dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Spike MC feat. Mr. Riko: Emlékek

Emlékek

Mr Riko:

Nem érzed azt hogy felejtened kéne.
Nem érzed úgy hogy örökre vége.
Tudod ez csak egy múló állapot, és, hogy csak magadat áltatod, de bonyolult az ember, az érzelem hegyek, kavarognak benned, nem találod a helyed, itt a planétán ezen a föld nevű bolygón. Talán szerelmes vagy vagy csak magadat oltod? Igen ez is te vagy van 1 ilyen arcod. De kinek nincs, ki tagadja, azt kétszínűnek tartom. Mert a legnagyobb G-t is kivégez egy nő. A dolgokat leplezni lehet, de nem biztos, hogy nyerő. Gondolatba sokszor fogtad újra a kezét. De sajnos ez csak egy visszatérő remény. Az emlékeke ha tudnád már rég törölted volna.De az arcát láttad este álmaidba újra.

Refrén:

Én nem kértem ezt!
Én nem értem ezt!
Mond mi a hibám?
Igen... Értem már!
Hát ha te így... akkor én sem fog síratlak már többé.
Többet nem kereslek, több könnyet nem ejtek.

Spike MC:

Csodálatos emlékek és felejthetetlen évek, mostmár csak szenvedés és szívszorító képek.
Szerettem hogy szerettél. Én is szerettelek téged, de rájöttem, hogy számomra véget ért az élet. Egy lány volt nekem ki megváltotta a világot.
De nem én voltam az aki nagyot hibázott.
Ránéztem a napra belül nagyon éget. Soha nem felejtem el a rólad alkotott képet, melyet belevéstem neked fájdalmas szívembe. Melyet leírtam most itt csak neked rímekbe, felnéztem az égre felhők közt szárnyalva. Láttam az arcod mentem de hiába. Nyújtottam kezemet, de te távolodtál tőlem. Rájöttem hogy a lelkemet megöltem. Emlékeid örökre az elmémbe élnek. Én meg búcsúzok de végre tovább lépek.

Refrén:

Én nem kértem ezt!
Én nem értem ezt!
Mond mi a hibám?
Igen... Értem már!
Hát ha te így... akkor én sem fog síratlak már többé.
Többet nem kereslek, több könnyet nem ejtek.

Hírek
Hírek

Massimo Mercelli és az Anima Musicae Kamarazenekar hangversenye

Zene és tánc

 

Zene és tánc

Massimo Mercelli és az Anima Musicae Kamarazenekar hangversenye

(január 28., szombat, 19:00 – Óbudai Társaskör)


Szenvedélyes dallamok, pezsgő ritmusok, mediterrán temperamentum: mindez az Anima Musicae Kamarazenekar és Massimo Mercelli január 28-i koncertjén az Óbudai Társaskörben.


Az eredeti koncepciótól nem eltérve, ezúttal is 20.századi különlegességek csendülnek fel a Capriccioso-bérlet következő állomásán, olasz és argentin szerzők műveiből válogatva.


Massimo Mercelli neve ismerős lehet a hazai közönség számára, hiszen az olasz fuvolavirtuóz 2018-ban az együttes vendégszólistájaként fellépett már az Óbudai Társaskör színpadán. Lehengerlő játéka olyan világhírű zeneszerzőket is megihletett, mint Krzysztof Penderecki, Philip Glass, Ennio Morricone, vagy Giovanni Sollima, akinek egyik műve el is hangzik a koncerten. 


Kamarazenészként és szólistaként a világ számos pontján fellépett már, többek között a New York-i Carnegie Hallban, a Moszkvai Konzervatóriumban, a Szentpétervári Filharmóniában, az Amszterdami Concertgebouwban és a Salzburgi Mozartban. A komolyzenei élet legjelentősebb művészeivel és együtteseivel dolgozhatott együtt, mint például Gidon Kremerrel, Jurij Bashmettel, a Berlini Filharmonikusokkal, vagy a Moszkvai Kamarazenekarral.


A január 28-i koncertet különös kettősség hatja át


A modern, 20.századi hangzásvilág mellett a tánc kerül a középpontba. A hangverseny Respighi: Régi dalok és táncok című kompozíciójával kezdődik, mely egyfajta visszatekintést enged az antik korokba, izgalmas időutazásra hívja a hallgatóságot. Az ezt követő mű a ma is aktívan munkálkodó zeneszerző, Giovanni Sollima tollából származik, akinek Contrafactus című darabjában hallhatják előszőr Massimo Mercellit az Anima Musicae kíséretében. 


A koncert második feléhez közeledve az olasz zeneszerzők után az argentin komponistáké lesz a főszerep: a szünet előtt Astor Piazzolla egyik leghíresebb műve, A tangó története hangzik el, Ivan Nardelli átiratában. A négy tételes művel a szerző már önmagában kivívta volna magának a ,,tangó királya” címet, de a koncert végén is hallhatóak lesznek a jellegzetes dallamok, és összetéveszthetetlen ritmusok, melyekkel világhírre tett szert. Piazzolla művei között egy másik, talán kevésbé ismert argentin szerző is helyet kapott: Alberto Ginastera, akinek 1965-ben keletkezett Concertoját adja elő az Anima Musicae Kamarazenekar. A koncertet három rövidebb, méltán népszerű Piazzolla mű zárja: a Fuga y misterio, az Oblivion és a Libertango, Ott Rezső átiratában.A Capriccioso-bérlet második hangversenyén ezúttal is egy világhírű művészt hoz el az Anima Musicae Kamarazenekar az Óbudai Társaskör színpadára, akivel együtt megelevenítik a zene és a tánc különös kapcsolatát.

A. Piazzolla: Fuga y misterio (Ott Rezső átirata) az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában.


Jegyek elérhetőek itt.

 

A koncert az Olasz Kultúrintézet támogatásával valósul meg.

 

Fotók: Anima Musicae Kamarazenekar hivatalos, Massimo Mercelli hivatalos