már penész
tennék ellene csak baromira nehéz...

az egész tiszta vicces mint a klubb a showder...
ha leégett a cigid akkor haver tényleg nyomd el...
nem ér rá már semmi..minden tényleg most kell
kiborult a bili..úgyhogy ideje hogy moss fel...

csőstűl..jön házhoz a baj...
elég gáz ha szinte ömlik a..
tré..-fás ha egy éleskés kés
idő előtt szúr szét mint a kegyelem döfés...

upsz...úgyfest jobb lesz ha futsz..
de sajna nem fix hogy előbbre jutsz...
mi a fa'?? szomjas a sikerre mindenki
tényleg nem fejezhetném más szóval szebben ki

valaki jolvan...de a nagyja rémesen
romlik a helyzet úgy látom vészesen
ha legvégül az lesz hogy tényleg szétesem
egy hang majd fel ébreszt "jó reggelt édesem"

refrén:
Kezeket az ég felé ha kell az új tegnap
Kezeket fel Ha a holnap is lent hagy
Kezeket fel ha ma is csak a holnapot
Akarod csak fel és kívánj egy új napot

Kezeket az ég felé ha kell az új tegnap
Kezeket fel Ha a holnap is lent hagy
Kezeket fel ha ma is csak a holnapot
Akarod csak fel és kívánj egy új napot

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál