dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Rico: Ki a főszereplő?

Ki a főszereplő?

ki a főszereplő akkor, hogy ha minden ember színész
mi az én szerepem bazdmeg, hogy ha tőlem az is idéz
aki nem érti meg, csak tököl a kör körül
az rég kiesett a körből, és a markában úgy örül
mint ha mindene megvolna, de a végén én ébresztek
ha a biliben a kezed, akkor figyelj én kérdezlek
mi van ha én jövök és köpöm a szemedbe,
hogy szeretkezz és háborúzz, amit feldobok meg kezeld le
kizárt, hogy ismersz ha már halottá a myspace-n
de ha bent voltál a myspice-ba, amit érzel átérzem
amikor rád nézek, te a szememtől elalélsz
ha reppelek te beszarsz a kezemből meg ha kérsz
kirakok bármit, amit gondolsz amit akarsz
amit te láttál és nem én, minden titkot amit takarsz
ilyen a fajtám, fajta tiszta átlag gyerek
a füzetben a tollal a színpadon szájjal verek
rico-nak hívnak, és ha majd a házban leszek
az égbe kérek testvér, minden fáradt kezet.....

ref

rico-nak hívnak, és ha majd a házban leszek
az égbe kérek testvér, minden fáradt kezet.....

csá
mindennap csavargok ,az van,hogy ilyen színész vagyok
amig kapaszkodsz a falban
csá
a többinek meg béke, aki szeret szerepelni az ezt ebédelje délbe


ki a főszereplő akkor, hogy ha színpad csak a tied
minek figyeled,hogy mit nyom más ha a sajátod is rideg
kinek akarsz megfelelni, ha a sikert kóstolgatod
nem a jelmez befolyásol,ha a legforróbbat adod...hawer.
azt amit látok, csukott szemmel fújom rátok
mert az ajtó akkor törik,ha azt köpi ki amit vártok
csak akkor szállok,ha a képzeletem visz el
egy olyan másvilágra,ahol tudom ki van kivel
ahol a célokból két okból lesz álom
az egyik már ismerős, én vagyok saját párom.
nekem a szerepem,hogy azok is megértsék
kik a pipa mögött van és csak hesszelik a békét
nekem a telepen a labda meg a gól volt
a spanok meg a lányok akiket a szám csókolt
nekem a főszerep mellé mellékeljél
olyan normális lányt akire azt mondod ,hogy ő szeret ,
ne menjél mellé ha előtted az élet
télen forró tényleg és csak akkor kell félned
ha már a képed a tükörbe leégett és kiestél
a körből,kívülről kell nézned


csá
mindennap csavargok ,az van,hogy ilyen színész vagyok
amig kapaszkodsz a falban
csá
a többinek meg béke, aki szeret szerepelni az ezt ebédelje délbe

Hírek
Hírek

IX. Music Hungary Konferencia

2021. 11. 17-18., Hangvilla, Veszprém

A zeneipar talpra állítása a IX. Music Hungary Konferencia fókusza

A mai napon tartotta sajtótájékoztatóját a Music Hungary Szövetség a Kobuci kertben a IX. Music Hungary Konferencia bejelentése kapcsán, melyet idén is a veszprémi Hangvillában tartanak majd november 17-18-án. Az idei Konferencia fókusza és célja, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez,  diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez. 

A sajtótájékoztatót Weyer Balázs, a Szövetség elnöke nyitotta, aki beszédében elmondta, hogy az újrakezdés idén mást fog jelenteni, mint tavaly, mikor még ennyire sem látták, mi áll előttük. Ki kell használnia szakmának ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon a szakma újraindulni, és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Véleménye szerint megszerényített mindenkit az elmúlt másfél év, megtanította őket arra, hogy mennyire sebezhető a zenei szakma, és megtanultak segítséget kérni - még akkor is, ha sokszor nem kaptak, vagy nem azt, nem úgy, nem akkor kapták, mint amire szükségük lett volna. Weyer Balázs arra is rávilágított, mennyire erősen aktivizálta és összefogásra késztette a pandémia mind a Szövetséget, mind az egész iparágat. 

Kádár Tamás, a Szövetség társelnöke ezután arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a Szövetségen belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására. Igyekeznek olyan stratégiát kidolgozni, ami az egész  szektor számára segítség lehet, így született meg tavaly a PwC hatástanulmánya is, ami a koncert- és fesztiváljegyek áfájának 5%-osra csökkentésének hatását vizsgálta. Erről elmondta, hogy nemcsak nem okozna kiesést az államháztartásnak, de a kapcsolt iparágakon keresztül még több bevételt is termelne, és a szakma minden szegmensének segítséget, sőt, nemzetközi szinten versenyelőnyt is adna, ezért ezt a kitűzött célt kiemelten kezeli a Szövetség. Majd ezután röviden kitért a nemrégiben elindított Őszi Hacacáré program piactorzító hatására és arra, hogy az ingyenes rendezvények nagy száma a versenypiaci környezetet rombolja. 

Temesi Bertalan zenész, a Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Szövetség nem kritikára, inkább párbeszédre törekszik a döntéshozókkal és a szakmán belül. Arról is beszélt, hogy a zenészek és a zenei szakemberek számára mennyire megterhelő volt ez az időszak, az egyértelmű anyagi problémák mellett lelkileg és mentálisan is, mely problémára fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Arról is beszélt, hogy jelenleg súlyos probléma a pályaelhagyás, és kérdés, hogy ezek a zenészek és szakemberek visszatérnek-e majd a művészeti szektorba, ha az idei őszi szezon is bizonytalan. 

Az idei konferenciaprogram kurátora dr. Süli András, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ez a krízishelyzet sokkal intenzívebbé tette a szakmai diskurzusokat. Ennek eredménye lett a Konferencia struktúrájának megújítása is. Tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe, így idén novemberben is itt kerül meredezésre a konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával. Idén is novemberben, 17-18-án tartják majd a Hangvillában, illetve kísérőprogramokkal egyéb veszprémi helyszíneken. A kétnapos konferencia nyitónapja a számbavétel jegyében telik; mik is azok a lehetőségek, amikhez nyúlhat jelenleg a zenei szakma, míg a 18-i nap fókusza és célja, hogy együtt keressenek megoldásokat a pandémia utáni újrakezdéshez, a szektor talpra állításához és ellenállóbbá tételéhez. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az EU támogatási rendszeréről, közösségi finanszírozásról és a zenészek direkt támogatásáról, valamint új technológiákról, mint az NFT is lesznek beszélgetések. Az újítások közül azt is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a program összeállításánál a fiatalabb generáció képzésére is, így kiírnak majd egy pályázatot fiatal szakemberek számára kedvezményes jegyekre, illetve a programba beépítettek nekik szóló tréningeket és zenei-, videós és podcast listening sessionök is.

Weyer Balázs zárszójában hozzátette, hogy a fiatal szakemberek mellett a fiatal zenészekre is hangsúlyt fektetnek idén, hiszen a Konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase is lesz, mely a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósul majd meg, ahol feltörekvő zenészek és előadók kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt a későbbiekben szeretnék majd nemzetközi szintre is kiterjeszteni. Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén itt, a Konferenciához kapcsolódóan tartják majd ezt a találkozót is.  A Konferenciára a Tixa felületén lehet kétnapos jegyet vásárolni.