dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Majka: Az ózdi hős

Majka - Az ózdi hős 18 éven felülieknek!

off off off off off
Az ózdi hős
Előadó: Majka
Album: Az ózdi hős
Megjelenés: 2003
Hossz: 04:59
Szövegírók: Tyson
Majka Papa
Majoros Péter
Pityinger Péter
Váradi József
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Magneoton
Stílus: Hip - Hop, rap
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 16300 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Az ózdi hős

MAJKA: Na mi van, mi? Ha, ha, ha. Azt hittétek, olyan könnyen adjuk.
TYSON: Azt.
MAJKA: Itt van velem a Kicsi Tyson, a Dopeman Laci, meg az egész kibaszott La Mafia Familia, mi Józsi.
TYSON: Az, ezek azt hitték, hogy kukoricából van a keksz.
MAJKA: Meg, hogy a bab is hús.
TYSON: Meg, hogy a lecsó a nokedli.
MAJKA: Na jól van, majd én megmutatom nektek, hol lakik Horkai.
TYSON: Ha, ha, ha öcsém. Na jól van, osszad neki. A.

MAJKA: Ahonnan én jövök, ott nem terem semmi. Ahonnan én jövök, ott könnyebb elvenni, mint megkeresni, a kenyérre valót. Csak a szart kapod, hiába keresed a jót. Amit tegnapra terveztél, mára sem jött be. Így, lassan öcsém eltűnök örökre. Nem számít a múltad, nem számít a jelened, mert úgy sem lesz jövőd, én meg annyit tehetek, hogy elmondom nektek, én megtanultam, figyelj, a valóság gyilkos, ezt mindig is tudtam. Mégis belevágtam nagyot a közepébe, de Majka Papát, senki nem lökheti félre. Csak mondom a frankót, köpködöm, az igazat, amíg a többit tudod, mindig másra mutogat, és az az igazság, semmitől se félek, na gyere ki a jégre, én ott is megélek.


Ref.: Igen ő az, a borsodi betyár, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a BAZ megye gyereke, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a borsodi csibész, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a BAZ megye fia, ki ez a csávó, az ózdi hős.



SSSSZOPPPPPPPPJ
MAJKA: Soha nem kevertem, soha nem kavartam, mert tudod testvér, mindig magamat adtam, és nem felejtem el, hogy ki volt ott velem, ki volt a fajin, ki volt ellenem. Mert, én ilyen voltam, ilyen is maradok, a zene, meg a vaker, öcsém, amit akarok. Há’ nyisd ki a füled, Majka Papa mondja, az ózdi hősnek, most már egyenes az útja. Megmutatja nektek, hol van a helyetek, a hülyeségek miatt, fájjon a ti fejetek. Mert nem érdekelnek, a kritikus szemek, ha földobom a labdát, én tuti beleverek. Neked dicsak, én majd keverem a kártyát, és osztom is, te meg majd fizeted az árát. Egy borsodi játékos, mindig az, voltam, a kibaszott szekeremet, egyedül toltam.

Ref.: Igen ő az, a borsodi betyár, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a BAZ megye gyereke, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a borsodi csibész, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a BAZ megye fia, ki ez a csávó, az ózdi hős.

MAJKA: Kint is, bent is a frankót adtam, a spanokért tudod, mindig oda álltam. Ha keveset kaptam is, megbecsültem, hogyha kellett, a trében is nyakig merültem el. De most megvan a csapatom, az álmomat élem, és csak is ezt akarom, hogy köztük a helyem, mindenki tudja, velem a La Mafia Familia. Hát tedd fel a kezedet, mert itt vagyunk veletek, és éjjel nappal mulatunk, mi gyerekek. Nem öntögetek a Dunába vizet, tudom jól a habizti nem fizet, csak magamban hiszek. Nem érdekel senki, prédikálhat, már nekem akárki. Ha, pont nem érdekel, mert amire vágytam, tudod testvérem, én, megcsináltam.

