Előadó: | Pecérek |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Ének:
Kisbecskerek, nagybecskerek,
Megtudtam hogy a galambom nem szeret.
Kisbecskerek, nagybecskerek,
Megtudtam hogy a galambom nem szeret.
Becskerektől nem messze van szent mihály,
Összevesztek a legények a pipán.
Kisbecskerek, nagybecskerek,
Megtudtam hogy a galambom mást szeret.
szóló...
Bemondás:
A te lábad nagyon szőrös,
Énekeljük megy a gőzös!
Ének:
Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára,
Kanizsai, Kanizsai állomásra.
Elöl ül a masinista,
Ki a gőzöst, ki a gőzöst igazítja.
Elöl ül a masinista,
Ki a gőzöst, ki a gőzöst igazítja.
Volt szeretőm, volt szeretőm 13-om,
10 elhagyott, 10 elhagyott, maradt 3-om.
2 megcsalt maradt még 1,
Azt az 1-et, azt az 1-et én csalom meg.
szóló...
Ének:
Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára,
Kanizsai, Kanizsai állomásra.
Elöl ül a masinista,
Ki a gőzöst, ki a gőzöst igazítja.
Elöl ül a masinista,
Ki a gőzöst, ki a gőzöst igazítja.
Bemondás:
A gőzösön nincsen fék,
Énekeljük az a szép!
Ének:
Az a szép, az a szép,
Akinek a szeme kék, akinek a szeme kék.
Az a szép, az a szép,
Akinek a szeme kék, akinek a szeme kék.
Lám az enyém, lám az enyém sötét kék,
Még sem vagyok a babámnak elég szép.
Az a szép, az a szép,
Akinek a szeme kék, akinek a szeme kék.
Lám az enyém, lám az enyém sötét kék,
Még sem vagyok a babámnak elég szép.
Az a szép, az a szép,
Akinek a szeme kék, akinek a szeme fekete.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál