dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Roma nóták: Hej, cigányok gyertek hát velem

Roma nóták - Hej, cigányok gyertek hát velem

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Roma nóták
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 2, összesen 9513 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Hej, cigányok gyertek hát velem

Hej, cigányok gyertek hát velem
Nézzétek, a táncot hogy verem
Sukár csávó gyere hát velem
Szól a zene, nem bírtok velem da-da-da

Jaj, te roma csávó mit tettél velem
Megrontottál, jaj Istenem
Bánatomban leiszom magam
Utána meg járom az utam da-da-na

Hoj doj doj doj
Hoj na-na na-ri na-na
Hoj na-na na-ri na-na
Hoj na-na na-na na-na
Hoj na-na na-na na-ri na-na-na
Hoj na-na na-na na-ri na-na-na

Az én uram jó cigány
Nincs is olyan prímás tán a világon
De amit keres megissza
Mindig reggel jár haza a kocsmából

De mondtam néked, te kutya cigány
Hogy ne járj haza reggel nyolc után
Meglátod, felülök a vonatra
Itt hagylak oszt hazamegyek Naményba
De mondtam néked, te kutya cigány
Hogy ne járj haza reggel nyolc után
Meglátod, felülök a vonatra
Itt hagylak oszt hazamegyek Naményba

Namény felé visz az út
De a szívem Pestre húz, mit csináljak?
Így nem tudom, hogy mit tegyek
Ha elhagyom vége lesz a cigánynak

De kinézek a vonat ablakán
Az uram szalad a vonat után, azt mondja:
Ugorjál le feketém
Vakuljak meg ölbe viszlek haza én

Mert kinézek a vonat ablakán
Az uram szalad a vonat után, azt mondja:
Ugorjál le feketém
Vakuljak meg ölbe viszlek haza én

De ellopták a fehér lovam a cigányok
Átfestették, úgy adták el a zsiványok

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Nyáron újra fesztiválhelyszínné változik a veszprémi Gyárkert

2024 nyarán újra zenével tölti meg Veszprém városát a Gyárkert Kultúrpark. A régió egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb koncerthelyszínén idén is népszerű előadók koncertjeit élvezheti a nagyközönség. 


A hazai zenei élet kiemelkedő előadói lépnek majd színpadra hétvégenként, a tavalyi nagy kedvenceken – mint Rúzsa Magdi, a Quimby, a Carson Coma, Majka vagy Ákos – túl új nevekkel is bővül a Gyárkert, színpadra lép többek között Balázs Klári és Korda György, Dzsúdló, a fiatalok új kedvence, a Pogány Induló, a Hooligans és a legendás Kopaszkutya lemezt bemutató koncerttel Hobo is.



 

Tavaly az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretein belül egész nyáron át tartó fesztivállal várta a vendégeket a veszprémi Gyárkert, a rendezvénysorozatnak pedig nem csupán a helybeliek körében volt hatalmas sikere, az ország többi részéről is vonzotta a nézőket, az elmúlt hónapokban pedig felmerült a közönségigény a folytatásra. Veszprém önkormányzata éppen ezért döntött úgy, hogy a volt bútorgyár helyén tavaly létrehozott népszerű helyszínen, a Gyárkertben idén is koncertekkel várják az érdeklődőket.



 

„A Gyárkert az Európa Kulturális Fővárosa év egyik legnépszerűbb eleme volt, nemcsak a városiak szerették, de a térségből is sokakat vonzott a városba. Ez egy olyan siker, amivel hosszú távon tervezni kell” – árulta el Porga Gyula, Veszprém polgármestere. 


– „A nyár sikere megmutatta, hogy a veszprémiek mit szeretnének kezdeni valójában az egykori bútorgyár területével. Idén is a zenei élet élvonalából áll majd össze a program, az önkormányzati támogatásnak köszönhetően pedig nem piaci árakkal kell kalkulálniuk azoknak, akik belépőjegyet vásárolnának, hanem annál kedvezőbb áron látogathatják a koncerteket. A Veszprém Kártyával rendelkezők pedig 48 órával korábban juthatnak hozzá a jegyekhez.”





A koncerthelyszínt nem csak a közönség szerette, az előadók is elégedettek voltak a körülményekkel, a színpadot többen is a Budapest Parkhoz hasonlították. A Gyárkert üzemeltetésére ezúttal is a terület vagyonkezelője, a Veszprém 2030 Kft. írt ki pályázatot, amelynek az eredményét a múlt héten hirdették ki, nyertese pedig az Weekend Event Kft. lett, amely a rendezvényhelyszín tavalyi üzemeltetését is végezte.


„Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy az idei évben is lehetőségünk nyílik ennek a Régióban hiánypótló rendezvényhelyszínnek a működtetésére. A tavalyi év bebizonyította, hogy mekkora igény van egy ilyen remek adottságokkal rendelkező helyszínre és arra a sokszínű kulturális-zenei kínálatra, amely napjaink könnyűzenei fellépőit vonultatja fel az aktuális nevektől az élő legendákig.” mondta el Fülöp Zoltán, a Weekend Event Kft. egyik tulajdonosa.




A Gyárkert június 21-én Necc Partyval nyitja meg a szezont, ugyanazon a hétvégén a Quimby is érkezik. 


A következő hetekben Rúzsa Magdi, Beton.Hofi, a Kispál és a Borz, valamint Ákos újrázik majd, de új Gyárkert-előadóként Dzsúdló, a Punnany Massif, Korda György és Balázs Klári, Hobo, a Bëlga és a Hooligans is színpadra lép a nyár folyamán. 




A Gyárkert programjában természetesen helyet kapnak veszprémi zenekarok is, akik adott esetben a főkoncertek előtti bemelegítő hangulatról gondoskodnak majd. 


A fellépők listája még korántsem teljes, a szervezők további nevek bejelentését ígérik az elkövetkező hetekben. 




A jegyértékesítés április 23-án indul, az első 48 órában kizárólag a Veszprém Kártyával rendelkezők jogosultak a kedvezményes, early bird jegyek megvásárlására. A nagyközönség április 25-től érheti el a belépőket.


A szervezők a tavalyi év pozitív tapasztalatai alapján már elkezdték az egyeztetéseket, hogy a koncertek napjaihoz igazítva a régión belül a vonat és busz közlekedés is sűrített járatokkal és meghosszabbított menetrenddel álljon rendelkezésre a Gyárkertbe látogató közönség részére.


A teljes program itt érhető el.

 

Fotók: Gyárkert