Ref.: Igen ő az, a borsodi betyár, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a BAZ megye gyereke, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a borsodi csibész, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a BAZ megye fia, ki ez a csávó, az ózdi hős. 4x

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

„Amit birtokolsz, az birtokol” – megjelent Korinna és UTAZØ legújabb dala: a Zavar

Mirtse Korinna és Balázs Mihály már harmadik közös dalukat hozzák ki Korinna és UTAZØ néven. Két versmegzenésítés után ezúttal a vadiúj Zavar dalszövege saját szerzemény, ami ráadásul egy nem mindennapi témát boncolgat.

 

A dal szövegét itt találod.


Szinte mindenkivel előfordult már élete során, hogy megmagyarázhatatlan okból rátört egy belső kényszer, ami arra ösztönözte, hogy megigazítson, helyre rakjon, kisimítson valamit. Belénk van kódolva a szimmetriára, párhuzamokra való törekvés, egyszerűen jólesik a szemnek, ha szabályosan állnak a tárgyak az asztalon, vagy ha a lábtörlő pontosan párhuzamos a küszöbbel. Az ilyen kényszerekre egyre általánosabb lett nemes egyszerűséggel rámondani, hogy „ne törődj vele, csak az OCD-m”, bele sem gondolva, hogy milyen lehet annak a bőrében lenni, aki tényleg szenved az obszesszív-kompulzív zavartól.

 

„Talán pont azért, mert ennyire elcsépelt lett az OCD kifejezés, sokan nem tudják felmérni, hogy mennyire megnehezíthet egy életet. Aki pedig ettől szenved, egyedül érzi magát, mert nem mer beszélni a helyzetéről. 


Kiskorom óta jelen vannak kényszercselekvések az életemben, és mindig próbáltam elrejteni őket. Elkezdtem fórumokon olvasgatni az OCD-vel élők tapasztalatairól, és összeszorult a szívem, hogy mennyi embert érint ez az egész, ráadásul sokkal súlyosabban, mint amennyire nálam valaha is jelen volt.


Ismeretlenek és névtelenek voltak, mégis úgy éreztem, van egy láthatatlan kapocs, ami összeköt velük. Legszívesebben mindannyiukat megöleltem volna. Úgyhogy most ez a dal az én ölelésem feléjük.”

 

– mesélt a dal központi témájáról Korinna. A producer, Balázs Mihály (UTAZØ) ezúttal a hangszerelésen kívül a zeneszerzésben is oroszlánrészt vállalt, ugyanis a páros eddigi dalaitól eltérően most a zene született meg először, és később a dalszöveg.




 

„Szeretem az olyan popdalokat, amiknek az alapja egy akusztikus gitár, vagy valami klasszikusabb hangszer, és már régóta a fejemben motoszkált, hogy szeretnék egy lendületesebb dalt írni, ami így kezdődik. Ezt egy picit modernebb köntösbe bújtattuk, és amikor Kori ráírta a dalszöveget, továbbfejlesztettük olyan zenei megoldásokkal, amik a szöveg témáját erősítik. Jó, amikor egy dal ennyire könnyen megszületik.”

 

– így emlékszik vissza a dal keletkezésére Balázs Mihály. 


Az energikus, erőteljes, pörgős zenei környezet miatt a Zavar nem kesereg a problémákon, hanem rájuk rúgja az ajtót.

 

„Amint meghallottam a zenét, azonnal beleszerettem, de még nem tudtam, miről szóljon a dal. Misi javasolta, írjak arról, ami minden nap ott van velem, mégsem beszéltem még róla soha. Pár óra múlva ott volt feketén-fehéren a Zavar szövege. Ezt már ki kellett üvöltenem magamból.”

 

Zavar a zenei megosztókon itt.

 

 

Korinna a közösségi médiában:

https://linktr.ee/mirtsekorinna

Spotify → http://bitly.ws/SMDe

Tiktok → https://bitly.ws/3ic4w

Instagram →  http://bitly.ws/SMec

UTAZØ a közösségi médiában:

Spotify → http://bitly.ws/SMDu

Instagram → http://bitly.ws/SMeJ

Tiktok → http://bitly.ws/SMWp

Facebook: https://bitly.ws/3ic4I

 

Fotó: Korinna